Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Søk på linjen

En spennende linje hvor det jobbes på små og store flater med stencil, graffiti, maleri, paste up, fortauskunst og street print. Vi får mange oppdrag; vegger, undergang, biler og siloer.

Selv om vi ser på verden som vårt store lerret, vil dere også få lære hvordan dere lager blindramme og spenne opp lerret.

Vi får besøk av kjente og dyktige gatekunstnere som gjerne deler sine tips og triks med oss.

Ellers reiser vi til byer og steder hvor vi kan få inspirasjon eller delta på delta på festivaler.

Nyttig informasjon

Her får du lære mange teknikker, men du står fritt til å velge din stil og ditt verktøy. Vi liker at du jobber stort. Stort er fint, stort er flott!

Studietur

Om høsten drar vi til Berlin, hvor vi bla. får spraye på Berlinmuren!

Etter jul drar vi to uker til varmen i Cuba og besøker kunstkvartaler og gatekunstnere i Havanna.

Våren 2020 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter

For deg som har lyst til å lag store kunstverk på lovlige vegger.

På høsten drar Street Art til Berlin. Dette er en jobbetur og inspirasjonstur. Dere vil være med på en eller felere workshops og blant annet spraye på den berømte Berlinmuren.

bildetekst

Cuba

Våren 2019 drar reiseliv og Street Art til Cuba. Dette er en to ukers tur der vi drar til den fantastiske øya. Reiselivs opplevelsene står i kø på denne øya. Vi har en liten rundtur på øya men er hovedsaklig i Havanna.

Fellestur for hele skolen, der vi sammen er aktive på den flotte øya Tenerife.

Valgfag og tema omkranser uken hos oss. Vårt ønske er å samle tiden i klassene slik at de kan dra ut på turer og eskursjoner som innehar nye opplevelser, erfaringer og mestringsfølelse.

De enkelte linjene har forskjellige reisemål. I tillegg har vi mange felles turer, utflukter og aktiviteter gjennom skoleåret. Vi starter bl.a. med å kaste oss ut i rafting i Sjoa, har kinoturer, fjellturer, aktivitetsdager på skolen, baker pepperkakehus og har vinterleker. Vi bruker nærområdet til ekskursjoner, bedriftsbesøk og aktiviteter. I april reiser alle til Tenerife hvor vi utfordrer oss selv med surfebrett i bølgene, spiller sandvolleyball, sykler i fjellene og leker i havet.

Last ned årsplan som pdf ↓

Ringebu Folkehøgskole har tre økter hver uke som er valgfag. Fem timer fordelt på to forskjellige økter mandag og en økt med to timer på fredag. Det er ikke ekstra kostnader i forbindelse med valgfag.

Akrobatikk

Gjennomgang av forskjellige akrobatiske grener. Vi bruker trampoline/trampett, har akrobatikk på gulv, prøver slakk line, cheerleading og sjonglering. Alle øvelser er på grunnleggende nivå.

Varierte aktiviteter ute og inne. Ballspill, innebandy, mangekamp etc.

Eplepark

Sommerrail i Epleparken. Lære/øve triks til vinteren. Bygge egne rails. Filme og redigere.

Fotball

Vi spiller hele året på gress eller kunstgressbane. Laget utfordrer andre skoler til kamper.

Full pott

Trenger du hjelp og veiledning til å ta opp fag eller fullføre videregående? Full pott gir deg denne muligheten. Vi gjør oppmerksom på at du må betale en eventuelt oppmelding til eksamen selv.

Førstehjelp

Grunnleggende førstehjelp med praktiske øvelser. Du lærer å gi hjerte/lunge-redning, legge bandasjer, stoppe blødninger, stabilisere brudd og mye annet.

Hudpleie, massasje og negler

Neglepleie, generell hudpleie, fotpleie, make up og ulike former for massasje (hånd, hode, fot og rygg).

Kvitfjell; Slalåm, twin-tip, snowboard og Telemark

En ettermiddag i uka gjennom hele vinteren drar vi til landets flotteste skianlegg, Kvitfjell. Er du nybegynner eller ekspert har Kvitfjell bakker for deg, og liker du off-pist finner du det og.

Mat

Lær å lage mat selv! Vi lager enkle retter som kan strekke et studentbudsjett.

Musikk - Band

Har du instrument og vil forsøke å spille sammen med noen? Vi øver og spiller sammen og lytter til musikk.

Pop art

Vær kreativ og fargerik! Lære å spenne opp lerret. Vi tegner, maler og jobber med stensil (sjablong-spray).

Praktisk

Liker du å fikse ting og holde det ordentlig rundt deg? Bli med vaktmesteren på diverse oppdrag på skoleområdet.

Redesign

Lage nytt av gammelt. Vi finner brukte skatter og gir dem nytt liv.

Strikking/Hekling

Lær enkle teknikker og lag f.eks. pannebånd, lue, pulsvanter eller tøfler. Lek med farger og garnkvaliteter.

Styrketrening

Innlæring av teknikk og kunnskap om trening. For de som har trena litt før og for de som gjerne vil begynne å trene. Forskjellige nivåer.

Svømming

Vanntilvenning, svømmeteknikker, badstue, vannpolo, livredning, snøbading (!?!)

Sykkel

Vi prøver forskjellige ruter og turer i nærområdet.

Topptur

Vi bruker nærområdet og legger opp turer etter været. Innlagt bålkos og kafferast.

Tur (og spill)

Vi går en lett tur i nærområdet og hvis vi rekker det, spiller vi kort eller brettspill.

Vintertur

Kvitfjellområdet er et eldorado også for de som liker langrenn. Vi tester føret og løypenettet en ettermiddag i uka.

Vi spiller så mye som mulig og jobber med grunnteknikk og regler. Skolen er kjent for å ha gode volleyball lag og deltar i forskjellige turneringer. Vi spiller også mot andre skoler.

Medisinsk Yoga. Passer alle. Enkle øvelser med avspenning til slutt.

Vi ønsker å gi deg et godt grunnlag for egen utvikling. Gjennom å utfordre elementene, bli kjent med nye kulturer og gjøre ting du aldri hadde drømt du skulle våge, tøyer du dine egne grenser og kjenner på mestringsfølelsen. Vi lærer sammen og gjennom egne erfaringer. Velkommen til et år hvor opplevelsene står i kø!!

• Studietur: Tenerife
  • Studietur: Berlin
  • Studietur: Cuba
    • Vaksiner