Park Hafjell-Kvitfjell: Absolut Park og Tenerife

Søk på linjen

Jibbing på ski og snowboard i noen av landets beste parker. Med kort reisevei til Hafjell og Kvitfjell har vi mulighet til å kjøre opp til 4 dager i uken. Kvitfjellparken ble kåret til ÅRETS PARK 2018

Vi har parkene nesten for oss selv, god plass og elementer for alle nivå. Vi bygger bc-kickere for å lære nye triks, og øver på rails i skolens egen railpark.

På studieturen til Absolut Park i Østerrike lærer vi nye triks i en fantastisk park. Med elementer for alle ferdighetsnivå får alle noe å bryne seg på.
Om høsten trener vi mye turn og trampoline på skolen, er på rafting i Sjoa, stisykling i Trysil, går slakkline og hopper fra stupetårn i Hamar.

NYTTIG INFORMASJON

Linja er for deg som ønsker å lære parkkjøring på ski eller brett. Det er ingen ferdighetskrav, og målet er at alle skal lære noe nytt og kjenne på mestringsfølelsen. Vi er med som funksjonærer under Worldcup i Kvitfjell, der vi tjener inn sesongkortet. I løpet av skoleåret holder vi trener 1 kurs i Freeski som alle får kursbevis på.

STUDIETUR

Ett av årets høydepunkter er studietur til Absolut Park vinteren 2021. Her venter en stor park med elementer i alle vanskelighetsgrader.

Høsten består av tur til Juvass eller stisykling i Trysil og mange spennende aktiviteter. I løpet av vinterhalvåret har vi ukestur til en Nordisk Skidestinasjon.

Våren 2021 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Velkommen som jibber.

Obligatorisk: Nei

1 time fra Salzburg i Østerrike ligger Absolut park. Dette er en av Europas mest kjente parker med elementer for alle. Parken strekker seg over 1,5 km med nybegynner/medium/ekspert- linje. Med 6 skidager i anlegget har vi god tid til å leke oss og lære nye triks.

Fellestur for hele skolen, der vi sammen er aktive på den flotte øya Tenerife.

Valgfag og tema omkranser uken hos oss. Vårt ønske er å samle tiden i klassene slik at de kan dra ut på turer og eskursjoner som innehar nye opplevelser, erfaringer og mestringsfølelse.

De enkelte linjene har forskjellige reisemål. I tillegg har vi mange felles turer, utflukter og aktiviteter gjennom skoleåret. Vi starter bl.a. med å kaste oss ut i rafting i Sjoa, har kinoturer, fjellturer, aktivitetsdager på skolen, baker pepperkakehus og har vinterleker. Vi bruker nærområdet til ekskursjoner, bedriftsbesøk og aktiviteter. I april reiser alle til Tenerife hvor vi utfordrer oss selv med surfebrett i bølgene, spiller sandvolleyball, sykler i fjellene og leker i havet.

Last ned årsplan som pdf ↓

Ringebu Folkehøgskole har tre økter hver uke som er valgfag. Fem timer fordelt på to forskjellige økter mandag og en økt med to timer på fredag. Det er ikke ekstra kostnader i forbindelse med valgfag.

Akrobatikk

Gjennomgang av forskjellige akrobatiske grener. Vi bruker trampoline/trampett, har akrobatikk på gulv, prøver slakk line, cheerleading og sjonglering. Alle øvelser er på grunnleggende nivå.

Varierte aktiviteter ute og inne. Ballspill, innebandy, mangekamp etc.

Eplepark

Sommerrail i Epleparken. Lære/øve triks til vinteren. Bygge egne rails. Filme og redigere.

Fotball

Vi spiller hele året på gress eller kunstgressbane. Laget utfordrer andre skoler til kamper.

Full pott

Trenger du hjelp og veiledning til å ta opp fag eller fullføre videregående? Full pott gir deg denne muligheten. Vi gjør oppmerksom på at du må betale en eventuelt oppmelding til eksamen selv.

Førstehjelp

Grunnleggende førstehjelp med praktiske øvelser. Du lærer å gi hjerte/lunge-redning, legge bandasjer, stoppe blødninger, stabilisere brudd og mye annet.

Hudpleie, massasje og negler

Neglepleie, generell hudpleie, fotpleie, make up og ulike former for massasje (hånd, hode, fot og rygg).

Kvitfjell; Slalåm, twin-tip, snowboard og Telemark

En ettermiddag i uka gjennom hele vinteren drar vi til landets flotteste skianlegg, Kvitfjell. Er du nybegynner eller ekspert har Kvitfjell bakker for deg, og liker du off-pist finner du det og.

Mat

Lær å lage mat selv! Vi lager enkle retter som kan strekke et studentbudsjett.

Musikk - Band

Har du instrument og vil forsøke å spille sammen med noen? Vi øver og spiller sammen og lytter til musikk.

Pop art

Vær kreativ og fargerik! Lære å spenne opp lerret. Vi tegner, maler og jobber med stensil (sjablong-spray).

Praktisk

Liker du å fikse ting og holde det ordentlig rundt deg? Bli med vaktmesteren på diverse oppdrag på skoleområdet.

Redesign

Lage nytt av gammelt. Vi finner brukte skatter og gir dem nytt liv.

Strikking/Hekling

Lær enkle teknikker og lag f.eks. pannebånd, lue, pulsvanter eller tøfler. Lek med farger og garnkvaliteter.

Styrketrening

Innlæring av teknikk og kunnskap om trening. For de som har trena litt før og for de som gjerne vil begynne å trene. Forskjellige nivåer.

Svømming

Vanntilvenning, svømmeteknikker, badstue, vannpolo, livredning, snøbading (!?!)

Sykkel

Vi prøver forskjellige ruter og turer i nærområdet.

Topptur

Vi bruker nærområdet og legger opp turer etter været. Innlagt bålkos og kafferast.

Tur (og spill)

Vi går en lett tur i nærområdet og hvis vi rekker det, spiller vi kort eller brettspill.

Vintertur

Kvitfjellområdet er et eldorado også for de som liker langrenn. Vi tester føret og løypenettet en ettermiddag i uka.

Vi spiller så mye som mulig og jobber med grunnteknikk og regler. Skolen er kjent for å ha gode volleyball lag og deltar i forskjellige turneringer. Vi spiller også mot andre skoler.

Medisinsk Yoga. Passer alle. Enkle øvelser med avspenning til slutt.

Vi ønsker å gi deg et godt grunnlag for egen utvikling. Gjennom å utfordre elementene, bli kjent med nye kulturer og gjøre ting du aldri hadde drømt du skulle våge, tøyer du dine egne grenser og kjenner på mestringsfølelsen. Vi lærer sammen og gjennom egne erfaringer. Velkommen til et år hvor opplevelsene står i kø!!

• Studietur: Tenerife

Frikjør Kvitfjell-Hafjell: France, Åre, Tenerife