Bli med på klatring ute og inne, buldring, rafting, via ferrata, kajakk, alpint, topptur, snøhule, hundekjøring, skredlære, rappel, grottetur, kite med mer. Linjetur til Lofoten og Alpene i Italia.

På en liten idyllisk plass i Trøndelag finner du den perfekte blanding av fjell, vidder, sjø og berg som legger perfekt til rette for klatring, ski og kajakk.

Sylane og Roltalen nasjonalpark ligger en times kjøretur fra skolen, hvor fjellski, telt, snøhuler og tursekken gir deg de beste opplevelsene. Kveldene deler du med nye venner rundt bålet, og på dagtid går du med utsikter du husker for alltid. 10 minutter fra skolen ligger Trøndelags nyeste klatrevegg og buldrevegg, og 30 minutter unna ligger Hell klatrefelt, godt kjent blant de fleste norske og utenlandske sportsklatrere. En spasertur ned fra skolen ligger Selbusjøen, som idyllisk legger til rette for padling, tur og lek i kajakk. For å få de gode kystopplevelsene padler vi i Lofoten og i Flatanger der vi kan utfordre oss i tidevannsstrømmen.

Når kulda endelig setter inn tar vi med oss alpinskiene til Åre i Sverige, Meråker alpinanlegg, og Såslia som er det lokale alpinanlegget. Om ikke vi tar skiene på ryggen og går på topptur i Sylane eller på Storskarven. Kanskje blir vi kjørt med snøscooter til basecamp der primusen varmer i teltet og latteren sitter løst. Eller kanskje vinden er perfekt og vi må slippe alt og slå opp kiten.

Er du virkelig gira, går du på Gyversalen rett ovenfor skolen og renner fra toppen på 600 moh., igjennom skogen og avslutter med et bad i skolens basseng og badstue.

Om du er fersk eller dreven fra før er du velkommen på linja. Vi krever ingen forkunnskap, men håper du er nysgjerrig, ønsker å utfordre deg selv og at du er interessert i klatring, ski og kajakk.

• Klatring ute og inne

Obligatorisk: Nei

Pris: 9 500

Varighet: 8 dager

Vi reiser til Alpene i Italia der du får utfordre deg i snødekte kilometerlange bakker, og vi utforsker klatremekkaet Arco ved Lake Garda. Både med Via Ferrata og i klatreveggen. Italia gir oss det beste fra to verdener med snødekte fjell og frisk vinterpust, mens Arco kan være varm og sommerlig.

Varighet: 8 dager

I april 2019 drar vi på en ukes fellestur til San Remo i Italia. Informasjon om skoleturen våren 2020 kommer før jul 2018.

En normaluke er slik som i vedlagte ukeplan 2017-18 for elever.

Mange uker kan avvike fra en slik normaluke.

Skolestart 25.08.2019

Bli kjent, undervisning og sosiale begivenheter

Høstferie

Undervisning, linjetur, kursuke og sosiale begivenheter

Juleferie

Undervisning, prosjekter, kursuke, linjetur og sosiale begivenheter

Vinterferie

Undervisning, prosjekt og sosiale begivenheter

Påskeferie

Undervisning, skoletur og sosiale begivenheter

Siste skoledag er medio mai 2020

Veiledning, valgfag, kveldsaktiviteter og mye annet er kontinuerlig gjennom året.

6 timer i uka, hele fredagen, går med til valgfag. Oftest har vi 12 - 15 ulike valgfag. Noen varer tre timer, noen hele dagen. Du velger valgfag fram til jul i den første uka på skolen. Nye valgfag for siste halvår velges ved juletider.

Fotball for alle

Her ser vi skolens integreringsfilosofi på sitt beste. Vi gjør hverandre bedre- "gofotteorien". Vi spiller i Rømyrhallen og B-Langseth Arena. Deltar på tilrettelagte turneringer.

Keramikk

Vi lager gjenstander i leire. Vi har dreiebenker og keramikkovn.

Klatring

Valgfaget starter med helt grunnleggende ferdigheter og bygger videre mot mer videregående ferdigheter etter hvert. Vi oppsøker fine klatresteder i nærområdet.

Radio

Forberedelser og gjennomføring av intervju og reportasjer, lydopptak, redigering, planlegging og gjennomføring av interne direktesendte radioprogrammer. Vi sender live fra studio og inn til TV-stua.

Ski, skøyter og styrke -Vårtilbud

Trening inne og ute, i takt med skiftende værforhold. Nærområdet kan by på flott løypenett for ski, skøyter på Selbusjøen, og allsidig styrketrening med innslag fra kampsport (Taewon-Do).

Skyting

Vi skyter med ulike våpen på skytebaner. Hovedvekten er på luftgevær.

Småforming

Vi lager forskjellige gjenstander med ulike materialer.

Strikking

Strikking for hånd og med maskin. Lag flotte sitteunderlag, vesker, votter og andre plagg.

Svømming

Du må være glad i å være i basseng og glad i å svømme. Bade, hoppe, stupe, dykke, svømme, redde, løpe, flyte, spille ball, snøbade og bruke badstue. 1000 meter eller 2 er noe vi gjør før vi spiser.

Sykling, springing og styrke - Høsttilbud

Allsidig aktivitet i nærområdet til skolen, inne og ute, som kan føre til formstigning! Du blir blant annet introdusert for kampsporten Taekwon-Do

Trearbeid

Vi har gode muligheter i en godt utstyrt sløydsal. Du kan lage masse spennende ting.

Midt i landet ved Selbusjøen, en halvtimes kjøring fra Trondheim Lufthavn, ligger Peder Morset folkehøgskole. Landskapet rundt oss består av sjø, skog og fjell. Vi har stall, ridehall, svømmebasseng, klatrevegg og egen lysløype. Siden 1976 har vi ført arven videre etter motstandshelten Peder Morset.

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • Studietur: Skoletur

• Reiseforsikring på Alpene, frivillig studietur (240,-)
  • Noen ekstra måltider på Alpene, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
  • Reiseforsikring på studietur Skoletur (240,-)
  • Noen ekstra måltider på studietur Skoletur (2 måltider per dag er inkludert)
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Undervisning til kl.11:30 på reisedag før ferier. På returdag fra ferier er første måltid kveldsmat. Planlegg retur på ettermiddag/kveld.

X-Sport & FriluftslivLedig plass

X-Sport & Friluftsliv