Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Det er noe spesielt med det å lage noe med sine egne hender. La kreativiteten få boble fritt og leke seg med former, farger og ideer.

På linja vår “Design & håndverk” har vi fokus på det å være i en skapende prosess, for det er jo underveis alt det spennende skjer – både av planlagte og tilfeldige ting.

Kanskje liker du å tegne? Eller er du mer glad i symaskinen? Eller å lage noe i leire eller tre? Er du nysgjerrig på strikking, eller redesign? Hos oss er det muligheter for å få prøve ut veldig mye forskjellig.

Vi har stort fokus på bærekraftig skaperglede, så ombruk og materialbevissthet er viktig for oss. På linjeturene besøker vi derfor blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruks-, second hand- og vintagebutikker.

Det fine med å gå på folkehøgskole, er at formingsrommene er åpne også på ettermiddag, kveld og helg. Dette gir deg muligheten til å arbeide videre, i ditt eget tempo, også utenom undervisningstid. Vi har ei veldig koselig elevstue i formingsavdelinga hvor det stadig sitter noen og holder på med et prosjekt eller fem. 

 

...

 

En tilrettelagt folkehøgskole

Vi er en folkehøgskole som har fokus på omvendt integrering – hvor dere som er elever får en fantastisk mulighet til å integreres i hverandres hverdag. Hos oss er nemlig alle linjene tilrettelagt for alle. Vi opplever, utforsker og erfarer folkehøgskolehverdagene sammen, på kryss og tvers av funksjonsnivå.

 

Dette er linja for deg som liker å bruke kreativiteten din og skape noe med hendene. Er du i tillegg nysgjerrig, motivert for å lære og liker å utfordre deg selv, kommer du til å trives her.

Dette vil du lære

 • Redesign og DIY

 • Omsøm av klær

 • Grafikk

 • Keramikk

 • Strikking

 • Arbeid i naturmaterialer som ull, tre og stein

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke ha noen forkunnskaper for å gå på Design & håndverk, men du må ha lyst til å lære og være glad i å bruke hendene til å skape noe nytt. Vi ønsker deg velkommen til å være en positiv bidragsyter til det inkluderende miljøet vi har på linja og ved skolen.

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skattejakt i København

På linjeturene besøker vi blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruksbutikker, secondhand- og vintagebutikker. Dette året reiser vi på tur til København – en perfekt by for oss som liker design og håndverk. Om koronasituasjonen gjør utenlandsreiser vanskelig, finner vi gode alternative turer i både Trøndelag og ellers i Norge.

Vi drar også på flere turer i Trøndelag.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

I april 2022 drar hele skolen på en felles tur. Her blir det mange ulike opplevelser, mye god mat og et rikt fellesskap.

Reisemål for skoletur for skoleåret 2021-2022 blir bestemt ila våren 2021.

Sigrun Sletner

Lærer Design & håndverk

Sigrun er ei kreativ og sprudlende dame som er opptatt av at elevene skal oppleve mestring og lære gjennom å skape.
Hun er utdannet allmennlærer med spesialpedagogikk, og har i tillegg hovedfag i forming. Sigrun har alltid et kreativt prosjekt på gang, og liker ekstra godt å arbeide med gjenbruk og redesign. Hun er glad i friluftsliv og er aktiv i Taekwon - Do.

Berit Garte

Lærer Design & håndverk

Berit er, med sitt lune og behagelige vesen, ei dame det er lett å bli glad i. Hun har en egen omsorg for elevene. Berit er utdannet ergoterapeut og har lang erfaring fra skolen vår. Hun er ei allsidig og kreativ dame som liker seg aller best når hun får pusle og stelle i hagen, eller skape flotte, fargerike blomsterdekorasjoner til glede for alle oss andre.

Jeanette B. Guldseth

Miljøterapeut Design & håndverk

Jeanette er ei blid og trivelig dame som liker å være ute på tur, trene, holde på med dyr og håndarbeid. Hun har godt humør, og liker ei utfordring eller to!

En normaluke er slik som i vedlagte ukeplan, men mange uker kan avvike fra en slik normaluke.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 22.08.2021
 • Bli kjent, undervisning og sosiale begivenheter
 • Høstferie
 • Undervisning, linjetur, kursuke og sosiale begivenheter
 • Juleferie
 • Undervisning, prosjekter, kursuke, linjetur og sosiale begivenheter
 • Vinterferie
 • Undervisning, prosjekt og sosiale begivenheter
 • Påskeferie
 • Undervisning, skoletur og sosiale begivenheter
 • Siste skoledag er medio mai 2022
 • Veiledning, valgfag, kveldsaktiviteter og mye annet skjer kontinuerlig gjennom året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Ved Peder Morset folkehøgskole er det valgfag hver fredag, 6 timer. Vi har mange forskjellige valgfag elevene kan velge mellom, ett fag før lunsj og ett etter. Du velger valgfag fram til jul i den første uka på skolen, og så nye valgfag for siste halvår ved juletider.

Høsten 2020:

Bålkos & trim

Navnet røper det meste... Vi går for en uslåelig kombo: ut på trimtur - med båltenning som fast innslag. Og stemninga er høy både på stien og rundt bålet.

Båtpleie

Vi pusser opp en gammel båt som trenger litt pleie. Vask, rengjøring samt videre arbeid med lakkering og maling av båten. Elevene blir inkludert til å bestemme farger og design på båten.

Games - lek med hest

Fartsfylt lek til hest. Vi prøver oss blant annet på “Mounted Games” og “Polocrosse” – i vårt eget tempo og tilpasset den enkeltes nivå.

Hnefatafl - vikingenes brettspill

Dette er et eldgammelt spill som ble spilt i Norden fra før år 400. Det nevnes i sagaene, og for krigerklassens unge gutter var det en viktig del av utdannelsen for å lære å tenke strategisk.

Keramikk

Du får utforske leire som materiale, og prøve ulike teknikker innenfor modellering, formgiving av bruksgjenstander og dreiing.

Kondis & styrke

Allsidig trening for deg som ønsker å komme i bedre form, eller allerede er det. De aller fleste øktene gjennomføres ute.

Lag ditt eget fotoalbum

Her får du lage ditt eget fotoalbum med bilder fra skoleåret. Vi tar bilder, klipper og limer, skriver og tegner. Slik blir albumet personlig, og et minne for livet.

Rep & Fix

Her jobber du med vår handyman Peder. Faget går ut på å reparere og fikse mindre og større ting i hverdagen.

Rep av motorer

Det er kjekt å få litt erfaring med å mekke sjøl, enten det er små eller store motorer som trenger en fiks. Målet er selvfølgelig å få motoren i gang igjen!

Skolekjøkken

Vi lager enkle middagsretter. Her får du prøve deg på retter som for eksempel pasta bolognese, Wok, fiskeretter og mye annet godt. Vi avslutter hver økt med å spise sammen på skolekjøkkenet.

Småforming

"Småforming" - her er det rom for det meste! Vi tester ut forskjellige teknikker og materialer. Sånt kan det bli skapt mye fint ut av.

Strikking

Strikking og hekling for alle. Her lages det votter, luer, pannebånd, sitteunderlag mm. Vi boltrer oss med garn og fine farger. Trivelig og sosialt er det også mens strikkepinnene går.

Taekwon-Do

Nybegynner eller allerede etablert utøver? Uansett er du velkommen. Variert trening der både hodet og kroppen blir utfordret. Vi samarbeider med Selbu Taekwon-do klubb.

Tekstil

Sying og redesign er i vinden for tida - og det å kunne bruke en symaskin er ingen dum ting å kunne. Vi prøver oss på forskjellige prosjekter.

Ut på lett trimtur

Vi har flott natur rett utenfor skoledøra - perfekt for varierte trimturer. Frisk luft i godt selskap er en god start på helga!

Vi våger høylytt å påstå at Peder Morset folkehøgskole er unik! Vi er en tilrettelagt folkehøgskole, hvor alle de 8 linjene og hele skolens aktivitetstilbud er for elever både med og uten utviklingshemming. Hos oss lever vi sammen - og lærer av hverandre. Det er en verdifull opplevelse og erfaring å ha med seg videre! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Trådløst nett på internat
 • Studietur: Skoletur
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 000,-
(12 200,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på København, frivillig studietur (150,-)
 • Noen ekstra måltider på København, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Reiseforsikring på studietur Skoletur (240,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur Skoletur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Undervisning til kl.11:30 på reisedag før ferier. På returdag fra ferier er første måltid kveldsmat. Planlegg retur på ettermiddag/kveld.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Penal til personlige skrivesaker
 • Saks og fargeblyanter
 • Klær til maling, keramikk etc.
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Kunsthåndverk

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Glass & Porselen

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kreativ Forming Natur

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Klær Design Fashion - London og Paris

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Street ART

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto - analog, digital, mobil

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Viking

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kunst, design & foto

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Foto og kunst

Svalbard folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Fashion design og redesign

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Design klær og interiør

Oslofjord Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

SKAP Design

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst/foto/glas/reise

Fjordane folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Miljø & bærekraft

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Arkitektur og interiør

Sandefjord folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Grafisk design

Skjeberg Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Entreprenøren og Idémakaren

Stord Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Tilrettelagt Rønningen (på en av skolens linjer)

Rønningen folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tekstil, søm og tradisjonshåndverk

Fosen folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Båtbygging

Fosen folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen