
- Øyrekka folkehøgskole
- Telefon: 489 40 900
- E-post: post@oyrekkafhs.no
- Kurslengde: Halvårskurs vår
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: VegetarDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
Grønt flaggInternasjonal sertifisering for skoler som har opplæring i miljø.
- Sted: Mausund, Frøya, Trøndelag
- Linjefag: 10 timer/uke
- Pris: fra 78 000,-
Fiske & havbruk favner alt fra teknologisk innovasjon til naturopplevelser som tar pusten fra deg. På linja får du en realistisk innføring i alt fra kystfiske til havbruk og dyrking av tang og tare.
Er du nysgjerrig på det som regnes som et av Norges mest ekstreme yrker? Eller er du interessert i å lære mer om ny teknologi innen blå sektor? Dette er linja for deg som vil utfordre dine grenser i et ekstremt miljø – i all slags vær.
«Verdens matproduksjon må øke med 70 % innen 2050. Den blå åkeren kan sikre fulle matfat», skrev Miljøstiftelsen BELLONA i 2017. Nå pågår kappløpet om å gjøre havbasert matproduksjon mest mulig grønn og klimavennlig. Her får du sjansen til å gjøre en forskjell og forme fremtiden!
Vi deltar på ulike aktiviteter gjennom hele året. Været bestemmer hverdagen din og avgjør om vi kan dra ut på havet eller gjør landarbeid - det vet vi aldri på forhånd! På diverse dags- og overnattingsturer blir du kjent med deg selv, andre likesinnede elever og en av Norges mest unike steder ut i havet. Gjennom yrkesprøving på land, båtdekk, merdkanten og i fiskemottak opplever du hvordan det er å leve på kysten. Du er med ut og setter og trekker fiskeredskap med skolens båter, og sammen med lokale fiskere. Når du drar herfra vet du hvordan det er å være i båt i krevende farvann og du har fått erfaring fra livet om bord på et sjarkdekk! På bedriftsbesøk blir du kjent med spennende og inspirerende aktører innen havbruksnæringa. Her får du for eksempel se laksen fra den er rogn og til den blir solgt i butikk, og du får et innblikk i hvordan tang og tære vokser fram som ei helt ny næring. Vi har et tett samarbeid med næringslivet i regionen, og her er du der det skjer!