Til hovedinnhold

Det koker foran scenen. Stemningen er skyhøy! Men hva foregår egentlig bak scenen? Hva kreves for å arrangere konserter, festivaler og ulike events? Det lærer du mer om på denne linja!

Mange har vært frivillig på festivaler og lokale arrangement, men de færreste har erfaring som arrangør eller ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

På Mausund har vi i mange år invitert til kultur- og musikkfestivalen Utihavet og utendørsspelet Oda fra havet. Øyregionen er kjent for sine mange små og store kulturarrangementer. I resten av regionen finner vi utallige små og store eventer året gjennom, spel og teater, konserter og gigantarrangement som samler titusenvis av mennesker foran scenen i Granåsen. Noen blir arrangert av profesjonelle – andre er basert på klassisk dugnadsinnsats. Sammen finner vi spennende arrangementer å delta på og hjelpe til med! 

På denne linja får du innblikk i:

Linja skal i løpet av vårsemesteret jobbe med, planlegge og gjennomføre et større arrangement på skolen. Vi er også tett på arbeidet med spelet Oda fra havet og Utihavet-festivalen. Elever som har lyst til det, vil få mulighet til å komme tilbake for å være med på gjennomføringen noen uker etter at skoleåret er slutt.

Vi jobber tett på de andre linjene på skolen, og dere vil få muligheten til å være med på mange morsomme aktiviteter med de andre elevene på skolen. I tillegg drar vi på besøk til spennende eventer gjennom hele skoleåret, som f.eks Trondheim Pride.

 

Linjeturen får elevene selv være med på å planlegge i samarbeid med lærer og rektor.

Les mer på vår hjemmeside

Har du en drøm om å arrangere festivaler, konserter og sette opp teater? Hva må til for å arrangere arrangementene som er så viktige i livet vårt? Her får du erfare hva som skjer bak kulissene.

Dette vil du lære

 • Fra idé til realitet – slik bygger man opp et kulturarrangement
 • Forhandlinger og booking
 • Lyd og lys
 • Markedsføring
 • Fra kreativt skrivearbeid til kritikerrost utendørsteater: Romanforfatter, manusforfatter, komponist, regissør og scenograf gir oss innblikk i de ulike delene av arbeidet med å bygge en teaterforestilling fra bunnen av
 • Planlegging og gjennomføring av linjetur
 • Frivillig arbeid på arrangement

Våre forventninger til deg

 • Du er kanskje over gjennomsnittet interessert i musikk, festivaler, konsertliv og kultur
 • Du har lyst til å lære med om hvordan denne interessen kan utvikles til noe mer enn å stå foran scenen
 • Du er engasjert, kreativ og liker å ta initiativ. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-6 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Som elev på Eventlinja får du være med på linjetur til spektakulære London- en by fylt til randen av spenning og liv! London byr på mange kulturelle opplevelser, eventer, konserter og teater. Mulighetene er mange. På turen skal dere blant annet få oppleve en av West Ends storslåtte musikaler – millionproduksjoner som trekker mennesker fra alle verdens kanter.

I forkant av London møtes dere i Oslo, der dere vil få utforske norsk kulturliv på sitt beste! Etter noen dager i Oslo, går turen videre til London! Kan det bli bedre?

Hva trenger du til turen?
Under oppholdet må du selv sørge for å ha penger til:

 • Kollektiv transport.
 • Penger til frokost, lunsj og snacks.
 • Shopping (om du ønsker du å utnytte deg av Londons gode shoppingmuligheter).
 • Andre aktiviteter utenom satt program (om du ønsker det). 
 • Oppmøte til turen er i Oslo. Trenger du transport dit må du selv fikse dette.

 

Inkludert i prisen: Flybilletter (Oslo-London Tur/Retur), opphold (Oslo/London), middag og fastsatt program. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Øyrekka utenfor Frøya er ei lang rekke med øyer som for mange er et unikt og uoppdaget område. Disse områdene bruker vi aktivt både i undervisning og til kortreiste turer gjennom hele året; fra Sula i sør til Halten i nord. Vi tar også et lite dypdykk i det historiske Trøndelag.

 • Sula - den ytterste bebodde delen av Øyrekka er et kjent samlingssted for kunstnere og kulturarbeidere fra inn- og utland. Var lokasjon for innspilling av filmen «Fyret» som ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2017. Her finner vi både restaurant og pub, og nå etableres Sula glamping.
 • Bogøya - en pittoresk perle kjent for spisestedet Supen Pøbb og Handelshuset Skatvold - gjennomrestaurert som en klassisk landhandel fra forrige århundreskifte
 • Sørburøya - et av de mest avsidesliggende bebodde øysamfunn på norskekysten
 • Sauøya - i dag fraflyttet, men med kapell, forsamlingshus, butikk og fiskemottak intakt. Her flytter vi inn og kan leve oss inn i livet på kysten for noen tiår siden
 • Halten - det nordligste av de gamle fiskeværene. I dag fredet og bevart som kulturminne med en mange hundre år lang historie
 • Vingleia fyr - plassert på en av de ytterste holmene på kanten av storhavet. Fyrvokterboligen har plass til 12 personer for overnatting, og vi bruker fyret i undervisningen og til helgeturer
 • Det historiske Trøndelag: Tinghaugen på Frosta, Stiklestad med Stiklastadir, Leka med Norges største gravhaug – et enormt monument over de gamle sjøkongene, Sverresborgen i Trondheim og Nidaros.

Thea Sæther

Linjelærer

Thea er 26 år gammel, et fyrverkeri av ei dame og kommer fra Frøya. Hun er utdannet musikalartist, personlig trener og har en praktisk-pedagogisk utdannelse, altså helt perfekt for å være din linjelærer på Eventlinja. Thea har vært ansatt skuespiller i spelet Oda fra havet som arrangeres på Mausund annenhvert år. 

Epost: thea@oyrekkafhs.no

På Øyrekka er det stort sett skole hver lørdag. Timeplanen vår kan endre seg litt ut fra aktiviteter og prosjekter vi holder på med, men vi har hovedsakelig faste rutiner hver dag - der morgensamling, måltider, husvask og felles-, linje- og valgfag skjer til samme tid. 

Last ned timeplan som pdf ↓

23. august: Innrykk og velkomst

24. august: Skolestart

Uke 41: Høstferie. Fri fra torsdag 5. oktober kl.12.00

17. - 18. november: fridager for alle linjer

15. desember: Juleferie fra kl. 12.00

4. januar: Første skoledag etter juleferie + oppstart halvårskurs 

Uke 8: Vinterferie. Fri fra torsdag 15. februar kl. 12. Oppstart etter ferien tirsdag 27. februar. 
 
22. mars: Påskeferie fra kl.12.00. 
 
3. april: Oppstart etter påske
 
9. mai: Kristi himmelfartsdag - fridag
 

14. mai: Siste skoledag og hjemreise

Last ned årsplan som pdf ↓

Antall valgfagstimer per uke vil variere gjennom året, men vi har tre valgfagsperioder, der du velger to valgfag hver periode. Annonserte valgfag kan bli endret dersom det er nødvendig ut fra tilgjengelig lærerkompetanse, og populære valgfag kan tilbys flere perioder.

Ballspill

Vi kjører gjennom hele «gullrekka»: Kanonball, volleyball og fotball i gymsalen!

Band og jam

Skolens kreative musikklærer drar i gang band ved starten av skoleåret, og inviterer alle som elsker å bruke instrumenter og stemmen til å bli med!

Design og redesign

Grunnleggende søm og bruk av symaskin. Kreativ omsøm av tekstiler til noe nytt. Redesign av møbler. Geriljabroderi. Trylle fram skatter av «verdiløst materiale». Trearbeid.

Dugnad

Det norske samfunnet er bygd på samvirke og felles innsats for å skape arenaer til det beste for alle. Vi velger oss lokale prosjekter og bidrar til miljøet skolen er en del av.

Dykking

Få muligheten til å ta dykkersertifikatet under ditt opphold på Øyrekka folkehøgskole. Dette må betales for og er ikke inkludert i linjeprisen.

Filmklubb

I samarbeid med veileder finner vi fram til gamle og nye klassikere og jobber oss gjennom dem!

Filmskaping

Grunnleggende innføring i filmproduksjon med en erfaren filmskaper. Kanskje vi produserer en dokumentarfilm om lokalsamfunnene i Øyrekka?

Fridykking

Bli i et med sjøen og opplev livet som rører seg under havoverflata.

Kajakk

Kurset inneholder "Grunnkurs Hav" som inkluderer grunnleggende sikkerhetsopplæring, hvordan bruke kajakk og SUP og turer i nærområdet.

Klassisk kystkost

Du lærer å foredle råvarene fra havet slik folk på kysten har gjort det i hundrevis av år. Deltakerne handler selv inn råvarer fra fiskemottaket og nærbutikken for å lære «faget» fra grunnen av.

Matlaging utendørs

Slik tilbereder du mat av kortreiste råvarer fra naturen på primus og bål. I samarbeid med kursholder velger deltakerne råvarer fra land og hav og lærer seg å bruke krydder som finnes i naturen.

Naturfoto

Naturfotografering med kamera og drone. Inneholder grunnleggende fototeori og opplæring i ulike typer utstyr - fra mobilkamera til speilrefleks og drone. Prøving og feiling i felt!

Samlingsforvaltning

I samarbeid med Trøndelag Kysthistoriske Museum på Mausund og Kystmuseet i Trøndelag jobber vi med visualisering og tilrettelegging av historien slik at den blir tilgjengelig for nye generasjoner.

Svømming

Dårlig svømmeundervisning hittil? Lek og lær basis svømmeteknikk og vannfølelse. Bli trygg i vannet ved å lære grunnleggende svømmeteknikker. Livredning og førstehjelp ved drukning.

Tur uten avtrykk

Ved hjelp av havkajakker utforsker vi øyene omkring oss. Overnatter i telt, kommer tett innpå naturen og følger våre forfedre- og mødre gjennom tusenvis av år: Samles rundt leirbålet!

Yoga

Lær basis yogastillinger, puste- og avspenningsteknikker.

Kom til Norges kanske mest spesielle folkehøgskole – plassert i det mest ekstreme miljøet vi har: Norskehavet! Hverdagen din her blir preget av et varmt øyliv, hav, naturkrefter, sjøsport, fiske, kajakk og havsafari. Hos oss både bor du og får undervisning ombord på en gedigen husbåt - med enerom og eget bad!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 138 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Kortreiste studieturer
 • Studietur: Kul/Tur - Oslo/London
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 138 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 138 000,-
(13 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Kortreiste studieturer
 • Reiseforsikring på studietur Kul/Tur - Oslo/London
 • Vaksiner på studietur Kul/Tur - Oslo/London
 • Visum på studietur Kul/Tur - Oslo/London
 • Noen ekstra måltider på studietur Kul/Tur - Oslo/London (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Dersom elevene velger å bli værende på skolen i frihelger, må de ordne mat på egen hånd og for egen regning på tilgjengelige minikjøkken. I disse periodene vil det normalt ikke være personell til stede på dagtid.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen stiller med alt relevant utstyr, men har du eget utstyr som er relevant for din linje, anbefaler vi at ta det med!

Dette utstyret må du stille med selv

 • Skallklær/regnklær – jakke + bukse
 • Ullundertøy - over og underdel + sokker
 • Vanntette tursko eller støvler
 • Sovepose + liggeunderlag
  • Vi anbefaler sovepose med komfort på minimum -10 °c, og ligge underlag med R-verdi på 4 og opp
 • Lue, votter/hansker
 • Varm genser - ull eller fleece
 • Solbriller
 • Pc
 • Dagsturssekk rundt 25 liter

Ved opptak på skolen blir utvidet pakkeliste tilsendt.

Skolen har ulike innkjøpsavtaler som kan brukes av elever og vi er behjelpelige med å finne passende utstyr.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Folkehøgskole på et skip

Hvem sier at en folkehøgskole må holde til i en bygning på land? Helt nye Øyrekka folkehøgskole har fokus på sjøen. Hvorfor ikke la elevene ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Teater på internasjonal tegnspråk

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Revy og teater

Åsane folkehøgskole - Bergen
HelårskursFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Scene Studio Turnè

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
HelårskursFrilynt