Sosialt arbeid Thailand (vår)

Søk på linjen

Gjennom praktisk arbeid, møter med mennesker i vanskelige situasjoner, og bevisstgjørende diskusjoner lærer du mye om sosiale forskjeller. DU kan gjøre en forskjell for et menneske!

Diskusjonen kommer til å gå høyt rundt bordene på Stabekk. Men også Oslos gater blir ditt klasserom dette året. Etter ti minutter på bussen befinner du deg midt i et myldrende gateliv av tiggererusmisbrukere og andre som er «utenfor det gode selskap». Vi skal også overnatte på gata en natt, for å oppleve gatelivet "fra innsiden".

Noen temaer vi vil jobbe med i løpet av året:

Undervisningen er praktisk orientert. Derfor besøker vi, eller får besøk fra, varmestuer for gatefolk, rehabiliteringsinstitusjoner, fengsler, kompetansesentre, politiet og mange flere.

Gjennom praksis får du både erfaring og mulighet til å bidra til et varmere samfunn. Det gir deg ny kunnskap og godt innblikk i ulike sider ved et fagfelt du kanskje vil arbeide med senere i livet. Når du får prøve deg som hjemløs i Oslo får du virkelig kjenne på kroppen hvordan det kan være for de som lever på samfunnets skyggeside!

Når du får se med egne øyne og selv oppleve sosiale forskjeller i storbyen, blir det lettere å forstå. Vi jobber med våre egne tanker, holdninger og fremmedfrykt.

Studieturen går til Thailand.

Dette er linjen for deg som ønsker å hjelpe folk og bidra til et varmt og mangfoldig samfunn. Du trenger ingen forkunnskaper.

• Forbrytelse og straff
  • Livet på gata
  • Rusavhengighet
  • Forskjells-Norge
  • Førstehjelp
  • Livet som hjemløs
  • Arv og miljø
  • Rusomsorg
  • Prostitusjon og menneskehandel
  • Subkulturer
  • Fattigdom
  • Fordommer og utestengning
  • Vold
  • Inkludering
  • Livet i fengsel
  • Praktisk sosialt arbeid
  • Veldferdssamfunnet
  • Lov og rett
  • Thailand

I undervisningen bidrar alle, elever og lærere med sine tanker, ideer og sin kunnskap. På den måten får vi virkelig maksimalt ut av faget. Vi forventer at du deltar aktivt, er åpen for andres perspektiver og gjør ditt for å skape godt miljø.

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Varighet: 10 dager

Hva er forskjellen og likhetene mellom Norge og Thailand? Etter noen måneder sammen på Holtekilen reiser vi fra vinter og kulde og setter kursen mot «Det fjerne østen».

Bangkok er en spennende hovedstad med flytende marked, gaterestauranter og yrende backpackerliv. Små tuk-tuker frakter oss dit vi vil og du får muligheten til å få utviklet dine pruteskills i de forskjellige bodene. Smaksløkene kan virkelig få noe å bryne seg på hvis du prøver deg på «spicy local street food».

Etter noen eksotiske dager her tar vi bussen et par timer og havner i Pattaya. Denne spennende byen har mye å by på og mange forbinder stedet med sosiale utfordringer. Nettopp derfor skal vi gripe muligheten til å utforske Thailand på gateplan. Disse gatene er vårt klasserom og det vil dukke opp mange temaer og diskusjoner, og ikke minst får du jobbet med dine fordommer. Blant annet besøker vi Sjømannskirken som har mange års erfaring med sosialt arbeid i Thailand.

De siste dagene bruker vi lenger sør i landet, der mulighetene til å dykke er godt tilrettelagt. I tillegg til antropologi og sosiale utfordringer på gateplan står blant annet kajakk, jungeltur, matlagingskurs og thaimassasje på timeplanen.

Oslofjord Folkehøgskole ligger en timinutters busstur fra Oslo sentrum. Vi bruker hovedstaden aktivt flere ganger i uka. Hos oss vil du kjenne deg trygg og sett for den du er, og vi-følelsen gjør at alle kjenner alle. Velkommen til en skole som gir minner for livet!

• Månedsreisekort
  • Skolegenser
  • 4 måltider daglig

Du trenger ikke noe bestemt utstyr, men du må gjerne ta med laptop, eller andre skrivesaker, og kamera.

Bestill katalogen for 2020/2021

Ski og Seil - Lyngsalpene

Folkehøgskolen 69° Nord
Halvårskurs vårKristen