
- Nordmøre Folkehøgskule
- Telefon: 71 65 89 00
- E-post: kontor@nordmore.fhs.no
- Kurslengde: Halvårskurs høst
- Studietur: Matbonanza - Italia, Berlin
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
FairtradeSertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
- Sted: Surnadal
- Oppstartsdato: 27.08.2023
- Pris: fra 57 750,-
Chimichangas, churros, takoyaki, ramen, shawarma, gyro dakkochi, crepes… Eller med andre ord; en helt vanlig uke på StreetFood! Skarpe kniver, flekkete forklær og sinnsykt god mat!
Med en eksperimentell og nysgjerrig tilnærming til mat vil lære oss grunnleggende teknikker for matlaging og fremstilling av spennende smaker. Salsa Verde er rasende godt, men hva med Salsa Verde med marshmallows og flamberte maur? Ingen vet. Enda. Men det kan vi finne ut om du er dristig nok.
Nordmøre Folkehøgskule ligger perfekt til for matfantaster og hobbykokker. Vi samarbeider tett med lokale leverandører om alt fra gårdslaktet kjøtt til fersk sjømat og økologiske sesonggrønnsaker og urter. Er råvarene bra nok for Credo og Michelin, er de gode nok for oss.
En naturlig del av opplæringen vil være en uke med utplassering i en av våre lokale restauranter, spiserier eller gårdsbruk. Praktisk rettet real life arbeidserfaring!
Vi har syv plasser tilgjengelig på linja, og passer for alle enten du er hobbykokk eller kjøkkenkløne. Det viktigste er at du er sulten på å lære.
Meny for Året
- Smoke, BBQ og ølbrygging
- Tradisjon og trender
- Bruk av sesongvarer
- Minst 20 typer chili
- Desserter til å dø av
- Høsting og sanking fra naturen
- Utplassering hos restaurant
Gjestekokker
Live Krangnes Edvardsen er en ung superkokk på Michelinstjerne restauranten Credo, og TV-kokk på Viaplay. Nå tar hun altså turen inn på gatekjøkkenet vårt for å skape magi sammen med deg!
Kristina Svinvik har fartstid på Vianvang med selveste Arne Brimi som mentor. Hun driver til daglig spiseriet Svinvik Gård. Hennes kreasjoner består av skikkelig kortreist mat. Desserter laget av aske fra grillen sier du? No problem!