Ledertrening - Stipendiatlinje

Søk på linjen

Dette er Folkehøgskolen Nord-Norges ledertreningslinje for 2.-årselever. Som stipendiat for du dekket kost og losji, du får spennende og utviklende oppgaver og personlig veiledning i gruppe.

Hva er en stipendiat?

En stipendiat er en 2.-årslev, som allerede har gått et år på folkehøgskole. Som 2.-årselev har stipendiaten alle elevrettigheter. Stipendiaten er elev på skolens egen ledertreningslinje, og har det samme antallet undervisningstimer pr uke som alle andre elever, dvs 24 timer.

Hva gjør en stipendiat?

* Er tilknyttet en linje i tillegg til ledertreningslinjen

* Utfører miljøskapende arbeid under veiledning

* Arrangerer fritidsaktiviteter under veiledning

* Følger opp enkeltelever på ettermiddag og kveldstid under veiledning

* Utfører lederoppgaver, f.eks. underviser og leder grupper under veiledning

* Deltar på felles kurs med andre stipendiater

* Er knyttet til/gjør lederoppgaver under veiledning på en av skolens linjer

* Deltar på en av linjenes utenlandsreiser

Stipendiater som deltar på linjereise betaler kun linjekostnad kr 39000,-. Alle andre kostnader dekkes av skolens stipend.

Ungdom over 19 år som allerede har et år bak seg som elev ved Folkehøgskolen Nord-Norge eller annen folkehøgskole. Motivasjon og personlig egnethet vil bli særlig vektlagt.

Gjennom å utføre lederoppgaver under veiledning vil du vokse og utvikle deg som som menneske og leder.

Vi forventer at våre stipendiater er tilstede, er åpne og våger å stå opp for andre. Den som etter søknad og intervju viser den interesse og motivasjon som vi søker blant våre stipendiater, vil få et svært stimulerende og utviklende år.

Skolen samarbeider nært med reindriftsutøverne Laila og Arild Pettersen Inga og reiselivsbedriften Inga Sami Siida på Sortland i Vesterålen. I dette samarbeidet inngår det alt fra kunnskapsformidling om samer og samers kultur og historie, overnatting i lavvo, plukking av reinlav på Andøya, reinsanking i Godfjorden, slakting og tilberedning av reinkjøtt og annen samisk tradisjonsmat. Samisk fortellerkunst og spiritualitet inngår også i opplegget.

Ukeprogram

• Mandag
  • 08:00 Morgensamling
  • 08:15 Frokost
  • 09:00 Levegruppe
  • 12:30 Lunsj
  • 13:00 Miniseminar
  • 15:10 Middag
  • Aktiviteter på ettermiddag og kveld
  • 19:30 Kveldsmat
  • 23:00 Ro
  • Tirsdag - torsdag, som over unntatt:
  • 09:00 - 15:00 Linjefag
  • Fredag
  • 09:00-15:00 Valgfag
  • Lørdag
  • 08:30 Frokost
  • 10:00 - 14:30 Lørdagsseminar/fellesfag
  • 19:00 Programkveld
  • Søndag - fri
  • 09:00-10:00 Frokost
  • 15:10 Middag
  • 19:30 Kveldsmat

På høstsemestret: 2 valgfag-perioder hvor eleven kan velge mellom 6-8 valgfag pr gang. På vårsemestret er det en periode med valgfag 6 timer pr. uke. Tilbudet kan variere fra år til år.
Alpin
Hest
Foto
Grotting
Kanoturer
Toppturer
Gitar
Band
Film
Matlaging
Håndarbeid
Yoga

Alpin

Pris: 1 000,-

I skolens nærområder, i Harstad, Narvik og på svenskegrensen, finner du store og små alpinbakker og flotte heisanlegg. Perfekt valgfag når sola er tilbake og snøen er fast og fin.

Volleyball, basket, fotball - dine interesser bestemmer!

Band

Samspill i band i skolens musikkrom - gitar, bass, piano, slagverk, vokal mm. Fremføringer på skolens programkvelder.

Drama/Fortellerkunst

Teater – lek – tørre å stå på en scene – ta i bruk innlevelse og kreativitet.

Film

Filmklubb som valgfag - velg, se og samtal om de gode filmene sammen med andre som også liker film.

Foto

Kunsten å ta gode bilder, med mobilkamera eller speilrefleks, og hvordan gjøre de enda bedre med photoshop.

Gitar

Grunnkurs for nybegynnere.

Grotting

I området rundt skolen finnes noen av de mest fantastiske grottene i nord. Godt utstyrt og med dyktige kjentfolk i gruppa, er dette en spennende opplevelse for alle som vil.

Håndarbeid

Tradisjonskunnskap - lær å strikke, hekle og brodere.

Hest

Pris: 1 500,-

Gårdsbesøk, ridning og alt som følger med hestehold.

Kajakk

Pris: 2 000,-

Flotte opplevelser tett på det våte element! Her kan du ta "våtkort" i lisensstigen til Norges padleforbund! Dette er et Kajakk-kurs som er på 4 dager.

Kanopadling

Dette er et valgfag som tilbys seinhøstes før snø og is har lagt seg. Området rundt skolen er særlig godt egnet for padling, til sjøs, i ferskvann og i elv.

Matlaging

Lær deg å lage god og næringsrik hybelmat - praktiske øvelser.

Toppturer

I skolens nærområder er det flere majestetiske topper du kan bestige. De fleste er lett tilgjengelig, enten det er sommer eller vinter, og utsikten og mestringsfølelsen du belønnes med, er formidabel.

Yoga

Folkehøgskolen Nord-Norge er sentralt plassert i det mest folkerike området i nord. Her får du et genuint møte med nord - spektakulær natur, kultur og urfolk. Skolen utnytter sine fordeler til det fulle. På omfattende reiser over store deler av verden får elevene opplevelser og utfordringer for livet, og en fantastisk mulighet til å bli kjent med seg selv og andre.

Les mer om skolen

Bestill katalogen for 2020/2021