Aktivt Friluftsliv og Botrening

Søk på linjen

Gjennom aktivitet, skal du oppleve mestring, inkludering og utfordringer. Samtidig som vi har fokus på veien inn i voksenlivet i tilrettelagte og trygge omgivelser. DU er med på å påvirke!

Et år på Aktivt friluftsliv og botrening skal gi deg nye opplevelser, mestring, samhold og forberede deg på voksenlivet i tilrettelagte og trygge omgivelser. Du vil bli møtt som den du er, der du er. Vi tilpasser undervisninga og ønsker å gi deg spennende opplevelser både inne og ute.

Personlig utvikling – mestring – deltakelse – samhold.  Her deltar alle på lik linje, ut ifra egne forutsetninger. Det skaper opplevelse av inkludering, trivsel og gir hverandre mulighet for vekst.

Fokuset er opplevelsene vi skal ha sammen. Vi kommer til å være mye ute på tur og ha overnattingsturer både i telt, lavvo, under åpen himmel, hengekøyetur i fjæra og i snøhule på vinteren. Målet er å skape glede, opplevelser, bygge erfaring og kunnskap om det enkle friluftsliv, slik at vi hele året benytter oss av den fantastiske naturen rundt oss. Vi bruker nærområdet vårt og reiser bort på korte og lengre linjeturer i Nord-Norge.

En dag i uka bruker vi på skolen, der vi gjør praktiske gjøremål som vasking, rydding, lage mat, har fokus på økonomi og kosthold. Dette er nyttig kunnskap for livet som voksen. Målet for året er at du skal mestre mye av dagligdagse gjøremål, for et mest mulig selvstendig liv.

Vi reiser på linjetur til et land i Europa. Sammen bestemmer vi hvor.

Velkommen til et spennende og viktig år!

Linjen tilrettelegger for elever med særskilte behov som trenger tilrettelagt undervisning og ekstra støtte i hverdagen.

Gode vaner for et aktivt liv i naturen, sammen med andre.

Andre delmål:

Oppleve naturen

Være forberedt til undervisningen

Holde rommet rent og ryddig.

Vaske klær.

Lage mat.

Kosthold.

Personlig hygiene.

Helse og trening.

Tilstedeværelse, deltakelse, åpenhet og mot til å pushe grenser.

Varighet: 7-14 dager

Skolens Aktiv-linje har lagt sin utenlandsreise til et land i Europa på senvinteren/tidlig våren. Elevene involveres i detaljplanleggingen av reisemål og aktiviteter.

Skolen samarbeider nært med reindriftsutøverne Laila og Arild Pettersen Inga og reiselivsbedriften Inga Sami Siida på Sortland i Vesterålen. I dette samarbeidet inngår det alt fra kunnskapsformidling om samer og samers kultur og historie, overnatting i lavvo, plukking av reinlav på Andøya, reinsanking i Godfjorden, slakting og tilberedning av reinkjøtt og annen samisk tradisjonsmat. Samisk fortellerkunst og spiritualitet inngår også i opplegget.

Astri Thorvaldsen

lærer

Astri er utdannet vernepleier, med videreutdanning i friluftsliv. Hun er glad i å være ute og å holde på med dyr. På småbruket sitt har hun hester, hunder, katter og gammelnorsk sau. Astri liker å ta med elevene på tur i den spennende og fantastiske naturen vi har. Hun er positiv, engasjert og hjelpsom.

Epost: asth@fhsnordnorge.com

Ukeprogram

• Mandag
  • 08:00 Morgensamling
  • 08:15 Frokost
  • 09:00 Levegruppe
  • 12:30 Lunsj
  • 13:00 Miniseminar
  • 15:10 Middag
  • Aktiviteter på ettermiddag og kveld
  • 19:30 Kveldsmat
  • 23:00 Ro
  • Tirsdag - torsdag, som over unntatt:
  • 09:00 - 15:00 Linjefag
  • Fredag
  • 09:00-15:00 Valgfag
  • Lørdag
  • 08:30 Frokost
  • 10:00 - 14:30 Lørdagsseminar/fellesfag
  • 19:00 Programkveld
  • Søndag - fri
  • 09:00-10:00 Frokost
  • 15:10 Middag
  • 19:30 Kveldsmat

På høstsemestret: 2 valgfag-perioder hvor eleven kan velge mellom 6-8 valgfag pr gang. På vårsemestret er det en periode med valgfag.6 t pr. uke.Tilbudet kan variere fra år til år.
Alpin
Hest
Foto
Grotting
Kanoturer
Toppturer
Gitar
Band
Film
Matlaging
Håndarbeid
Yoga

Alpin

Pris: 1 000,-

I skolens nærområder, i Harstad, Narvik og på svenskegrensen, finner du store og små alpinbakker og flotte heisanlegg. Perfekt valgfag når sola er tilbake og snøen er fast og fin.

Volleyball, basket, fotball - dine interesser bestemmer!

Band

Samspill i band i skolens musikkrom - gitar, bass, piano, slagverk, vokal mm. Fremføringer på skolens programkvelder.

Drama/Fortellerkunst

Teater – lek – tørre å stå på en scene – ta i bruk innlevelse og kreativitet.

Film

Filmklubb som valgfag - velg, se og samtal om de gode filmene sammen med andre som også liker film.

Foto

Kunsten å ta gode bilder, med mobilkamera eller speilrefleks, og hvordan gjøre de enda bedre med fotoshop.

Gitar

Grunnkurs for nybegynnere.

Grotting

I området rundt skolen finnes noen av de mest fantastiske grottene i nord. Godt utstyrt og med dyktige kjentfolk i gruppa, er dette en spennende opplevelse for alle som vil.

Håndarbeid

Tradisjonskunnskap - lær å strikke, hekle og brodere.

Hest

Pris: 1 500,-

Gårdsbesøk, ridning og alt som følger med hestehold.

Kajakk

Pris: 2 000,-

Flotte opplevelser tett på det våte element! Her kan du ta "våtkort" i lisensstigen til Norges padleforbund! Dette er et Kajakk-kurs som er på 4 dager.

Kanopadling

Dette er et valgfag som tilbys seinhøstes før snø og is har lagt seg. Området rundt skolen er særlig godt egnet for padling, til sjøs, i ferskvann og i elv.

Matlaging

Lær deg å lage god og næringsrik hybelmat - praktiske øvelser.

Toppturer

I skolens nærområder er det flere majestetiske topper du kan bestige. De fleste er lett tilgjengelig, enten det er sommer eller vinter, og utsikten og mestringsfølelsen du belønnes med, er formidabel.

Yoga

Folkehøgskolen Nord-Norge er sentralt plassert i det mest folkerike området i nord. Her får du et genuint møte med nord - spektakulær natur, kultur og urfolk. Skolen utnytter sine fordeler til det fulle. På omfattende reiser over store deler av verden får elevene opplevelser og utfordringer for livet, og en fantastisk mulighet til å bli kjent med seg selv og andre.

Bestill katalogen for 2020/2021

Musikk Bo Fritid