Til hovedinnhold

Reiseliv // Norge, Europa & Asia

Søk på linja

Planlegg og gjennomfør turar til både fjern og nær! Vi starter med Europa på hausten og reiser økonomisk og miljøvenleg for så å oppleve Sør-Korea, Kina og Japan i Øst-Asia på våren!

Denne reiselivslinja fokuserer på å planlegge korte og lange reiser for små og store grupper. Du vil få kunnskap i reiseplanlegging, gjennomføring, historie og kulturforståelse.

Linja er for deg som ønsker å utforske byar i Europa og ulike regionar i Asia. Vi besøker reisemål som er veldig varierte, både kulturelt, historisk og ikkje minst når det gjeld landskap og natur! På linja vil du få unik forståing og kunnskap om Sør-Korea, Kina, Taiwan og Japan, og korleis denne verdensdelen ser ut og korleis menneska lever der.

Linja er også for deg som ønsker å bli en god turplanlegger i praksis. Kunnskapen du får med deg i løpet av skoleåret kjem til å være nyttig vidare i livet.

I løpet av hausten skal du lære å planlegge ein kort tur til en europeisk by sammen med klassa. Allereie i november er vi ute på tur for å oppleve og få erfaringer om turplanlegging og -gjennomføring.

Etter det retter vi blikket mot Øst-Asia. Klassa skal sy sammen eit innhaldsrikt reiseprogram til flere land i det fjerne. For å få til det må vi skaffe oss kunnskap om land og folk, kultur og historie. Sammen med klassa skal du aktivt være med og bestemme kva land og landsdeler vi skal besøke og korleis vi skal reise og kva vi skal oppleve. Målsetninga med reisen er at klassen skal oppleve mangfaldet i landet/landa, både kulturelt og historisk. Vi skal også lære oss litt av språket landet bruker.

Når vi er godt forberedt, set vi kursen mot Østen på våren. Det skal bli ei lang reise som gir deg minner for livet.

 

Dette er ei ny heilårslinje som passar for den som er eventyrlysten og interessert i berekraftig reiseliv!

Dette vil du lære

Er du interessert i meir enn berre å reise? Kanskje vil du lære å planlegge reisene for andre? Då er dette linja for deg!

Du kjem til å arbeide med

 • Kunnskap om land i Europa og Asia
 • Kulturforståing
 • Berekraftig reiseliv
 • Prisvurderingar og innhenting av tilbod
 • Reiseplanlegging og gjennomføring
 • Japansk, kinesisk eller koreansk språk
 • Teambuilding
 • Asiatisk matlaging
 • Fjell- og gåturar i nærområdet
 • Risikovurdering

Våre forventninger til deg

Du må vere interessert i, og ha respekt for, andre land og andre skikkar. Når vi reiser er vi gjester og på Møre skal vi lage reiser med meining der vi viser respekt for det og dei vi møter når vi er på tur!

 • 15 linjetimar pr. veke. Turar i regionen, kanskje med overnatting. Planlegging før og refleksjon etterpå
 • 6 timar fellesfag
 • 6-10 timar valgfag
 • 4 timers laurdagsseminar
 • 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag
Last ned timeplan som pdf ↓

 

Vi har ein timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en god ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for personer med funksjonsnedsettelser

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for personer med funksjonsnedsettelser i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring for videre arbeid eller utdanning!

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Fra kr 155 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 155 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 155 000,-
(15 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Prisen inkluderer studietur til eit eller fleire land i Europa på hausten og til Asia på våren, fellesturar med skulen, kost og losji på skulen og på reise.

Husk at du også trenger penger til dette

Ta kontakt med skulen før du søkjer om du har behov for spesiell tilrettelegging. Det er lurt å ta ein prat om du er i tvil!

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Hvorfor jeg valgte Møre folkehøgskule?

Synes du det er vanskelig å finne ut hvilken folkehøgskole og linje du skal velge? Erik forklarer her hvordan han valgte sin folkehøgskole.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Explore Svalbard & Norge

Karmøy Folkehøgskule
Kontakt skulen
Helårskurs BFrilynt

Arktisk turisme - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpacker Sør-Amerika

Sagavoll Folkehøgskole
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Karibien - bistand

Haugetun Folkehøyskole
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Handy Explore

Hedmarktoppen folkehøyskole
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv - Natur - Kroatia, Island

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv & Italiensk

Karmøy Folkehøgskule
Kontakt skulen
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt