Til hovedinnhold
Kontakt skulen

For deg som vil lære mer om trening for å bedre egen helse og prestasjon eller for å kunne lære andre om trening og helse! En vesentlig del av linjen er indonesisk kultur og reisen til Bali

Linjen vil lære deg det mest grunnleggende om trening og coaching og vil gi  kunnskap og erfaring til de som vil optimalisere egen form og til de som er interessert i å bli PT (Personlig Trener).  Etter endt skoleår er det mulighet å ta en egen prøve for å bli sertifisert som personlig trener igjennom Europe Active & Europe Register of Exercise Professionals og dermed kan søke jobb som PT.

Reisen til et u-land som Indonesia med Bali har vi troen på at man i større grad vil kunne bli et reflekterende globalt menneske som også vil åpne opp sitt sinn og forståelse for mennesker som ikke har de samme muligheter som i velferdsstaten Norge. Man opplever fattigdom, forsøpling og forurensing og hvordan mennesker i u-land oppfatter og handler i forhold til dette. Ved å oppleve en helt annen kultur forventer vi at ny forståelse og kunnskap åpner øynene til elevene og gjør dem i stand til å bli bevisst på utfordringer vi har i fremtiden.

På Bali har vi vi også et unikt samarbeid med det profisjonelle treningssenteret Pronoia Hospitality som sikrer at vi får tatt vare på det faglige kravene i forhold til PT-linjeinnholdet. Her er det et internasjonalt og godt faglig miljø som vil føre til inspirasjon og god læring.

Personlig Trener er linjen for deg som ønsker å komme i fysisk form eller å kunne lære å hjelpe andre i å komme i fysisk form og i tillegg lære om Bali og kulturen her.

Dette vil du lære

 • Bali -kultur
 • Treningslære
 • Grunntrening
 • Styrketrening
 • Utholdenhetstrening
 • Bevegelighetstrening
 • Mental trening
 • Kosthold & ernæring
 • Coaching
 • Crossfit
 • Yoga
 • Pilates
 • Trendaktiviteter ute i flott natur
 • Get Fit Camp på sportssenter på Bali (Pronoia)

Våre forventninger til deg

På våres linje trenger du ingen forkunnskaper og vi vil tilpasse undervisning om du er nybegynner eller viderekommen. Men vi forventer at du yter innsats så vi kan hjelpe deg med å nå de målene du har med skoleåret.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 4 uker

Det er ikke uten grunn at Bali har blitt kåret til årets destiansjon av "Lonely Planet"

Bali er surfedestinasjon nummer en i verden og selvfølgelig vil dette prøves når man er i et slikt surfemekka. Men Bali tilbyr en rekke andre populære aktiviteter som SUP, stisykling, dykking, klatring, vulkantrekking og mye mer.

Ellers så har Bali også en unik kultur og øya kalles også "Island of Gods" og balinesere er hovedsaklig hinduister og praktiserer dette i høy grad. Vi tar oss også tid til å utforske denne unike kulturen.

I og med at skolen har et eget reisibyrå (IATA) og at rektor har 25 års fartstid på Bali så sørger vi for at våre elever får maks utbytte for pengene på våres studietur til Bali!

 

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 119 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Bali, 4 uker!
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 000,-
(11 900,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Trening, Kropp og Kosthold

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

ActivityX

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Helse, Trening og Velvære

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HeilårskursKristen

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

CrossFit

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Security - Politi og Vekter

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Crosstrening, beachvolley og padel

Kristiansand folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Håndball

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

TURN

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Allsidig E-sport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Dans & Scene

Nordhordland Folkehøgskole
Kontakt skulen
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Kondis

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Dans

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs42 t/ukeFrilynt

PULS: Dans & Trening

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Movement X - Modern Circus and Performing Arts

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Beach og volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeKristen

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Politi, Brann og Fengsel

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Sport & Friluft

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Sportmix Allround: Idrett og Trening

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Level Up!

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Fjord, fjell og friskliv!

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

FIT - FRILUFTSLIV IDRETT TRENING med Dykking

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Håndball

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Balanse - yoga, ski & personlig utvikling

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Alarm.Beredskap

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skulen
HeilårskursKristen

Gaming, E-sport og aktivitet

Sjøholt Folkehøgskole
Kontakt skulen
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt