Til hovedinnhold
Kontakt skulen

Nepal- Unik kultur og verdens mest ettertraktede fjell og trekking! Forberedelse med norsk friluftsliv og topptur i Sunnmørsalpene !

Både Norge og Nepal har variert og flott natur, og majestetiske fjell. Kontrastane mellom Norge og Nepal er store, og kontrastane inne i Nepal er store. På denne linja skal vi bruke tid på friluftsliv i Norge og oppleve dei enorme fjella på grensa til Tibet. Vi skal bruke god tid på å førebu reisa til Nepal og bli kjend både historie, sosiale og politiske forhold, kultur og religion. Med solid bakgrunns­kunnskap blir turen både lærerik og spennande. Møte med både fattigdom og ein rik gammal kultur vil bidra til å gje deg eit breiare perspektiv på livet og verda.

 

Innhald på linja

Dette er linjen for deg som vil lære om en helt unik del av verden.

Dette vil du lære

Dette er linja for deg som:

 • Har lyst å lære om eit mangfaldig friluftsliv både i Norge og i Nepal
 • Vil oppleve utsikten frå toppane på Sunnmøre
 • Vil oppleve majestetiske fjell i Nepal
 • Har lyst til å bli grundig kjent med eit nytt land
 • Vil lære om og bidra til eit humanitært prosjekt
 • Er interessert i å forstå ein annan kultur og eit anne levesett
 • Er nysgjerrig på å oppleve kontrastane mellom vest og aust

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du yter god innsats og gjør så godt du kan!

Du bør være glad i bratte fjellturer for å begynne på denne linjen.

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

I januar/februar, medan mørketida pregar Sunnmøre og vi ventar på snøen her heime, drar vi på tur til Nepal. Innhaldet i turen kan bli slik: 

 • Vi besøker både buddhistiske og hinduistiske tempel
 • Vi får oppleve Lumbini som er Buddha sin fødestad, der vi m.a. får møte munkar som har via sitt liv til Buddha
 • Det er gode muligheiter for både jungelsafari og rafting
 • Tur i fjella over fleire dagar
 • Vi besøker hovudstaden Katmandu, og besøker m.a. gamlebyen
 • Vi drar til vakre Pukhara, Nepals nest største by i nærleiken av fjellmassivet Annapurna
 • Reiser på besøk eksil-tibetanarar og lærer om deira spesielle historie
 • Vi besøker yoga-gjestehus og lærer meir om kva dette betyr for kvardagen til folk
 • Vi får møte kvardagen i eit bistandsprosjektet som vi har jobba med i Norge, eit senter som arbeider å hjelpe jenter som har vore utsett for menneskehandel og trafficking.

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 124 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 500,-
(12 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Friluftslivutstyr

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Friluftsliv / Ekspedisjon

Nordfjord folkehøgskule
Venteliste
HeilårskursKristen

Friluftsliv

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

FIT - FRILUFTSLIV IDRETT TRENING med Dykking

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Norske eventyr

Nordfjord folkehøgskule
Venteliste
HeilårskursKristen

Friluftsliv - Idrett

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Vann & Villmark

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Heilårskurs24 t/ukeKristen

Basecamp Nordvestlandet

Nordvestlandet folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs13 t/ukeKristen

Friluftsliv Adventure - Kilimanjaro

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Explore Norge

Molde Folkehøgskole
Kontakt skulen
Heilårskurs14 t/ukeKristen

NORSK FRILUFTSLIV MED BACKPACKING

Hardanger Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / KRIK

Nordfjord folkehøgskule
Venteliste
HeilårskursKristen