Til hovedinnhold

KINA - Midtens rike med Japan

Søk på linja
Ledig plass

Linja legger hovedvekten på kinesisk språk og kultur. Vi lærer japansk språk, kultur og historie. 6 ukers studietur i Kina og Japan med variert kultur, historie og naturlandskap.

Innholdet på linjen:


Linjen har et veldig variert opplegg. Våre kinesiske lærere kjenter landene ut og inn. 
På vår seks ukers studietur til Kina og Japan får du oppleve landenes mangfold og se likheter og ulikheter mellom de to landene. Erfaringene fra reisen vil også kunne gi et nyttig perspektiv på vår egen kultur. Studieturen er skreddersydd for våre elever på linja hvert år. Med våre lommekjente lærere er dette en reise du aldri får oppleve igjen!  Både Kina og Japan er land fylt av kontraster. Vi rører ikke bare ved landenes overflate. Vi besøker også avsidesliggende områder som gjennomsnittsturisten ikke når frem til. Disse steder er ofte tradisjonelle og idylliske landsbyer utenfor allfarvei. Det er også den lengste organiserte rundreisen i Asia blant alle folkehøgskolene.

Les mer om linjen Kina-Midtens rike med Japan på Møre Fhs web. 

Linja har også egen blogg på https://kinaklassen.com

Linjen passer for alle som er interessert i Asia med hovedvekt på Kina og Japan, og som ønsker å møte fremmende kulturer med nysgjerrighet.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 uker

Linjens studietur til Kina og Japan har en varighet i 6 uker. Det er en skreddsydd studietur som passer for klassen hvert år. (link til eksempel)

Det mest av tiden reiser vi rundt i Kina med innenriksfly, tog og buss. Turen avslutter i Japan. Vi rører ikke bare ved landenes overflate. Det er ikke bare Beijing med Den forbudte by, Den kinesiske mur, Sommerpalasset eller storbyer som Shanghai og Hangzhou som skal besøkes, men også avsidesliggende områder som gjennomsnittsturisten ikke når frem til. Dagene med barna på håpskolen Lilong vil gi minner for livet. 

Poenget er å trenge inn under turismens overflate. Hvordan lever kineserne? Hvordan har de kommet dit de er idag? ...

Vi kommer til Japan når kirsbærtrene blomstrer. Hvis vi er heldige kan vi oppleve et under av oppblomstring av sakura. Kyoto er vår base for besøk til den gamle hovedstaden Nara (710-784) og til andre tradisjonelle og idylliske steder i nærheten av byen. I Tokyo møter vi den enorme metropolen med det hypermoderne livet. 

Klikk her for mer informasjon om linjens studietur.

Sumin Qui

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk, litteratur og lingvistikk på unversitetet i Beijing og i Stockholm
- Jobbet som lærer på universitetet i Beijing
- Jobbet som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia
- Er lommekjent i Kina og bereist i Øst-Asia
- Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land
- Startet kinalinja år 2003

Epost: sumin@more.fhs.no
Telefon: +47 930 30 264

Haibiao Miao

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk & litteratur i Beijing og IKT i Norge
- Jobbet 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing
- Jobbet som journalist i Pakistan
- Jobbet 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd

Epost: haibiao.miao@more.fhs.no
Telefon: +47 466 79 962

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Svømmehall

Svømmehallen i Volda har 25 meter basseng og stupetårn med sviktbrett på 1 meter, 3 meter og plattform på 3 meter og 5 meter. Vi underviser i ulike svømmeteknikkar, stuping og varierte leikar/aktivitetar i vatnet.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. Alle våre linjer tar deg med på spennande utanlandsreiser, til Kina, Japan, Bali, Thailand og Peru. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 124 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: Kina og Japan i ca 6 uker på våren
    • Visum
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 500,-
(12 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Jørgen Holand

Etter året mitt på Møre fhs sitter jeg nå igjen med flere ting: Drøssevis med kunnskap om Kina og Japan som jeg neppe ville fått noe annet sted, ufattelig mange gode minner som jeg kan se tilbake til.

Jørgen Holand
Jacquelyn Nilsen

Tiden ved Møre Fhs var kort men det var et fantastisk og opplevelsesrikt år som jeg aldri kommer til å glemme. Lærerne kjenner Kina og er kjempesnille, koselige, morsomme og aktive.

Jacquelyn Nilsen
Edvard Narum

Året mitt på Møre folkehøgskule var en perfekt blanding av universitet og barnehage. Jeg søkte meg inn på linjen Kina-Midtens rike veldig impulsivt. Det viste seg å være et fantastisk valg.

Frå bloggen

Hvorfor jeg valgte Møre folkehøgskule?

Synes du det er vanskelig å finne ut hvilken folkehøgskole og linje du skal velge? Erik forklarer her hvordan han valgte sin folkehøgskole.

Les meir på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Fokus Asia - Japan

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Global Pluss

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs34 t/ukeKristen

Sportmix

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Aikido, sverd og østlig filosofi

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

SE:VERDEN samfunnsengasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A18 t/ukeKristen

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

SKAP Entreprenør og Ledelse

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Backpacker - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Global Action

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Yoga

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Dykking Maldivene

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Global solidaritet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Arctic Leaders

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HeilårskursKristen

Brett, Ski og Surf - Lett

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeKristen

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen