Til hovedinnhold

KINA - Midtens rike med Japan

Søk på linja
Ledig plass

Linja legger hovedvekten på kinesisk språk og kultur. Vi lærer også japansk språk, kultur og historie. 5-6 ukers studietur i Kina og Japan med variert kultur, historie og naturlandskap.

Innholdet på linjen:

I en periode på to til tre uker vil vi lære å lage asiatiske matretter. Med jevne mellomrom drar vi ut og gjør oss kjent i nærområdet med vakker natur. Fint vær inviterer oss til fjells og bålkos. 

På studieturen skal vi oppleve landenes mangfold og se likheter og ulikheter mellom Kina og Japan. Visst får klassen møte pandaer, gå på Den kinesiske mur, vandre i Den forbudte by, seile på den naturskjønne Li-elven, vandre på gatene i hypermoderne Shanghai. Men flere er dagene i områder der turister normalt ikke når, til templer og helligdommer utenfor allfarvei, små landsbyer langt fra de store severdighetene, en fjellbestigning, Håpskolen og endrede kostinnslag ettersom vi forflytter oss gjennom nye regioner.

I Japan bruker vi to uker for å oppleve Kyoto, Tokyo og områder rundt. Vår tanke er at elevene skal få møte og gjøre seg erfaringer med så mye som mulig av det som har vært presentert og gjennomgått på skolen. Studieturen er skreddersydd for elevene hvert år. 

Les mer om linjen Kina-Midtens rike med Japan på Møre Fhs web. 

Linja har også blogg på https://kinaklassen.com

Linjen passer for alle som er interessert i Asia med hovedvekt på Kina og Japan, og som ønsker å møte fremmende kulturer med nysgjerrighet.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

Linjens studietur til Kina og Japan har en varighet i ca. 6 uker. Det er en skreddsydd studietur som passer for klassen hvert år. (link til eksempel)

Det mest av tiden reiser vi rundt i Kina med innenriksfly, tog og buss. Turen avslutter i Japan. Vi rører ikke bare ved landenes overflate. Det er ikke bare Beijing med Den forbudte by, Den kinesiske mur, Sommerpalasset eller storbyer som Shanghai og Hangzhou som skal besøkes, men også avsidesliggende områder som gjennomsnittsturisten ikke når frem til. Dagene med barna på håpskolen Lilong vil gi minner for livet. 

Poenget er å trenge inn under turismens overflate. Hvordan lever kineserne? Hvordan har de kommet dit de er idag? ...

Vi kommer til Japan når kirsbærtrene blomstrer. Hvis vi er heldige kan vi oppleve et under av oppblomstring av sakura. Kyoto er vår base for besøk til den gamle hovedstaden Nara (710-784) og til andre tradisjonelle og idylliske steder i nærheten av byen. I Tokyo møter vi den enorme metropolen med det hypermoderne livet. 

Klikk her for mer informasjon om linjens studietur.

Sumin Qui

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk, litteratur og lingvistikk på unversitetet i Beijing og i Stockholm
- Jobbet som lærer på universitetet i Beijing
- Jobbet som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia
- Er lommekjent i Kina og bereist i Øst-Asia
- Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land
- Startet kinalinja år 2003

Epost: sumin@more.fhs.no
Telefon: +47 930 30 264

Haibiao Miao

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk & litteratur i Beijing og IKT i Norge
- Jobbet 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing
- Jobbet som journalist i Pakistan
- Jobbet 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd

Epost: haibiao.miao@more.fhs.no
Telefon: +47 466 79 962

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 131 300,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: Kina og Japan i ca 6 uker på våren
    • Mat (2 måltider per dag)
    • Visum
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 300,-
(13 130,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Julie Kveseth Rud

I løpet av ett år på Møre Fhs fikk jeg muligheten til å utvikle meg som person, bli kjent med nye mennesker og stifte vennskap som vil følge meg resten av livet.

Julie Kveseth Rud
Jens Tepstad

Å ta et år på en folkehøyskole er noe jeg anbefaler alle. Et mer lærerikt år skal man lete lenge etter. Her var hver dag unik på en eller annen måte, og man gledet seg til hva neste dag måtte bringe.

Jens Tepstad
Steinar Halvdan

Ett år blant fjord og fjell, toppet med en 6-ukers tur til Kina der du får sett deler av Kina du verken visste eksisterte eller ante at du elsket.

Frå bloggen

Hvorfor jeg valgte Møre folkehøgskule?

Synes du det er vanskelig å finne ut hvilken folkehøgskole og linje du skal velge? Erik forklarer her hvordan han valgte sin folkehøgskole.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Fokus Asia - Japan

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Backpacker Multisport

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A18 t/ukeKristen

Reiseliv Aktiv

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Globalt engasjement

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Dykking

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Aikido, sverd og østlig filosofi

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Global solidaritet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Backpacker

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Tegning, Maling & Keramikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

AQUA

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeKristen

Arctic Leaders

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HeilårskursKristen