Til hovedinnhold

FRILUFTSLIV X - Topptur, Klatring og Surf

Sett meg på venteliste
Venteliste

Opplev en rekke nye aktiviteter i fantastiske omgivelser i Sunnmørsalpene og på Bali! Klassisk friluftsliv, pudderkjøring, surfing, padling, klatring og dykking er noe av det som står på timeplanen

Friluftsliv X Topptur, Klatring og Surf 
I de spektakulære Sunnmørsalpene og på Bali

Dette er linja for deg som:

Noe av det du vil oppleve:

 

Linjen vil passe for de som er glad i fjell og hav og spektakulære opplevelser man får ved aktiviteter her. Alle våre aktiviteter vil kunne læres i fra nybegynnernivå og viderekommende.

Dette vil du lære

 

 • Topptur på fot og brett/ski
 • Skredlære, førstehjelp / livredning
 • Brettkontroll via skate, surf, snow
 • Surfing: Nybegynner opplæring på Stadt og viderekomment på Bali
 • Klatring. Inne og ute, på led og topptau
 • Sykkel. Teknikk og sikkerhet
 • Dykking. PADI open water eller advanced. Ned til 18 meter i krystallklart vann på Bali
 • Kampsport,ballspill,dans og mye mer
 • Grunntrening som gir resultater

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du som elev på denne linjen liker utfordringer og søker mestringsfølelse.

Da vil vi gi deg livsglede!

Ikke tilrettelegging

Studietur: Bali, 4 uker!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 4 uker

Det er ikke uten grunn at Bali har blitt kåret til årets destiansjon av "Lonely Planet"

Bali er surfedestinasjon nummer en i verden og selvfølgelig vil dette prøves når man er i et slikt surfemekka. Men Bali tilbyr en rekke andre populære aktiviteter som SUP, stisykling, dykking, klatring, vulkantrekking og mye mer.

Ellers så har Bali også en unik kultur og øya kalles også "Island of Gods" og balinesere er hovedsaklig hinduister og praktiserer dette i høy grad. Vi tar oss også tid til å utforske denne unike kulturen.

I og med at skolen har et eget reisibyrå (IATA) og at rektor har 25 års fartstid på Bali så sørger vi for at våre elever får maks utbytte for pengene på våres studietur til Bali!

 

Studietur: Bali, ca 4 uker

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Den chille og harmoniske øya Bali er studiested for 3-4 veker. Aktivitet i sola og utforsking innanfor kultur og mat!

Bali er kjent som et av verdens desidert beste steder for å surfe, for både proffer og nybegynnere. For å lære seg å surfe og å komme inn under huden på surfekulturen er vi på verdens beste surfeskole på Kuta Beach! Surfing blir med longboard, shortboard og til og med på SUP.

Dykking er også populært på Bali. Med fine korralrev kan det føles som å dykke ned i et akvarium med store rokker og skipsvrak frå krigen! Dere tar PADI dykkeserfikat!

Det er også spektakulært å sykle mountainbike på Bali. Flotte naturopplevelser og fete stier frå fjell som fører ned til havet. På Bali bike park er downhill i fokus!.

Paragliding er også en aktivitet dere kan få prøve!

Hilde Maria Nicolaisen

Lærar Friluftsliv X

Telefon: 41287186

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 134 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Bali, 4 uker!
  • Visum
 • Studietur: Bali, ca 4 uker
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 134 000,-
(13 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Bali, 4 uker!
 • Vaksiner på studietur Bali, 4 uker!
 • Mat på studietur Bali, 4 uker!
 • Mat på studietur Bali, ca 4 uker
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Utenlandske eller de som bor veldig langt i fra skulen kan søke om å være igjen i ferier.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Møre Folkehøgskule har ein unik plassering, midt i dei villeste Sunnmørsalpene. Vi har godt med fellesutstyr til å bruke naturen, b.la: 

 • Komplett skredutstyr til utlån for alle friluftslivselever, (Sender/Mottaker, Søkestang og Spade)
 • Komplett havkajakkutstyr for heile klasser
 • Klatreutstyr 
 • Telt, lavoer og stormkjøkken
 • Klassesett med fjellski og fjellskistøvler til utlån
 • Via-Ferratautstyr for heile klasser

Når det gjelder innkjøp av skiutstyr, så vil vi anbefale å kontakte lærer for rådgivning!

Dette utstyret må du stille med selv

Stor ryggsekk med festereimer (min. 65l. for jenter, min. 80l. for gutter.

Dagstursekk med festereimer

Sovepose Lakenpose

Liggeunderlag

Turbestikk og nisteskrin

Hodelykt

Kniv

Vann og vindtette klede

Fjellstøvler

Ullundertøy

Ullsokker

Varm lue og tjukke votter

Tekniske hansker

Hals / buff

 

Treningstøy

Joggesko

Sykkel

 

Våtdrakt med tilbehør

 

Toppturutstyr: Toppturski; (altså randoneeski), feller og teleskopstaver. Snowboard; Splitboard eller truger og staver

Hjelm og skibriller

 

Vi hjelper til med å skaffe utstyr!

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Fjellsport og Elvepadling

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

EKSTREMSPORT Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Pudder Surf - Japan

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Mayday Rescue - Alpene

Valdres folkehøgskole
Kontakt skulen
HeilårskursKristen

Safari X

Valdres folkehøgskole
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Paragliding - Ekstremsport

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Natur & Action

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Freestyle Park

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Park og Akrobatikk - Frankrike

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Paragliding - Det indiske hav

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursKristen

FriXtreme

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs16 t/ukeKristen