Til hovedinnhold

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane

Søk på linja
Få ledige plasser

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane- Allsidig friluftsliv, topptur, klatring, kajakk og surfing rundt i Sunnmørsalpene ! Målet er å gjøre de beste opplevelsene sammen, på en mer miljøvennlig måte på Sunnmøre!

Opplev friluftslivmekka på nordvestlandet!

Vi bruker nordvestlandet som klasserom med forskjellige destinasjonar som mellom anna: Sunnmørsalpane, Hjørundfjorden, Strynefjellet, Stad, Flø med mykje meir.

Dette er linja for deg som:

 

Innhald på linja

Målet vårt er å utfordre for å skape meistring gjennom friluftsliv, aktivitetar og opplevingar, både som enkeltindivid og som en del av et større gruppefellesskap.

FRILUFTSIV Sunnmørsalpane har som mål å vise fram kva eige heimland kan tilby, på ein meir berekraftig måte enn tradisjonelle studieturar utanlands vil kunne gjere.

Dette er ei allsidig linje for deg som ønsker å lære et stort spekter av friluftsaktivitetar i Norge. Vi tar utgangspunkt i den enkelte sine ferdigheiter og ønsker. Vi forventar at du er i normalt god

Dette vil du lære

 • Omfattande opplæring i klassisk friluftsliv, med fokus på eineståande, gode opplevingar.
 • Omfattande opplæring i topptur på barmark og på ski.       
 • Omfattande opplæring i skredlære
 • Omfattande klatreopplæring, inne og ute.
 • Grundig opplæring av alpin teknikk i alpinanlegg
 • Grundig opplæring av skiteknikk i villsnø
 • Grunnkurs i havpadling
 • Grunnkurs i elvepadling
 • Grunnkurs i surfing     

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du som elev på denne linjen liker utfordringer og søker mestringsfølelse.

Da vil vi gi deg livsglede!

Studietur: Lofoten, Hoddevik og surf i Norge!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Våre studeturer skjer innenlands og vi drar dit det er best forhold for snø og surf! Feks Lofoten, Hemsedal, Trysil og andre steder.

Studietur: TOPPTUR & PUDDER PÅ NORDVESTLANDET

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Igjennom hele vinteren så er det stort fokus på topptur og å finne pudder og perfekte fjellsider både i skianlegg og urørte fjelll!

Linjens ressurser til studietur bruker vi til å oppleve de beste snøforholdene på nordvestlandet!

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 129 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Lofoten, Hoddevik og surf i Norge!
 • Studietur: TOPPTUR & PUDDER PÅ NORDVESTLANDET
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 500,-
(12 950,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

KAJAKK

SKREDUTSTYR TIL SAMTLIGE FRILUFTSLIVSELEVER

SURFEBRETT

TELT, LAVOER OG ANNA BASIS FRILUFTSLIVSUTSTYR

 

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Arktisk selvberging - Urfolk

Pasvik Folkehøgskole
Fullt
HeilårskursFrilynt

Friluftsliv Explore Norge

Molde Folkehøgskole
Kontakt skulen
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv 70° Nord

Alta folkehøgskole
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Arktisk friluftsliv

Svalbard folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Seiling

Fosen folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Explore

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv, Interrail, Trening

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Fjord og fjell

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

UT!

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Kyst & Fjell

Bømlo Folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Multisport

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HeilårskursKristen