Til hovedinnhold
Fullt

Linja for deg som ynskjer å utfordre deg sjølv og likar ekstremsport, bratt friluftsliv, skiturar i Sunnmørsalpane, 3-4 veker studietur til Bali med surfing, dykking, stisykling og paragliding +++.

Ekstremsport Sunnmørsalpane er linja for deg som vil lære flest mogleg aktivitetar saman med andre som er gira. De får også kjennskap til miljøet rundt og kva for folk som driv med desse aktivitetane. Kanskje de finn ein aktivitet der de høyre heime? Med Sunnmørsalpene og BALI som undervisningsarena, flyttar vi grensene dine, og lærer deg og medelevane dine betre å kjenne.

Du vil mellom anna oppleve:

• Dagsturar til kvasse tindar, men også telt og hytteturar
• Stisykling på Sunnmøre
• Klatring på topptau og led (de får brattkortkurs)
• Bølger, surfing og kvite sandstrender i Hoddevika
• Heisbasert skikøyring og teknikktrening på blant anna Strandafjellet
• Kvasse alpar og urørt puddersnø på toppturar i Sunnmørsalpane
• Ei veke med hyttetur og fokus på frikøyringsteknikk på ski. Her skal vi flytte pudder!
• Elvepadling i vassdraga på Sunnmøre
• Skating
• Ei fantastisk reise til Bali (3-4 veker) med tandem paragliding over øde strender, dykking i tropisk hav, sti og- downhillsykling ned vulkaner, fjell, rismarker og den fantastiske Bali Bike Park, samt at Bali er verdens beste arena for surfing

• Å få nye venner
• Nye sider ved deg sjølv
• Knall og fall - glede og meistring
• Å vere aktivitetsleiar på Spenningskurset
• Ekstremsportfestivalen "X2"
• Ein skule tilrettelagt for ei aktiv fritid
• Ein lærar med spisskompetanse som vil motivere deg og pushe deg Tek du utfordringa? Bruk eit år på personleg utvikling saman med likesinna frå heile landet!

Les meir om Adventura Ekstremsport på Møre Fhs web

Ekstremsport Sunnmørsalpane er linja for deg som vil prøve ei rekke ekstremsportaktiviteter sammen med andre som er gira. Læringsarena er Sunnmørsalpene, Stadtlandet og Bali!

Dette vil du lære

• Toppturar på bein 

 • Toppturar på ski med skredlære

•  Stisykkel. Teknikk, sikkerhet og linjevalg

•  Klatring. Inne og ute, på led og topptau. Brattkortkurs

• Surfing. På Bali og i nærmiljøet som Hoddevik på Stadlandet

• Dykking. PADI open water eller advanced. Ned til 18 meter i krystallklart vann på Bali

• Gymsalaktivitet, ballspill og annen morro aktivitet

• Basistrening som passer xsport

Våre forventninger til deg

• Ønsker å utfordre deg sjølv

• Vil "det lille ekstra"

• Er motivert til å prøve noko nytt og ukjend

• Er nysgjerrig på å lære ulike ekstremsportaktivitetar

• Har tidlegare bakgrunn med allsidig idrett og/eller friluftsliv

• Ønsker å kome i bedre form

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Den chille og harmoniske øya Bali er studiested for 3-4 veker. Aktivitet i sola og utforsking innanfor kultur og mat!

Bali er kjent som et av verdens desidert beste steder for å surfe, for både proffer og nybegynnere. For å lære seg å surfe og å komme inn under huden på surfekulturen er vi på verdens beste surfeskole på Kuta Beach! Surfing blir med longboard, shortboard og til og med på SUP.

Dykking er også populært på Bali. Med fine korralrev kan det føles som å dykke ned i et akvarium med store rokker og skipsvrak frå krigen! Dere tar PADI dykkeserfikat!

Det er også spektakulært å sykle mountainbike på Bali. Flotte naturopplevelser og fete stier frå fjell som fører ned til havet. På Bali bike park er downhill i fokus!.

Paragliding er også en aktivitet dere kan få prøve!

Tor-Erik Moen

Lærar på Adventura Ekstremsport

 • Lærar historie, idrett og frlluftsliv, fordjupning i ski og tropisk friluftsliv
 • Utdanna arktisk naturguide (frå svalbard) og særs glad i å vere ute i natur
 • 10 års arbeide med ferietilbud for barn og unge
 • Bodd over lengre tid i New Zealand, Svalbard, Dominikanske Republikk og Grønland
 • Etter 10 år på Sunnmøre ser eg moglegheite i alle årstider, då leik, surf, ski, klatring og sykling
 • Tilsett sidan 2012

Epost: tor.erik@more.fhs.no
Telefon: +47 958 57 714
Instagram: @torerik83

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Svømmehall

Svømmehallen i Volda har 25 meter basseng og stupetårn med sviktbrett på 1 meter, 3 meter og plattform på 3 meter og 5 meter. Vi underviser i ulike svømmeteknikkar, stuping og varierte leikar/aktivitetar i vatnet.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. Alle våre linjer tar deg med på spennande utanlandsreiser, til Kina, Japan, Bali, Thailand og Peru. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 128 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Bali, ca 4 uker, mellom vinterferie og påskeferie
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 128 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 128 000,-
(12 800,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Meir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Sigurd Lindland

Jeg har opplevd mye som det kan være vanskelig å oppleve på egenhånd, spesielt på grunn av naturen og alle mulighetene i området. Forventninge ble innfridd og det ble et supert år!

Sigurd Lindland
Sofie Mordt Ousland

Har blitt åpen for mange nye ting som jeg aldri ville gjort om jeg ikke hadde gått på Møre Fhs. Har fått nye venner for livet.

Sofie Mordt Ousland

Jeg har fått prøvd mange nye aktiviteter som jeg tror jeg aldri hadde fått prøvd hjemme viss jeg ikke hadde gått her.Jeg har fått mange nye venner og har blitt mye mer aktiv.

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Sport Extreme Australia

Bakketun Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs17 t/ukeKristen

Bratt - klatring kite stisykkel

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Ekstremsport

Voss folkehøgskule
Venteliste
HeilårskursFrilynt

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

X-Sports - New Zealand

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursKristen

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Snow Kite Surf - Bali

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

FIX Friluftsliv Extreme

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane og Bali (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Ekstrem - Alpene B

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt