Til hovedinnhold

Design & Redesign // Nært og fjernt

Søk på linja

Denne linja er for deg som vil vise at miljø, berekraft og fantastisk og fantasifull design kan gå hand i hand!

På vår nye linje "Design & Redesign" skaper vi alt frå enkle kvardagsplagg til antrekket som gjer at nettopp du blir lagt merke til på festen! Og vi skaper det på ein berekraftig og miljøvenleg måte!

Vi bruker tid på å finne ut kva som er moten i dag før vi skaper nye plagg, møblar eller interiørartiklar med utgangspunkt i det vi har som ellers alt for tidleg kunne ha vorte kasta i søpla!

Sunnmøre har i alle år vore møbelhovedstaden i Norge. Vi besøkjer møbelfabrikkar og diskuterer design med dei som lever av dette! Sentralt for oss i dei diskusjonane blir korleis vi koblar dette mot dei 5 R-ane; "Refuse, Reduce, Reuse, Recycle og Repair". Slik vi skal gjere det skal det bli bra både for lommeboka og miljøet samstundes med at du får vere med å skape noko unikt!

Denne linja kjem til å samarbeide tett med linjene "RAP X // NYC" og "Cosplay X // Asia" samt "Animasjon // Japan".  Vår studietur går enten til NYC sammen med RAP X eller til Asia med Animasjon og Cosplay. Det får du vere med å bestemme når skuleåret startar!

 

Du både bryr deg og vil skape og ser at dette ikkje berre kan, men må kombinerast i framtida! Om du har erfaring eller ikkje spelar inga rolle vi hjelper deg på det nivået du er!

Dette vil du lære

 • Mønsterkonstruksjon 
 • Saum og saumteknikker
 • Redesign av plagg, tekstil og interiør
 • Bearbeiding av stoff
 • Tekstile teknikkar  (farge/trykk/batikk/strikk/hekling/print/broderi mm)
 • Stoffval/tekstilkunnskap/stil/farge/snitt
 • Lage saumbyste etter eigen kropp
 • Lage moodboard
 • Motetegning
 • Jobbe med opptaksprøver til videre studier.

Våre forventninger til deg

Du vil lære og går inn i dette med innstilling om at dette får vi til!

 • 15 linjetimar pr. veke. Turar i regionen, kanskje med overnatting. Planlegging før og refleksjon etterpå
 • 6 timar fellesfag
 • 6-10 timar valgfag
 • 4 timers laurdagsseminar
 • 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag
Last ned timeplan som pdf ↓

 

Vi har ein timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en god ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for personer med funksjonsnedsettelser

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for personer med funksjonsnedsettelser i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring for videre arbeid eller utdanning!

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Fra kr 144 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 900,-
(14 490,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Inkluderer studietur til USA eller Asia. Endeleg pris vil kunne verte endra når alternativ for studietur er valt.

Dette utstyret får du låne av skolen

Utstyr du treng for å vere med på skapingsprosessen!

Ta kontakt med skulen før du søkjer om du har behov for spesiell tilrettelegging. Det er lurt å ta ein prat om du er i tvil!

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Lederen i Utdanningsforbundet angrer på at han ikke gikk folkehøgskole

Ungdom får stort utbytte av et folkehøgskoleår, mener Handal.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Viking

Seljord Folkehøgskule
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Fix It

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Tekstil og Tradisjonshåndverk

Seljord Folkehøgskule
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Trehåndverk - Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Minihus

Fosen Folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

SKAP Møbelsnekker

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Tekstil, søm og tradisjonshåndverk

Fosen Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Sjølberging

Fosen Folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk

Sund folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Fashion, design og redesign

Sandefjord folkehøyskole
HeilårskursFrilynt

Baker & Konditor - Paris og Brussel

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Båtbygging

Fosen Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt