Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Vi lover deg trivsel og mange spennende aktiviteter i trygge former på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Noe nytt du har lyst til å prøve? Sport er gøy!

 • Mange ulike aktiviteter 

 • Innendørs og utendørs

 • Styrketrening

 • Ballspill
 • Sykkel

 • Utholdenhet

 • Skyting

 • Kajakk

 • Havrafting

 • Badminton
 • Klatring

 • Go cart

 • Svømming

 • Fitness

 • Surfing

 • Ishockey

 • Alpint

 • Toppturer

 • Dresinsykling

 • Squash

 • Trampoline

 • Førstehjelp

 • Skadeforebygging

 • Avspenning

Klikk her for mer informasjon på linjens hjemmeside


Vannsport

Vi har våtdrakter, vannski, wakeboard, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Her har vi tilgang til enda mer utstyr for vannlek.

Surfing

Vi drar noen turer til flotte strender som passer perfekt til surfing. Med egne busser har vi ingen problem med å utfolde oss i naturen omkring oss. Vi drar gjerne til Jæren eller Lista for surfingalt etter hvor forholdene er best.


Alpint

Sirdal ligger bare en times kjøretur fra skolen. Her drar vi noen ganger for å stå på alpint. Har du snowboard, kan du bruke det om du vil.


Skyting

Vi har egne skiskytter-geværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Men vi tar gjerne en omgang med paintball også.


Sykkel & spinning

Skolen har 50 sykler og 10 tandemsykler og spinningrom. Hvert år arrangerer vi eget sykkelritt, Lundheimrittet. Skolen ligger i vakker natur med gode sykkelmuligheter.


Ballsport

Vi har egen gymsal og gressbane. Vi har utstyr til fotball og basketball, innebandy og badminton m.m. Gåavstand unna er Moi IL sin fotballarena med klubbhus og kunstgressbane.

 

Sport kombineres med et linjefag 2:

- Media
- Musikk
- Fotball
- Gla´mat

- Cosplay
- Allround Aktiv

Linjen passer for deg som liker å være aktiv, og som ønsker mange og varierte aktiviteter.

Dette vil du lære

Du vil få prøvd ut  mange aktiviteter og idretter . Du vil blant annet komme innom kajakk, skyting, sykling, surfing, alpint,styrketrening, sykkel og ulike ballspill. Du vil få undervisning i smart trening og fornuftig kosthold.

Våre forventninger til deg

Du liker å være aktiv.

Kina

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 990

Varighet: ca . en uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Velkommen til Kina - Shanghai og Beijing med Lundheim folkehøgskole!
Kina er et samfunn i rivende utvikling og det bygges alle plasser. Hvem har ikke drømt om å besøke Den kinesiske muren, spasere over Den himmelske freds plass og utforske Den forbudte byen? Og ikke minst reise med verdens raskeste tog fra Shanghai til Beijing. Med Lundheim får du også oppleve noe utenom det som "alle" ser . Få undervisning på en kinesisk skole og bli kjent med kinesiske ungdommer eller har morgentrim i en av byens parker og mye mer. Nok tid til å shoppe er det og....!

Måltider og aktiviteter er inkludert.

Trykk her for mer informasjon om turen til Kina.

Rauland

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Sportlinja på Lundheim har i flere år hatt gleden av å kunne tilby ei fantastisk vinteruke, der skiglede og skiferdigheter læres og utføres i alpinbakkene i Rauland/Telemark. Vierli turistsenter har alle former for vinteraktiviteter som aking i egne skibakker, løssnø kjøring og swag park.

Trykk her for mer informasjon om turen til Rauland. 

bildetekst

Dag Kaland

Lærer

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling! 
Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Epost: dag-chk@online.no
Telefon: 90511215

Lena Thunheim

Lærer

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Epost: lena.thunheim@dabb.no

Vi har morgensamling hver morgen i auditoriet kl 08.15. Deretter starter første time.

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1Linjefag1Linjefag1FellesfagLinjefag2Linjefag2 
2
3Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag1FellesfagLinjefag2 FellesfagRomvask
5StudietidValgfag
6Studietid
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag
Last ned timeplan som pdf ↓

25. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

November:        Kinatur

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Det er et valgfag på formiddag (2 timer) og et på ettermiddag (2 timer) hver uke i 3 perioder. Det betyr at du kan ha 6 ulike valgfag i løpet av ditt år på Lundheim. Nedenfor finner du et lite utvalg av ulike valgfag og fritidsaktiviteter skolen kan tilby

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Alt fra å forbedre dårlige bilder til å manipulere og montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, bare at du liker å spille kamp.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne fram.

Jogging/Trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

Har du opplevd den fredelige stemningen det er å gli bortover et speilblankt vann? Skolen vår ligger i naturskjønne omgivelser med Lundevatnet bare ca. 5 min. gange fra skolen.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Vi samler opp timer, og bruker energien på store events, med mål å samle inn masse penger. Du blir også godt kjent med Strømmestiftelsen. I skolens Solidaritetsuke spiller vi en sentral rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Velkommen til et år du aldri vil glemme.

Vi er en stor familie. Her kan alle navnet ditt. Vi har alltid tid til deg.

Vi vil hjelpe deg å se og realisere dine muligheter. 

Hvorfor velge vår skole? Jo, vi har spennende linjer, høy kompetanse og gode fasiliteter. 

Og så har vi godt humør. Vi lover deg det lille ekstra.

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 84 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 84 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 84 300,-
(8 430,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Styrkerom, varmtbasseng og badstue
• Treningsrom med 11 spinningsykler, løpemølle, manualer og mer.
Gymsal
Skytebane m. 8 skiskyttergeværer + 2 salongeværer + 6 luftgeværer
Vannsport havkajakker med alt nødvendig utstyr 
Treningssenter m. aerobic, squashhaller og styrke. Vi disponerer  årskort som elever kan bruke på fritiden.
Sykkelpark m. 18 tandemsykler, 20 singelsykler og 6 offroadsykler m. komplett utstyr.
Idrettshall/gymsal/svømmehal tilgjengelig
Gressbane/kunstgress

Dette utstyret må du stille med selv

 • Treningsklær og sko til både ute og innetrening.
 • Turklær som ullundertøy, regntøy og gode tursko
 • Alpinutstyr (kan leies i bakken).
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Tobias Hasvåg

I år har jeg surfet og spilt curling, hengt i klatretau og padlet i kajakk. Året på sport er variert. Det er nøkkelordet for meg. Lærerne er veldig samarbeidsvillige. Hvis det er noe du vil prøve og oppleve, så er det bare å snakke med dem!

Tobias Hasvåg, elev 2018/2019
Simon Feng

I dette skuleåret har eg gått sport på Lundheim. Me har vore innom mange ulike idrettar der til vanlig ikkje får gjort. Det som er bra med sport på Lundheim er at me reise på mange småturar gjennom heile året. Samholdet på Lundheim er tipp topp.

Simon Feng, elev 2018/2019
Eline Noem Hansen

Det beste med å gå på Lundheim er at jeg får meg venner og at jeg får oppleve nye ting og lære å bli selvstendig.

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
HelårskursKristen

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Trening, friluftsliv, reise

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Sport & Outdoor: Australia - New Zealand

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Safari X

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett Afrika

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Crosstrening og Beachvolley - Bali

Kristiansand Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen