Ledig plass

Aktivitet er gøy! Du er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før?

Surfing - Havkajakk - Klatring - Alpint - Ballsport - Skyting - Sykkel


Klikk her for mer informasjon på linjens hjemmeside


Linjetur

En uke på Vintersportsstedet Rauland. Her går det mest i alpint med ca 40 forskjellige nedfarter, men de har også skitrekk med akebakke og milevis med løyper for langrenn.


Vannsport

Vi har våtdrakter, vannski, wakeboard, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Her har vi tilgang til enda mer utstyr for vannlek.


Skisport

I Sirdal er det flere skitrekk og oppkjørte løyper for langrennfor å stå på alpint. Har du snowboard, kan du bruke det om du vil.


Skyting

Vi har egne skiskytter-geværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Men vi tar gjerne en omgang med paintball også.


Sykkel & spinning

Skolen har 50 sykler og 10 tandemsykler og spinningrom. Hvert år arrangerer vi eget sykkelritt, Lundheimrittet. Skolen ligger i vakker natur med gode sykkelmuligheter.


Surfing

Vi drar noen turer til flotte strender som passer perfekt til surfing.


Ballsport

Vi har egen gymsal og gressbane. Vi har utstyr til fotball og basketball, innebandy og badminton m.m. Gåavstand unna er Moi IL sin fotballarena med klubbhus og kunstgressbane.

 

MultiSport kombineres med et linjefag 2:

- Media
- Musikk
- Fotball
- Gla´mat

- Cosplay
- Allround Aktiv

Linjen passer for deg som liker å være aktiv, og som ønsker stor variasjon.

Dette vil du lære

Du vil få prøvd ut  mange aktiviteter og idretter . Du vil blant annet komme innom kajakk, skyting, sykling, surfing, alpint,styrketrening, sykkel og ulike ballspill. Du vil få undervisning i smart trening og fornuftig kosthold.

Våre forventninger til deg

Du liker å være aktiv.

Kina

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 600

Varighet: ca . en uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Velkommen til Kina og Beijing med Lundheim folkehøgskole!
Kina er et samfunn i rivende utvikling og det bygges alle plasser. Hvem har ikke drømt om å besøke Den kinesiske muren, spasere over Den himmelske freds plass og utforske Den forbudte byen? Med Lundheim får du også oppleve noe utenom det som "alle" ser . Få undervisning på en kinesisk skole og bli kjent med kinesiske ungdommer eller har morgentrim i en av byens parker og mye mer. Nok tid til å shoppe er det og....!

Måltider og aktiviteter er inkludert.

Trykk her for mer informasjon om turen til Kina.

Rauland

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Sportlinja på Lundheim har i flere år hatt gleden av å kunne tilby ei fantastisk vinteruke, der skiglede og skiferdigheter læres og utføres i alpinbakkene i Rauland/Telemark. Vierli turistsenter har alle former for vinteraktiviteter som aking i egne skibakker, løssnø kjøring og swag park.

Trykk her for mer informasjon om turen til Rauland. 

bildetekst

Dag Kaland

Lærer

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling! 
Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Epost: dag-chk@online.no
Telefon: 90511215

Lena Thunheim

Lærer

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Epost: lena.thunheim@dabb.no

Slik kan en uke på Lundheim folkehøgskole se ut. Global er heltidsstudie (blå og rød)

Vi har morgensamling hver morgen i auditoriet kl 08.15. Deretter starter første time.

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1Linjefag1Linjefag1FellesfagLinjefag2Linjefag2 
2
3Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag1FellesfagLinjefag2 FellesfagRomvask
5StudietidValgfag
6Studietid
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag
Last ned timeplan som pdf ↓

25. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

November:        Kinatur

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Det er 4 timer valgfag hver uke. Det er 3 perioder med valgfag. I hver periode har du to ulike valgfag. Det betyr at du kan ha 6 ulike valgfag i løpet av ditt år på Lundheim. Nedenfor finner du et lite utvalg av ulike valgfag og fritidsaktiviteter skolen kan tilby.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Beat for beat

Beat for beat er valgfaget for deg som liker å høre på musikk og kan synge med den stemmen du har. Deltakerne skal ved hjelp av bokstaver og stikkord gjette seg fram til låter og artister.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Alt fra å forbedre dårlige bilder til å manipulere og montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, bare at du liker å spille kamp.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne fram.

Jogging/Trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

Har du opplevd den fredelige stemningen det er å gli bortover et speilblankt vann? Skolen vår ligger i naturskjønne omgivelser med Lundevatnet bare ca. 5 min. gange fra skolen.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Vi samler opp timer, og bruker energien på store events, med mål å samle inn masse penger. Du blir også godt kjent med Strømmestiftelsen. I skolens Solidaritetsuke spiller vi en sentral rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Velkommen til et år du aldri vil glemme.

Vi er en stor familie. Her kan alle navnet ditt. Vi har alltid tid til deg.

Vi vil hjelpe deg å se og realisere dine muligheter. 

Hvorfor velge vår skole? Jo, vi har spennende linjer, høy kompetanse og gode fasiliteter. 

Og så har vi godt humør. Vi lover deg det lille ekstra.

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 86 300,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 86 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 86 300,-
(8 630,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Styrkerom, varmtbasseng og badstue
• Treningsrom med 11 spinningsykler, løpemølle, manualer og mer.
Gymsal
Skytebane m. 8 skiskyttergeværer + 2 salongeværer + 6 luftgeværer
Vannsport havkajakker med alt nødvendig utstyr 
Treningssenter m. aerobic, squashhaller og styrke. Vi disponerer  årskort som elever kan bruke på fritiden.
Sykkelpark m. 18 tandemsykler, 20 singelsykler og 6 offroadsykler m. komplett utstyr.
Idrettshall/gymsal/svømmehal tilgjengelig
Gressbane/kunstgress

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger idrettsutstyr og klær. Mer detaljert liste vil følge senere.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Multisport-urbanLedig plass

Multisport-urban

Holtekilen Folkehøgskole
HelårskursKristen
PULS Sør-AfrikaLedig plass

PULS Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
HelårskursKristen
Backpacking - MultisportLedig plass

Backpacking - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Multisport PluzzLedig plass

Multisport Pluzz

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen
MultisportLedig plass

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt
Multisport BaliLedig plass

Multisport Bali

Rødde folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen
Multisport - Lanzarote ALedig plass

Multisport - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt
MultisportLedig plass

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Helårskurs15 t/ukeKristen
SE:Verden (Midtøsten og Sør-Afrika)Ledig plass

SE:Verden (Midtøsten og Sør-Afrika)

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen
Sport Adventure Australia Sri LankaLedig plass

Sport Adventure Australia Sri Lanka

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen
Australia MultisportLedig plass

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen
Idrett Friluft AllroundLedig plass

Idrett Friluft Allround

Høgtun Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen
Tren ThailandLedig plass

Tren Thailand

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
Sandvolley PlussLedig plass

Sandvolley Pluss

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen
Idrett friluft Sør-AmerikaLedig plass

Idrett friluft Sør-Amerika

Rødde folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen
FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane og Bali (4 uker)Ledig plass

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane og Bali (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Allround AktivLedig plass

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Idrett & friluftslivLedig plass

Idrett & friluftsliv

Skiringssal folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
PERSONLIG TRENER & FRILUFTSLIV,  med BALI (4 uker)Ledig plass

PERSONLIG TRENER & FRILUFTSLIV, med BALI (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
KRIKLedig plass

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen
E-sport aktivLedig plass

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen
Backpacker Afrika og EuropaLedig plass

Backpacker Afrika og Europa

Risøy Folkehøyskole
HelårskursKristen