Til hovedinnhold
Ledig plass

Norsk natur + foto = opplevelser for livet! Kombiner en reise gjennom Norges mest magiske naturperler med muligheten for å lære og ta enestående bilder.


Foto og reiser er den beste komboen - og på denne linja vil du lære mye om alt det tekniske og de kreative prosessene som resulterer i de skikkelig gode bildene. Vi fokuserer på å mestre kamerateknikker i ulike settinger, hvordan fange et unikt bilde og hvordan du best kan redigere bildene til noe helt spesielt. Fokuset ligger også på å oppleve Norges fantastiske natur, fra havet og stranda til skogen, viddene, og fjellet. Du får se og oppleve helt unike steder - samt oppleve de mest kjente naturperlene i Norge.  

Vi reiser fra nord til sør, øst til vest for å utforske og leke oss gjennom kameralinsen på noen av Norges mest magiske naturperler. 

Vi tenker bærekraft og miljø i det vi gjør, så alle reiser skjer på mest mulig miljøvennlig vis. Vi etterlater ingenting annet enn fotavtrykk og gode bilder.


Klar for et eventyr som tar pusten fra deg? 

 

Du må ønske å lære mer om fotografi, reise og kamerateknikk. Det viktigste er at du er engasjert og interessert, og en glad i å oppleve noe nytt!

Dette vil du lære

 • Portrett / Modellfoto
 • Fotokunst
 • Reklame
 • Dokumentar
 • Street Photography
 • Kamerateknikk, digitale og analoge kameraer
 • Sjangerforståelse
 • Lightroom og Photoshop
 • Mørkerom, fremkalling og forstørrelser
 • Lyssettinger, i fotostudio og ute på location
 • Praksisdager, i reklamebyrå og i avis
 • Fargelære, kunsthistorie og visuell kommunikasjon

Våre forventninger til deg

 • Du må ha et ønske om å lære mest mulig
 • Utforske mulighetene
 • Leke - ja, du leste riktig!
 • Samarbeid i prosjekter, oppgaver og generelt
 • Prøve, prøve, prøve igjen
 • Feile, da lærer du ofte mest
 • Lykkes i å nå dine mål

Denne linjen er ikke tilrettelagt, og du må kunne kalre seg selv fysisk. Kontakt skolen ved evt. spørsmål. 

Endelig kan vi begynne å reise igjen! 

Vi har felles skoeltur til Spania, der vi utforsker den fantastiske solkysten rundt Malaga og Torremolinos. Vi nyter late dager i sola, drar på skolebesøk og blir kjent med spanske skoleelever, får fantastiske naturopplevleser og får se spennende kulturelle og historiske steder. Turen er frivillig, og det blir et solid og gøy opplegg på skolen for de elevene som ikke drar på tur. 

Linjene har sine egne turer:

Global:  Asia og Afrika 

Bucketlist: Interrail Europa + en tur til - den er du med å bestemme

Musikk og Film og foto: London

Fotball: Liverpool og Manchester

Sport og Friluft: Lanzarote og Rauland 

Allround og Allround Aktiv: Aalborg 

Foto - Norge på langs: Norge 
 

Obligatorisk: Nei

Pris: 14 000

Varighet: 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skolen har lang tradisjon for å ha dra på felles skoletur. Vi drar helt sør i solfylte Spania og opplever alt hva landet har å by på. Det blir en fin blanding av spennende kulturelle opplevelser, byvandring, streetart, flamenco, tapas og strandliv. Vi besøker Gibraltar, drar inn i landet for å oppleve det fantastiske fjellandskapet og møter spansk ungdom på ulike skoler. 

Peter Monstad

Lærer

Peters store lidenskap er fotorafi, og har jobbet og undervist som fotograf siden 2006. Han har hatt flere utstillinger, gitt ut kunstfotobok, og blitt portrettert av et fotomagasin i Hong Kong. Han elsker longboard og snowboard, Hiphop og gaming. Peter digger å få lære bort all sin knowhow i data, foto, film og musikk.

Epost: peter.monstad@lundheim.fhs.no
Nettside
Instagram: @petermonstad_photography

28. august :       Skolestart

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning 

Februar:            Vinterferie

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Adobe Photoshop

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Bushcraft

Er du en ekte Lars Monsen? Overlev ute i naturen, gå deg litt vill, lag bål og ha det skikkelig gøy på tur.

DJ & beats

Om du er musikalsk eller ikke - dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker barkebåt.

Filmpoliti

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du burde ha sett, men vi rekker en del.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken.

Hvorfor er verden så urettferdig?

Lær om verdens urettferdigheter - i lys av både samfunn, kultur, geografi, historie og økonomi.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

MAT: Baking

Lag brownies, boller eller brød. Lær de beste triksene for å ikke drepe gjæren!

MAT: Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

MAT: Småretter

Pizzasnurrer, eplekake eller kanskje noe egenkomponert? Lag digg mat. Spis opp. Kos deg.

Mindfulness

Senk skuldrene - ro ned - pust. Dette er valgfaget for deg som ønsker å koble helt av.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Olabil

Bygg en olabil fra scratch. Samle materiale, tenk konstruksjon, fart og tunge. Avslutt med tidenes olabilløp ned bakken!

Pinholekamera

Lær å lage eget pinholekamera av en pappeske. Ta bilder, lek deg i mørkerommet og fremkall blinkskuddene dine.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

PULS - jogging

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg! Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

PULS: Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

PULS: Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel. På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Strikkecafé

Vi samles til koselig strikkecafé. Om du kan strikke fra før er ikke så viktig, det lærer du underveis - lag ullsokker, sitteunderlag eller noe annet gøy.

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 98 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 3 000,-
Minimumspris for linja 98 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 98 800,-
(9 880,- per måned)
Inkludert i grunnprisen er kost og losji, skolegenser, skoleavgift i form av turer og materiell, og innmeldingsavgiften
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Profesjonelt fotostudio med alt av utstyr.
 • Analoge kameraer, fra 35mm småbilde, til mellomformat og storformat (!).
 • Eget koselig klasserom med mange gode fotobøker (inkl. kaffe og te), sofa, arbeidsbord, pc, A3 fotoprinter og projektor.
 • Et godt utstyrt mørkerom hvor fire personer kan fremkalle film og bilder samtidig.
 • Lisens på Adobe Creative Cloud 
 • Datarom med 18 gode skolepc'er som kan brukes til redigering på ettermiddag og kveld.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Digitalkamera, gjerne analogt også hvis du har.
 • Laptop/bærbar (Windows eller Mac).
 • Sekk eller bag til utstyret ditt.
 • Fotostativ, objektiver/linser osv. hvis du har.

Ta kontakt med linjeleder Peter hvs du trenger hjelp og råd til innkjøp. Og husk, brukt fotoutstyr er som regel like godt som nytt.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Global Foto

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Foto Villmark

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Film & Foto

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Retrofoto — analog og studio

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto - fashion og kunst

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

FotoVideo OSLO

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Instarail - Foto, Reiser og Opplevelser - Europa

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Analogfoto

Lofoten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt