Til hovedinnhold
Ledig plass

Enkelt friluftsliv er linja er for deg som vil nyte naturen. Deg som drømmer om mange nye og ulike friluftsopplevelser, i flotte omgivelser, og sammen med gode folk.

Overnattingsturer og mestring

Vi har en rekke overnattingsturer i løpet av skoleåret. Du får prøve hengekøye, telt, lavvo og koselige turisthytter. Å tenne bål og å lage leirplass blir den minste kunst, og du blir trygg på egne ferdigheter i naturen. Mat på tur er mer enn bare grillpølser. Hva med pizza eller rykende ferske kanelboller? Vi lar oss friste av spiselige planter og sopp, og en nyfanget fisk kan bli omgjort til en nydelig middag.


Norge i miniatyr

Vår plassering på grensen mellom Rogaland og Agder gir oss kortreist tilgang til alt fra de dramatiske ryfylkeheiene med Preikestolen og Kjærag, til Jærstrendene og forblåste Lindesnes fyr. Vi har egentlig hele Norge i miniatyr like utenfor døra. Vi elsker lokale eventyr. Vi leker oss i kajakk og klatresele, eller sykler dresin på den nedlagte Flekkefjordbanen. Milde vintre gir oss snøfri natur store deler av året.


Klima og nærmiljø

Vi lærer om klima og CO2, men også om hvordan vi alle kan være en del av løsningen. Vi bruker det utstyret vi har, reparerer ting som blir ødelagt og lager nytt gjennom redesign og håndverk. Vi etterlater bare fotspor i naturen.


Veien videre

Trygge ferdigheter innen feriluftsliv kommer til nytte i mange yrker. De som ønsker det kan få veiledning til å lære seg ferdighetene man må kunne for å bli sertifisert turleder i DNT.

Trykk her for å lese mer om linjen

Denne linjen passer for deg som har lyst til å være mer ute i naturen, men som ikke er klar for å gå grønnland på tvers. Helt enda.

Dette vil du lære

 • Tenne bål
 • Lage god turmat
 • Lage leirplass
 • Bli trygg på deg selv i naturen

Våre forventninger til deg

 • Engasjert
 • Glad
 • Lyst til å utfordre deg 

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 990

Varighet: ca . en uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye. Vi hadde planlagt felles studietur til Kina i høst. Det ser det ikke ut til å la seg gjøre. Kanskje vi kan utsette turen til i vår, kanskje vi kommer opp med linjeturer i stedet. Ingen av studieturene er obligatoriske utenom på Global.

Velkommen til Kina - Shanghai og Beijing med Lundheim folkehøgskole!
Kina er et samfunn i rivende utvikling og det bygges alle plasser. Hvem har ikke drømt om å besøke Den kinesiske muren, spasere over Den himmelske freds plass og utforske Den forbudte byen? Og ikke minst reise med verdens raskeste tog fra Shanghai til Beijing. Med Lundheim får du også oppleve noe utenom det som "alle" ser . Få undervisning på en kinesisk skole og bli kjent med kinesiske ungdommer eller har morgentrim i en av byens parker og mye mer. Nok tid til å shoppe er det og....!

Måltider og aktiviteter er inkludert.

Trykk her for mer informasjon om turen til Kina på vår hjemmeside.

 

Eivind Eikli Hiorth

Lærer

Eivind har en bachelorgrad i afrikanske og asiatiske studier. Han lever for å reise og oppleve nye kulturer, men bruker gjerne mye av fritiden ute i norsk natur. For Eivind er det spesielt viktig å gi elevene opplevelser som de aldri vil få oppleve som "vanlige" turister. 

Epost: eivind.ekli.hiorth@lundheim.fhs.no
Instagram: @eivind_eh

En uke på Lundheim ser vanligvis slik ut:

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1FellesfagFellesfagLinjefag 1Linjefag 2Linjefag 2 
2
3Linjefag 1Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag 1Linjefag 2Fellesfag
5StudietidPraktisk arbeid
6
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag - I tillegg blir det egne valgfaguker


Men enkelte uker vil se helt annerledes ut. Ukeplan legges ut i god tid før ukestart.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

23. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne frem.

Jogging og trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 87 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 87 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 87 900,-
(8 790,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Nytt storkjøkken (når vi vil lage god mat inne)

 • Styrkerom, gymsal og spinningrom.

 • Terapibasseng som holder 34 grader og badstu.

 • Kommunens utstyrsbank med kajakker, kanoer, seilbrett, lavvo, telt, friluftsutstyr, båt og vannsportutstyr.

 • Treningssenter på Moi med flott treningssenter og stort utvalg av apparater, aerobic, squash, svømmehall, terapibasseng og badstu. Skolen disponerer i tillegg fem sesongkort som elever kan bruke på fritiden.

 • Wifi på hele skolen, datarom med godt utstyrte pcer...

Dette utstyret må du stille med selv

 • Klær og sko for uteaktivitet gjennom hele året.
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Ryggsekk
 • Nysgjerrighet
 • Og ditt eget, gode humør!

Du kan også ta med annet utstyr du håper og tror du kan få bruk for.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv: Norge

Bømlo Folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Friluftsliv, Interrail, Trening

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Arktisk friluftsliv

Svalbard folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Ski & klatring

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Sport & villmark: France, Svalbard, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

SMAK - Natur og Mat

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Svalbard og Grønland experience

Folkehøgskolen Nord-Norge
Kontakt skolen
HelårskursKristen

X-Sport & Friluftsliv

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

FIT -Friluftsliv Idrett Trening, Thailand (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv - Beginner: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen