Vår 2023 - Expedisjon - tropisk seilas

Sett meg på venteliste

Vil du oppleve noen av verdens mest eksotiske steder? Vi seiler på havet blant øyer med jungellandskap i Indonesia, Papua Ny-Guinea og Australia og besøker noen av verdens mest attraktive korallrev.

Linja vil ha praktisk og teoretisk seilkunnskap, kultur/levesett, eksotiske reisemål og miljø/klima som tema.

Kultur, levemåte og verdenssyn, samt håndtering av miljøutfordringer i Indonesia og Papua Ny-Guinea (PNG) står i sterk kontrast til praksisene i Norge så vel som til hverandre. Således vil linjen gi et ypperlig refleksjonsgrunnlag og en genuin multikulturell og bærekraftig forståelse.

Mesteparten av undervisnigen vil foregå i klassens flytende hjem – og basen for ekspedisjonen – SY «NORA», en komfortabel og rask 48-fots aluminium seilbåt. Om bord vil elevene bli drevne seilere, mestre teamwork og tildeles ansvarsroller.

Du trenger ikke grave langt under overflaten før ulikhetene mellom det indonesiske og melanesiske øyriket vi besøker virkelig trigger – eller rettere sagt tvinger – deg til å reflektere. Hvorfor?

Startskuddet går etter planen i Sorong på Vest-Papua – et prakteksempel på hvordan mange områder i Indonesia er relativt «nymoderniserte» samfunn. En mikroøkonomi – på bekostning av tradisjonell selvberging – har ila. 2000-tallet i takt med materialismens inntog vokst fram. Reisen fra det indonesiske arkipelet til Bismarckøyene vil bli som en reise tilbake i tid, til et samfunn som til stor del lever av og i ett med naturen.

Tilbake i Norge avlsuttes opplegget med videreformidling av de mangfoldige opplevelsene på områder som:

Passer for deg som har erfaring med seiling og/eller lange og krevende turer, som trives å bo og arbeide tett sammen med andre over lang tid og som vil oppleve en reise som du husker hele livet.

Om bord vil elevene få undervisning i relevante fag som f.eks:

• båt og seilteori
  • bærekraft og miljø
  • kulturforståelse
  • livet under vann
  • mat og helse
  • vær og vinder - basic seilmeteorologi
  • båtvedlikehold

Seiling i perifere strøk, snorkling, fridykking og turer i eksotisk jungellandskap vil bli en naturlig del av hverdagen i felten.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har behov for spesiell tilrettelegging.

To ganger i løpet av året drar vi på tur sammen, hele skolen.

I tillegg til disse fellesturene har vi også mange valgfagturer. 3 ganger i løpet av året får du mulighet til å velge mellom mange ulike turopplegg.

Den ene fellesturen går til Danmark og den andre er en skjærgårdstur ut i havgapet utenfor Kristiansand.

Vi drar hele skolen med på overnattingstur ut i skjærgården, helst når solen skinner og det er sommervær i Kristiansand. Sammen lager vi god mat og prøver oss på alle aktiviteter som kan gjøres i tilknytning til sjø, strand og skjærgård. De som ønsker det, tar med seg en hengekøye og får kanskje med seg soloppgangen. Eksempel på aktiviteter vi gjør er:

• Seiling
  • Sandvolleyball
  • Roundnet
  • Kajakkpadling
  • Snorkling/dykking
  • Båtturer
  • Sanking av havets delikatesser
  • Kortreist mat på bål
  • Øyvandring
  • Buldring
  • Bålkos sang og musikk
  • Morsomme konkurranser
  • God prat til langt på natt

Velkommen til skjærgårdsskolen i Sørlandets hovedstad. Folkehøgskolen har en fantastisk beliggenhet, omringet av sjø på tre kanter, midt i det beste av Sørlandets skjærgård. Her er alt tilrettelagt for flotte skjærgårdsaktiviteter, samtidig som vi også reiser mye ut fra skolen for å oppsøke andre flotte steder i Norge.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen

Fakturaene følger utbetalingene fra Lånekassen, ca på hva som skal betales hver måned, og at forfall er når Lånekassen betaler ut. Faktura som sendes ut i i august og januar har et høyere beløp. For helårskurs forfaller også en faktura 1. juli på kr 4500,-.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Prisen dekker ikke følgende: - reiseforsikring - tilslutningsreiser i Norge - visum

• PC/nettbrett
  • kamera/mobilkamera
  • friluftsutstyr for sailing i tropiske strøk og i norske farvann
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!