Til hovedinnhold

weCare Miljø Solidaritet - Øst Europa A

Søk på linjen
Ledig plass

Er du opptatt av miljø, omsorg for mennesker og solidaritet? Bli med på miljøtiltak, møte med mennesker i ulike livsfaser og samarbeid med organisasjoner. Studietur med hjelpearbeid i Øst-Europa.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING! TEKSTEN UNDER ER DERFOR IKKE OPPDATERT.

 

Hvis du trives med mennesker, ønsker å lære om MILJØ OG SOLIDARITET så er denne linja midt i blinken for deg.

Aktuelle tema er:

I løpet av året arrangerer vi flere miljøkvelder for psykisk utviklingshemmede. I tillegg kan det bli aktuelt med hjemmebesøk hos eldre for enkle praktiske oppgaver.

Forstå mennesket og samfunnet vi lever i bedre, og oppdag gleden over å være der for andre!

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen wCare Miljø Solidaritet - så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem - Multisport - Fokus Asia - Vokal Kor Solosang - Backpack Foto - Klær Design Redesign - Baker & Konditor 

 

 

Linjen passer for de som trives med å være sammen med mennesker, de som ønsker å lære om psykologi og psykisk viten om deg selv og andre.

Dette vil du lære

Som nevnt over:

 • Motivasjonsteori
 • Gruppepsykologi
 • Psykisk utviklingshemming
 • Psykiatri
 • Kroppsbilde/kroppsfokusering mm
 • Relasjoner til barn

Vi har også innledet et samarbeid med en barnehage der vi skal ha et tettere oppfølgingsarbeid med barna. I tillegg skal barnba komme på besøk til skolen der linjen har ansvar for opplegget (mat, sang og sanglek ).

Skoleturen går til Danmark.

 

Våre forventninger til deg

Linjen passer for de som trives med å være sammen med andre mennesker, de som ønsker å lære mer psykologi og psykisk viten om seg selv og andre.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Linjeturen går en uke til Oslo der du blir kjent med en rekke organsisasjoner som driver sosialte tiltak. Maritastiftelsen har ofte tatt våre elever med sent på kvelden ut på gata. Av andre besøk kan nevnes: Kirkens Bymisjon, Fattighuset, Diakonhjemmet mm

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2019-2020 drar vi på felles studietur til den vakre øya Malta. Dette er et spennende sted med rik historie og flotte byer og strender! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap. 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

Leif Frode Svendsen

Linjelærer

Lærer på Psykologi og Omsorg-linje og Asia-linje. Jobber også med markedsføring for skolen.

Epost: leif.frode.svendsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 48003520

Geir Torgersen

Lærer (BRO og Psykologi & Omsorg)

Jeg heter Geir - og har jobbet med ungdom i hele mitt liv  - 12 år som lærer  på Karmøy Folkehøgskule.

Veldig glad i jobben min, gleder meg til å møte elevene hver eneste dag.

Jeg tror jeg brenner, noen ganger litt mye, men det er bedre å brenne i begge ender enn ikke å brenne!

Jeg tror at det går an å gjøre noe med verdenssituasjonen.

Vil tenne gnisten hos dere - og få dere til å se det nytter :-)

Epost: geir.torgersen@karmoy.fhs.no
Telefon: 99619900

 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur, og er et variert og spennende fag. Bl.a.: Bier og birøkt, fridykking, jakt og fiske, miljøvern, norges dyr og fugler, vi lytter og analyserer ulik musikk, osv.

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!

 

Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 105 100,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Oslo
 • Bad på rommet
 • Studietur: Malta
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Oslo - Psykologi & Omsorg
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 105 100,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 105 100,-
(10 510,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på studietur Malta (2 måltider per dag er inkludert)
 • Mat på studietur Oslo - Psykologi & Omsorg
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Johan Martin Salvesen

Opplevde linjen på Karmøy som veldig bra. Fikk god forståelse om psykologi og forskjellig type omsorg. Kjempegod kontakt med lærerne og klassekameratene! Mange spennende turer og miljøkvelder. Superfornøyd!

Johan Martin Salvesen, elev 2016-2017
Amalie Egeberg Moger

Året på linjen har gitt meg lærerike opplevelser og egenutvikling. Ikke et dyptgående psykologisk studie men gir kunnskap om/møter med mennesker i ulike livssituasjoner. Spennende studietur til Oslo.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

SE:OSLO, sosialt engasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Helse,psykologi og velvære - Thailand og Kambodsja

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Helse, psykologi og sosialfag

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

På gateplan: Thailand

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sosialt arbeid

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

AFRIKA.BISTAND OG SAFARI.

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Vegleiing, 2.-års tilbod

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Stipendiat

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje15 t/ukeFrilynt

Blålys 113

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Barne- og ungdomsarbeid

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Barn ingen hindring!

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Psykologi og egenutvikling

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Social Justice Kenya

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv / Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen