Til hovedinnhold

Reiseliv & Italiensk - Italia A

Søk på linjen
Ledig plass

Vil du lære deg italiensk og oppsøke byer i Italia? Foruten kunnskap om Italia lærer du om reiseliv- og reiseplanlegging, kulturforståelse og turistattraksjoner. Linjetur Italia.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING! TEKSTEN UNDER ER DERFOR IKKE OPPDATERT.

 

Linjens innhold:

Du får undervisning i italiensk.

Undervisningen er beregnet på deg som ikke kan italiensk fra før eller for deg som har litt kunnskap i italiensk. Videre ser vi på reisemål i Italia og resten av verden.

Studietur til Italia og et annet europeisk land. Hvilket annet land er avhengig av budsjett/ønsker.

Vi fokuserer også på Norge som reiselivsdestinasjon - med sine fantastiske severdigheter og attraksjoner.

Andre tema vi tar opp kan være:

Om undervisningen:

LItt reiselivsteori, prosjektarbeid, besøk/ekskursjoner til reiselivsbedrifter og attraksjoner i nærområdet (Rogaland/Hordaland).

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Reiseliv & Italiensk så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem - Multisport - Fokus Asia - Vokal Kor Solosang - Backpack Foto - Klær Design Redesign - Baker & Konditor 

Linjen passer for deg som har lyst til å lære litt italiensk, og som har interesse for reiseliv. Reiselivsbransjen er en raskt voksende bransje med mange spennende arbeidsoppgaver.

Dette vil du lære

 • italiensk
 • reiselivsteori
 • om reiselivet på hjemstedet ditt
 • historie, kultur og severdigheter i Italia
 • historie, kultur og severdigheter i det landet vi velger å dra til
 • litt om reiselivsbransjens ulike næringer
 • turisme
 • besøke ulike reiselivsbedrifter
 • besøke ulike turistmål/severdigheter i nærområdet av skolen

Våre forventninger til deg

 • Interesse for faget
 • Lyst til å lære italiensk

Europa - Reiseliv & Spansk

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 5-7 dager

Et reisemål i Europa som linjen bestemmer selv. Tidligere har de reist til Polen og Latvia.

Spania - Reiseliv & Spansk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 7 dager

Spennende reise for å utforske Spania og et annet land i Europa.

bildetekst

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2019-2020 drar vi på felles studietur til den vakre øya Malta. Dette er et spennende sted med rik historie og flotte byer og strender! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap. 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

Asbjørn Farbu

Lærer (Reiseliv & Spansk)

Jeg heter Asbjørn og har spanskundervisningen på linjen Reiseliv & Spansk (3 timer pr uke). Jeg har jobbet mange år på vidergående skole. Er nå pensjonist - men fortsetter å undervise da jeg er lidenskapelig opptatt det spanske språk og Spanias kultur. 

Telefon: 48252340

Eli Karin Haaland

Lærer og undervisningsinspektør

Lærer på Klær & design og Reiseliv & Spansk linjen. Har også valgfag.

Jeg er i tillegg undervisningsinspektør.

Jeg har utdanning som faglærer i forming og har i mange år hatt ansvar for skolens sømlinje. I tillegg har jeg de siste 4 årene også jobbet på linjen Reiseliv & Spansk. Begge linjene er svært trivelige å jobbe med.

Liker godt å reise!

Har jobbet i folkehøgskolen i 30 år.

Epost: eli.haaland@karmoy.fhs.no
Telefon: 47240359

 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur, og er et variert og spennende fag. Bl.a.: Bier og birøkt, fridykking, jakt og fiske, miljøvern, norges dyr og fugler, vi lytter og analyserer ulik musikk, osv.

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!

 

Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 118 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur Italia
 • Studietur i Europa
 • Bad på rommet
 • Studietur: Malta
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Spania - Reiseliv & Spansk
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 600,-
(11 860,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på Europa - Reiseliv & Spansk, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på studietur Malta (2 måltider per dag er inkludert)
 • Mat på studietur Spania - Reiseliv & Spansk
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ina Monge

Jeg har sett og lært en masse og fått en haug med opplevelser, f.eks. traktorsafari,reise til Spania og Irland,turer til Skudeneshavn ++ Jeg har også lært spansk-språk og kultur.Jeg angrer ikke at jeg gikk på denne linja.Dette er en topp linje.

Ina Monge, elev 2016-2017
Elisabeth Stai

Reisene er noe jeg kommer til å huske for resten av livet.Vi fikk bla kjenne på litt av verdenshistorien.Karmøy ble også utforsket på alle mulige måter.Er du reiseglad-la eventyret starte på Karmøy!

Elisabeth Stai, elev 2015-2016
Alexander Florentino Aspelund

Jeg lærte mye om reiseliv på Karmøy.Jeg ble så inspirert at jeg fikk lyst til å starte mitt eget reisebyrå.Jeg lærte mye om verden vi bor i med mange ulike kulturer, og jeg ble interessert i Norge som turistland fordi Norge har mye å by på.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Backpack Surprise

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reis - interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv - natur: Italia, Nepal, Lofoten, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Reiseliv: Storby, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Global Cuba

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Global forståelse: Sør-Afrika og New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Reiseliv og utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt