Ledig plass

Liker du å sy? Har du aldri prøvd, men har lyst til å lære? Her kan du sy de lekreste klesplagg. Du kan også strikke. Linjen er for alle. Du får undervisning ut fra hvilket nivå du er på.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger to linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Klær & Design så kan du velge en av disse spennende linjene i tillegg: Puls - Reiseliv & Spansk - Friluftsliv Sjø - Psykologi & Omsorg - Vokal - Asia - Matglede & Matopplevelser!

Linjen passer for deg som elsker å sy og som vil bruke tid på det, eller for deg som aldri har sydd noe, men som ønsker å lære. Du får individuell veiledning ut fra hvilket nivå du er på.

Dette vil du lære

 • Sy dine egne klær, du velger selv hva du vil sy
 • Lære å strikke eller andre teknikker
 • Oppøve dine kreative evner

Våre forventninger til deg

 • Lyst til å lære å sy
 • Lyst til å gi deg selv utfordringer
 • Tålmodighet - det finnes ingen snarveier til et godt resultat

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Hovedmålet med turen er å se på og kjøpe stoffer til de kreasjonene dere ønsker å lage. I London finner vi hele gater med stoffbutikke, med stoffer i alle prisklasser og kvaliteter. I tillegg skal vi besøke gallerier og museer og ellers se på hva som finnes av trender innenfor mote.  Gled deg til en tur med mange ulike opplevelser.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2018-2019 drar vi på felles studietur til de vakre øyene Sicilia og Malta. Vi har ikke vært på studietur her før - men gleder oss til å dra dit! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap.

 

Sicilia:

Den italienske øya Sicilia har flere soldager enn sine landsmenn på fastlandet. Øya er Italias største og det bor 5 millioner mennesker der. Sicilia er et reisemål som byr på vakre strender, fantastisk mat og siciliansk hverdagsliv. Når en først reiser til den eksotiske øya er det en selvfølge å se vulkanen Etna på nært hold.Sammen med Toscana er Sicilia den regionen i Italia som er i besittelse av flest unike steder på UNESCOs verdensarvliste.

 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

 

 

 

 

 

 

 

Eli Karin Haaland

Lærer og undervisningsinspektør

Lærer på Klær & design og Reiseliv & Spansk linjen. Har også valgfag.

Er i tillegg undervisningsinspektør.

Jeg har utdanning som faglærer i forming og har i mange år hatt ansvar for skolens sømlinje.  I tillegg har jeg de siste 4 årene også jobbet på linjen Reiseliv & Spansk.  Begge linjene er svært trivelige å jobbe med.

Liker å reise!

Har jobbet i folkehøgskolen i 30 år.

 

Epost: eli.haaland@karmoy.fhs.no
Telefon: 47240359

Pris: 2 500

test 2
 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Sicilia & Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.


Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... Og flere venner! Felles, spennende studietur til Sicilia og Malta. Linjeturer inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 110 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til London
 • Bad på rommet
 • Studietur: Sicilia (Italia) og Malta
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: London -Klær & Design
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 110 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 110 600,-
(11 060,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på studietur Sicilia (Italia) og Malta (2 måltider per dag er inkludert)
 • Mat på studietur London -Klær & Design
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Magnus Welde

Klær & design er en linje der du får utfordre deg selv innenfor emner du ønsker. Linjen er perfekt for deg om du har holdt på med design før eller ikke. Du får utfordringer etter dine egne erfaringer. Jeg elsket denne linjen og det vil nok du også.

Magnus Welde, elev 2016-2017
Sigrid Iselin Granberg

Mitt år på Strikk, klær og design(som linja het før)var både utfordrende og ekstremt lærerikt. Jeg lærte blant annet å strikke mønster, jeg sydde mine første klesplagg og ikke minst fikk jeg venner for livet.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Design & FashionLedig plass

Design & Fashion

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt
Fashion DesignLedig plass

Fashion Design

Skiringssal folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Klær, Mote & DesignLedig plass

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen
CosplayLedig plass

Cosplay

Holtekilen Folkehøgskole
HelårskursKristen
CosplayLedig plass

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt
Cosplay & ConsLedig plass

Cosplay & Cons

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
KREATIV(re)DESIGN IndiaLedig plass

KREATIV(re)DESIGN India

Sagavoll Folkehøgskole
HelårskursKristen
Kostyme og teatersminkeLedig plass

Kostyme og teatersminke

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
Håndverk og designLedig plass

Håndverk og design

Fosen folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
COSPLAY - JapanLedig plass

COSPLAY - Japan

Hardanger Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Esthetics Marokko New YorkLedig plass

Esthetics Marokko New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen