Til hovedinnhold

Fokus Asia - Kina og Mongolia B

Søk på linjen
Få ledige plasser

Asia - en verdensdel i stor forandring! Møt rik historie blant høye skyskrapere. Lær om asiatisk mat, kampsport, riding, samfunn, historie og språk. Fantastisk tur til flere byer i Kina og Mongolia.

Gjør deg klar for kunnskap om og opplevelser i Asia. Verdensdelen Asia er  i stor forandring! Vi skal besøke flere av verdens største, historiske underverk, omgitt av tusenvis av høye skyskrapere. Denne turen vil helt klart bli et høydepunkt i livet du vil se tilbake på med stor glede. Her hjemme forbereder vi til turen gjennom mange forskjellige aktiviteter og aktuell undervisning.

Tema i undervisningen:

Litt om undervisningen er lagt opp:

Det blir varierte dager, noe teoretisk undervisning, men vi bryter opp innimellom med mer sosiale aktiviteter som ikke har så mye med Asia å gjøre. Vi drar også på en hyttetur i lag, hvor vi har litt undervisning og felles oppgaver.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Fokus Asia så velger du en av disse  linjene i tillegg: BRO Afrika - Bro Sør Amerika - Friluftsliv Sjø - Matglede - Reiseliv & Italiensk - wCare Miljø Solidaritet - Puls Trening Helse

 

 

 

Alle som er interessert i kultur, språk, Asia og som liker å reise!

Dette vil du lære

Se info om linjens innhold

Våre forventninger til deg

At du viser interesse, et engasjement, stå-på-humør og liker å reise 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 15-18 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

 

Linjen Fokus Asia reiser i 2020 til Kina og Mongolia.

I Kina besøker vi byene Shanghai, Xian og Beijing. Her vil du få rike opplevelser, spise kinesisk mat til du sprekker og få gleden av å møte vennlige kinesere. I Mongolia vil vi ri på snille hester innover de uendelige steppene, overnatte i et stort mongolsk telt og bli kjent med mongolsk kultur og historie. Hele veien har vi med oss norsktalende (svensk) guider med stor lokalkunnskap. Transporten går for det meste med buss og tog, mens vi tar innenlandsfly til Mongolia før vi reiser hjem til Norge. Turen varer fra 15 – 18 dager.

Da vi har utenlandsturer på begge linjene du som elev går på har vi valgt å legge fellesturen til vakre og spennende omgivelser i Norge og Norden. Foruten en felles skoletur setter vi tid til fellesarrangementer som konserter, kinoforestillinger, seminar og foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

xxxx

Leif Frode Svendsen

Linjelærer på linjene Fokus Asia og BRO Afrika

Jeg er lærer på linjene BRO Afrika og Fokus Asia. Jeg har god kunnskap og reiseerfaring fra de landene mine linjer reiser til. Stortrives på Karmøy Folkehøgskule med elever, kolleger, reiser, gode samtaler....og mye mer!

Epost: leif.frode.svendsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 48003520

 • Skolestart 23.08.2020
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Det lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Fra kr 121 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur Kina og Mongolia
 • Bad på rommet
 • Studietur: Fellesturer og fellesopplegg
 • Studietur: Kina og Mongolia - Fokus Asia
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 400,-

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 400,-
(12 140,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Reiseforsikring på studietur Kina og Mongolia - Fokus Asia
 • Vaksiner på studietur Kina og Mongolia - Fokus Asia
 • Visum på studietur Kina og Mongolia - Fokus Asia
 • Noen ekstra måltider på studietur Kina og Mongolia - Fokus Asia (2 måltider per dag er inkludert)
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mina Hansen

Ikke bare fikk vi lære om Kina, men fokuset var på Asia, og det gjorde det enda mer interessant. Høydepunkter i Kina var besøket på karaokebaren, tandemsyklingen på den gamle bymuren i Xian, shopping på Silkemarkedet og besøk hos kinesisk familie.

Mina Hansen
Magnus Myhre Berg

På linjen Fokus Asia lærte jeg blant annet: Tai-chi, å lage asiatisk mat, mom østlig kultur og historie. Turen til Kina var fantastisk. Kontrastene, menneskene og alle...inntrykkene. Anbefales på det sterkeste!

Magnus Myhre Berg
Tuva Ulrich

Asia-linjen var veldig spennende. Jeg lærte masse i løpet av året, og reisen til Kina er noe jeg aldri kommer til å glemme. Å ha lært kinesiske ord og uttrykk er også en berikelse!

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

KINA - Midtens rike med Japan

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

KKJ2 / Stipendiat

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
StipendiatlinjeFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Foto og backpacking extreme

Agder Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global solidaritet - India og Malawi

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

SKAP Entreprenør og ledelse

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Aikido, Japansk sverd og Bueskyting

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Ball & Reise

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Backpacker - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid Thailand

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

INTERNASJONAL SOLIDARITET - OG BACKPACKING

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Brett, Ski og Surf - Lett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs17 t/ukeKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Ten Sing Leder

Folkehøgskolen Nord-Norge
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Backpack Foto - New Zealand B

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs BFrilynt

Sportmix: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Livslinja - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Dykking Maldivene

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Global Fattigdomsbekjemper

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Yoga

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt