Til hovedinnhold
Ledig plass

Asia - en verdensdel i forandring! Møt rik historie blant skyskrapere. Lær om asiatisk mat, manga, kampsport, samfunn, historie og språk. Tur til solens rike - Japan - inkludert Tokyo og Hiroshima.

Gjør deg klar for kunnskap om og opplevelser i Asia. Verdensdelen Asia er  i stor forandring! Vi skal besøke flere av verdens største, historiske underverk, omgitt av tusenvis av høye skyskrapere. Denne turen vil helt klart bli et høydepunkt i livet du vil se tilbake på med stor glede. Her hjemme forbereder vi til turen gjennom mange forskjellige aktiviteter og aktuell undervisning.

Tema i undervisningen:

Litt om undervisningen er lagt opp:

Det blir varierte dager, noe teoretisk undervisning, men vi bryter opp innimellom med mer sosiale aktiviteter som ikke har så mye med Asia å gjøre. Vi drar også på en hyttetur i lag, hvor vi har litt undervisning og felles oppgaver.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Fokus Asia - så velger du en av disse  linjene i tillegg: Backpack Explore Norge - Backpack Foto - Baker & Konditor - Friluftsliv Sjø - BRO Afrika - Band & Turneliv - Reiseliv & Italiensk - PULS Idrett & Trening 

 

 

 

 

 

Alle som er interessert i kultur, språk, Asia og som liker å reise!

Dette vil du lære

Se info om linjens innhold

Våre forventninger til deg

At du viser interesse, et engasjement, stå-på-humør og liker å reise 

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 15-18 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Japan er et helt unikt land, og helt ulikt alle andre land i spesielt Asia. Du vil bli overrasket over en dag å se skyskraperne og møte et hypermoderne samfunn i Tokyo. Her vil vi foreta flere utflukter som vil gi deg et godt inntrykk av japanerne hverdagsliv. Ikke minst får du et godt innblikk i et av verdens beste kjøkken – det japanske.

Byen Kyoto har ikke eneste skyskraper, og er bevart i typisk, gammel japansk stil. Her vil du få se noen av verdens flotteste templer og ellers bli kjent med en helt spesiell arkitektur.

Vi vil også besøk Hiroshima, som var en av to byer som ble truffet av amerikanske atombomber. Et viktig historisk sted i Japan, på samme tid som byen er bygd opp på nydelig vis.

Disse tre byene vil vise deg de rike kontrastene i landet. Underveis spekker vi dagene med flotte og verdifulle opplevelser og utflukter. Du vil helt klart bli betatt, og kanskje forelsket i dette helt utrolige landet. Det er ikke tvil om at Japan har påvirket ungdomskulturen på rikt vis, og du har kanskje vært veldig glad i nitendoen din engang i tiden? Super Mario er skapt av japaneren Masayuki Uemura. Få drømmen din oppfylt, bli med oss til Japan!

Da vi har spennende utenlandsturer på begge linjene du som elev går på, har vi valgt å legge fellesturene til vakre og spennende omgivelser i Norge.
Foruten flere felles skoleturer setter vi også av tid til fellesarrangementer som konserter, kinoforestillinger, seminar og foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

xxxx

Leif Frode Svendsen

Linjelærer på linjene Fokus Asia og BRO Afrika

Jeg er lærer på linjene BRO Afrika og Fokus Asia. Jeg har god kunnskap og reiseerfaring fra de landene mine linjer reiser til. Stortrives på Karmøy Folkehøgskule med elever, kolleger, reiser, gode samtaler....og mye mer!

Epost: leif.frode.svendsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 48003520

En vanlig uke bruker vi tirsdagen og torsdagen til linjedager. Hos oss velger elevene 2 linjer - og hver linje er på 6 timer pr uke. I tillegg legger vi inn 2 linjeuker på hver linje + 4 til 8 linjedager i tillegg. I snitt har da hver linje ca 17 timer pr uke.

Mandag, onsdag og fredag er satt av til fellesfag og valgfag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 22.08.2021
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Fellesturer
 • Høstferie i uke 41
 • Halloween
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Last ned årsplan som pdf ↓

Totalt kan en velge mellom cirka 12 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Det lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Fra kr 122 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur Kina og Mongolia
 • Bad på rommet
 • Studietur: Fellesturer og fellesopplegg
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 000,-

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 000,-
(12 200,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no og velg dine 2 linjer.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på Fokus Asia - studietur til Japan, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Reiseforsikring på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Vaksiner på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Visum på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Mat på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mina Hansen

Ikke bare fikk vi lære om Kina, men fokuset var på Asia, og det gjorde det enda mer interessant. Høydepunkter i Kina var besøket på karaokebaren, tandemsyklingen på den gamle bymuren i Xian, shopping på Silkemarkedet og besøk hos kinesisk familie.

Mina Hansen
Kristine Kongshavn

Et år på folkehøgskole med linjen Fokus Asia har gitt meg et mer innsikt i hvordan østen er, og har økt intressen min for asiatisk kultur. Turen til Kina var høydepunktet, og jeg kommer garantert til å reise tilbake.

Kristine Kongshavn
Tuva Ulrich

Asia-linjen var veldig spennende. Jeg lærte masse i løpet av året, og reisen til Kina er noe jeg aldri kommer til å glemme. Å ha lært kinesiske ord og uttrykk er også en berikelse!

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

KINA - Midtens rike

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Backpacker - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

SKAP Entreprenør og Ledelse

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

INTERNASJONAL SOLIDARITET - OG BACKPACKING

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Aikido sverd og østlig filosofi

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Global solidaritet - India og Malawi

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ekspedisjon

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Sportmix

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Brett, Ski og Surf - Lett

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Dykking Maldivene

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A18 t/ukeKristen

SE:VERDEN samfunnsengasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Yoga

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs34 t/ukeKristen

Global Action

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Global Pluss

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Arctic Leaders

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HelårskursKristen