Til hovedinnhold
Ledig plass

Eventyrlige Afrika. En uke i Masai Mara, Kenya: Hjelpe foreldreløse barn, møte masaifolket, safari blant løver og elefanter før reise til paradiset Mombasa. Annet: Zwahili, bistand og afrikansk mat.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING! TEKSTEN UNDER ER DERFOR IKKE OPPDATERT.

 

NYHET 2019: Bli kjent med Afrika, på samme tid som du får bety noe for andre mennesker. Viktige stikkord underveis er: Kulturforståelse, bistandsarbeid, utfordringer verden står ovenfor, hva vi personlig kan gjøre for å skape en bedre verden, globalisering, menneskerettigheter, verdens flyktningesituasjon og rettferdig handel.

Skoleturen går til Kenya. I Kenya, bor vi i flotte telt på en misjonsstasjon med barnehjem, skole og helsesenter i Masai Mara. Her vil vi gjøre praktiske oppgaver, lage fest sammen med barna og undervise ved skolen. Du vil bli kjent med  masaifolket og reise ut på safari i nasjonalreservatet. Videre går turen til Mombasa og litt annerledes fokus de siste dagene før vi reiser hjem. . 

MER BILDER OG VIDEO KOMMER.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen BRO Afrika - så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem - Multisport - Fokus Asia - Vokal Kor Solosang - Backpack Foto - Klær Design Redesign - Baker & Konditor 

 

 

Linjen passer for alle og spesielt for dem som ønsker å gjøre en positiv forandring i verden.

Dette vil du lære

 • Takknemlighet
 • Beundring
 • Glede
 • Ettertanke
 • Empati
 • Praktisk bistand

Våre forventninger til deg

Du er positiv og ønsker å bety noe for andre. Du er på jakt etter et eventyr som gir deg noe dypere enn en flott badestrand. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: To til tre uker

Måltider pr dag inkludert: 2

BRO Afrika, reiser til nasjonalreservatet Masai Mara i Kenya og videre til eksotiske Zanzibar i Tanzania. En eventyrlig reise som gir deg det beste fra Afrika. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2019-2020 drar vi på felles studietur til den vakre øya Malta. Dette er et spennende sted med rik historie og flotte byer og strender! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap. 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur, og er et variert og spennende fag. Bl.a.: Bier og birøkt, fridykking, jakt og fiske, miljøvern, norges dyr og fugler, vi lytter og analyserer ulik musikk, osv.

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!

 

Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 125 100,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Malta
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Afrika, Kenya og Tanzania
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 100,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 100,-
(12 510,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på studietur Malta (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Afrika, Kenya og Tanzania (2 måltider per dag er inkludert)
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

Tursekk, gode sko.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Afrika Mangfold

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fokus: Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Backpacker Afrika og Europa

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Wanderlust: Øst-Afrika

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reis Afrika

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Psykologi Pedagogikk Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Safari

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Globalt Fokus - Afrika

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

AFRIKA.BISTAND OG SAFARI.

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Afrika - Bistand/Safari

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Scene Musikk Teater

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Friluftsliv Finnmark - Afrika

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Social Justice Kenya

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk.Friluft.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Friluftsliv Kilimanjaro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

PhotoXplore

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Xchange: Afrika-Europa

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Dyr og natur - Afrika

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Safari X

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Ball & Reise

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

GOLF (Sør-Afrika & Tyrkia)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Global forståelse: Sør-Afrika og New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Global Village

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett Afrika

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Global Misjon

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv: Sør-Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt