Til hovedinnhold

Baker & Konditor - Paris B

Søk på linjen
Ledig plass

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, 3D-kaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Oslo og Paris med spennende besøk/kurs. Linjen er for nybegynnere til viderekommende.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!

 

 

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! Spennende studietur til Oslo, med diverse besøk for inspirasjon og opplevelser!

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor - så velger du en av disse  linjene i tillegg: BRO Afrika - Bro Sør Amerika - Friluftsliv Sjø - Matglede - Reiseliv & Italiensk - wCare Miljø Solidaritet - Puls Trening Helse

 

 

Passer for ALLE som vil lære/bli enda bedre til å lage gjærbakst og kaker!

Dette vil du lære

Innføring i baker- og konditorfaget (se "Om linjen")

Våre forventninger til deg

At du er/ønsker å bli: Kreativ, interessert, samarbeidsvillig, produktiv, pliktoppfyllende og hjelpsom

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bedriftsbesøk:

 • Pascal Konditori:  Vi får forhåpentligvis møte Pascal Dupuy som vil vise oss rundt i konditoriet sitt. Her vil han også holde et dessertkurs for oss og vi vil mest sannsynlig få noe søtt å bite i
 • Freia: En spennende og guidet tur inne på sjokoladefabrikken. Her får vi høre om sjokoladen og Freia sin historie. Vi får mange gode smaksprøver og lager til slutt vår egen sjokolade
 • Andre plasser vi har pleid å besøke er: Baker Hansen, Samson og andre bakerier. Her forteller de om yrket sitt og hva de gjør iløpet av en arbeidsdag

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2019-2020 drar vi på felles studietur til den vakre øya Malta. Dette er et spennende sted med rik historie og flotte byer og strender! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap. 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

Torkild Groven

Linjelærer Baker & Konditor og Puls

Jeg heter Torkild og kommer fra solbyen Bergen! Jeg er linjelærer på linjene Baker & Konditor og Puls.

Jeg er utdannet lærer og har undervisningserfaring/praksis fra flere folkehøgskoler i Norge. 

Har mange interesser! Elsker alt innenfor idrett, friluftsliv, foto og baking.

 

Marit Bersaas Wiestad

Lærer (Puls og Baker & Konditor- i permisjon)

Jeg heter Marit - og er lærer på linjene Puls og Baker & Konditor.

Jeg er lærerutdannet fra Norges Idrettshøgskule (master idrett). Jobbet tidligere som gymlærer i videregående skole og hos Elexia.

Elsker å trene og være i aktivitet.... og lidenskapelig opptatt av bakst og kaker!

Har nå 3 års erfaring som lærer på mine linjer -  og håper på mange flere!

Stortrives med kjekke elever og kollegaer :-)

Epost: marit.wiestad@karmoy.fhs.no
Telefon: 97681653

 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur, og er et variert og spennende fag. Bl.a.: Bier og birøkt, fridykking, jakt og fiske, miljøvern, norges dyr og fugler, vi lytter og analyserer ulik musikk, osv.

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

NB! NB!

VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!

 

Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 105 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Oslo
 • Bad på rommet
 • Studietur: Malta
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Oslo - Baker & Konditor
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 105 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 105 600,-
(10 560,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til "fanen" PRIS på våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no/content/uploads/2017/12/Betalingsoversikt-2018-2019.pdf
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på studietur Malta (2 måltider per dag er inkludert)
 • Mat på studietur Oslo - Baker & Konditor
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

På baker- og konditorlinjen lagde vi alltid smakfull og flott bakst, blant annet kule 3D-kaker. Vi eksperimenterte og prøvesmakte mye. Selv om vi koste oss hver tirsdag på kjøkkenet, var høydepunktet å møte selveste Pascal i linjeuken.

Helene Haukeland Mjøs, elev 2016-2017
Kjetil Henriksen

Er du glad i og bake og interessert i å lære mer kan jeg uten tvil anbefale Baker & Konditor. Ett av høydepunktene var linjeturen til Oslo hvor Pascal gav oss inspirasjon!En strålende lærer Marit!

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Matglede - Italia A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Gla´mat

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Smak og Behag

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Trening, Kropp og Kosthold: L.A. USA

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Økologisk småbruk

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Allround

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Dyrepasser

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Naturlig Helse Italia

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Aktiv bærekraft

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen