Til hovedinnhold

Baker & Konditor - Brussel og Paris

Søk på linjen
Ledig plass

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, 3D-kaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linja er for nybegynnere til viderekommende

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

 

Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen

 

Studieturer:

Oslo:

Pascal Konditori: Fantastisk dessertkurs for oss og vi vil mest sannsynlig få noe søtt å bite i

Freia: Spennende guidet tur inne på sjokoladefabrikken. Vi får smaksprøver og lager til slutt vår egen sjokolade

Andre plasser vi har pleid å besøke er Baker Hansen, Samson og andre bakerier. Her forteller de om yrket sitt og hva de gjør iløpet av en arbeidsdag

 

Brussel og Paris:

Her skal vi lære å lage franske makroner, baguetter og croissanter. Brussel er verdenskjent med sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade. Dette blir en spennende og lærerik tur med mange søte godbiter/opplevelser/ eller dette blir en kulinarisk opplevelse

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor - så velger du en av disse linjene i tillegg: Friluftsliv Extreme - Multisport - Fokus Europa - Fokus Asia - BRO Sør Amerika - Friluftsliv Sjø - Matglede - Vokal - Klær Design Fashion 

 

 

 

Passer for ALLE som vil lære/bli enda bedre til å lage gjærbakst og kaker!

Dette vil du lære

Innføring i baker- og konditorfaget (se "Om linjen")

Våre forventninger til deg

At du er/ønsker å bli: Kreativ, interessert, samarbeidsvillig, produktiv, pliktoppfyllende og hjelpsom

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bedriftsbesøk i Oslo:

 • Pascal Konditori:  Vi får forhåpentligvis møte Pascal Dupuy som vil vise oss rundt i konditoriet sitt. Her vil han også holde et dessertkurs for oss og vi vil mest sannsynlig få noe søtt å bite i
 • Freia: En spennende og guidet tur inne på sjokoladefabrikken. Her får vi høre om sjokoladen og Freia sin historie. Vi får mange gode smaksprøver og lager til slutt vår egen sjokolade
 • Andre plasser vi har pleid å besøke er: Baker Hansen, Samson og andre bakerier. Her forteller de om yrket sitt og hva de gjør iløpet av en arbeidsdag

 

Da vi har spennende utenlandsturer på begge linjene du som elev går på, har vi valgt å legge fellesturene til vakre og spennende omgivelser i Norge.
Foruten flere felles skoleturer setter vi også av tid til fellesarrangementer som konserter, kinoforestillinger, seminar og foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

xxxx

Tone Høyland Hansen

Linjelærer på linjen Matglede og Baker Konditor

Jeg heter Tone og er linjelærer for Matglede og Baker & konditor. Faglært kokk innenfor hotell og restaurant med mange års erfaring innenfor bransjen. I tillegg har jeg en bachelorgrad i ernæring og er utdannet faglærer i restaurant- og matfag. Stor interesse for alt innen matlaging og baking. Jeg liker å jobbe med ungdom og syns selv at jeg har verdens beste jobb!

Epost: tone.h.hansen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92663953

En vanlig uke bruker vi tirsdagen og torsdagen til linjedager. Hos oss velger elevene 2 linjer - og hver linje er på 6 timer pr uke. I tillegg legger vi inn 2 linjeuker på hver linje + 4 til 8 linjedager i tillegg. I snitt har da hver linje ca 17 timer pr uke.

Mandag, onsdag og fredag er satt av til fellesfag og valgfag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 22.08.2021
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Fellesturer
 • Høstferie i uke 41
 • Halloween
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Last ned årsplan som pdf ↓

Totalt kan en velge mellom cirka 12 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Det lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Fra kr 117 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Oslo og Paris
 • Bad på rommet
 • Studietur: Fellesturer og fellesopplegg
 • Studietur: Baker & Konditor - Oslo
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 000,-

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 000,-
(11 700,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no og velg dine 2 linjer.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Vaksiner på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Visum på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Mat på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Mat på studietur Baker & Konditor - Oslo
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Er du glad i og bake og interessert i å lære mer kan jeg uten tvil anbefale Baker & Konditor. Ett av høydepunktene var linjeturen til Oslo hvor Pascal gav oss inspirasjon!En strålende lærer Marit!

Kjetil Henriksen

Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk!Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene.

Vetle Tangset

På Baker & Konditor lagde vi alltid smakfull og flott bakst, blant annet kule 3D-kaker. Vi eksperimenterte og prøvesmakte mye. Selv om vi koste oss hver tirsdag på kjøkkenet, var høydepunktet å møte selveste Pascal i Oslo i linjeuken.

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

SMAK

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Matglede - Middelhavet

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gla´mat

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Street food

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Dyrepasser

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Allround

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Økologisk småbruk

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Trening, Kropp og Kosthold

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Filosofi, mat og ild

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen