Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linja er for nybegynnere til viderekommende.

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen

Studieturer: 

Spennende studieturer til Brussel og  Paris. 

Brussel er verdenskjent for sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade.

Kulinarisk byvandring i Paris. Her skal vi lære mer om, eller rettere sagt få en sødmefylt smak av byens ærverdige konditortradisjoner.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor - så velger du en av disse linjene i tillegg: Matglede & Matopplevelser - Friluftsliv Sjø - BRO Afrika - BRO Sør Amerika - Music Performance Production - Reiseliv & Italiensk - Fokus Europa - PULS Idrett & Trening

Passer for ALLE som vil lære/bli enda bedre til å lage gjærbakst og kaker!

Dette vil du lære

Innføring i baker- og konditorfaget (se "Om linjen")

Våre forventninger til deg

At du er/ønsker å bli: Kreativ, interessert, samarbeidsvillig, produktiv, pliktoppfyllende og hjelpsom

Studietur: Baker & Konditor - Oslo

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Bedriftsbesøk i Oslo:

 • Pascal Konditori:  Vi får forhåpentligvis møte Pascal Dupuy som vil vise oss rundt i konditoriet sitt. Her vil han også holde et dessertkurs for oss og vi vil mest sannsynlig få noe søtt å bite i
 • Freia: En spennende og guidet tur inne på sjokoladefabrikken. Her får vi høre om sjokoladen og Freia sin historie. Vi får mange gode smaksprøver og lager til slutt vår egen sjokolade
 • Andre plasser vi har pleid å besøke er: Baker Hansen, Samson og andre bakerier. Her forteller de om yrket sitt og hva de gjør iløpet av en arbeidsdag

Studietur: Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-10 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Studietur til vakre Paris og Brussel:

I Paris skal vi lære å lage franske makroner, baguetter og croissanter. Brussel er verdenskjent med sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/smaking av sjokolade. Dette blir en spennende og lærerik tur med mange søte godbiter/opplevelser/ eller dette blir en kulinarisk opplevelse? 

Da vi har spennende utenlandsturer på begge linjene du som elev går på, har vi valgt å legge fellesturene til vakre og spennende omgivelser i Norge.
Foruten flere felles skoleturer setter vi også av tid til fellesarrangementer som konserter, kinoforestillinger, seminar og foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

Foruten alle skolens linjeturer til innland- og utland ser vi for oss en felles skoletur til Preikestolen og Stavanger. Skolen ønsker også at våre elever får delta på lokale kulturelle arrangement i skolens nærmiljø, dvs på Haugalandet. Dette er feks spennende konserter, kinoforestillinger, teater mm.

Tone Høyland Hansen

Linjelærer på linjen Matglede og Baker Konditor

Jeg heter Tone og er linjelærer for Matglede og Baker & konditor. Faglært kokk innenfor hotell og restaurant med mange års erfaring innenfor bransjen. I tillegg har jeg en bachelorgrad i ernæring og er utdannet faglærer i restaurant- og matfag. Stor interesse for alt innen matlaging og baking. Jeg liker å jobbe med ungdom og syns selv at jeg har verdens beste jobb!

Epost: tone.h.hansen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92663953

En vanlig uke bruker vi tirsdagen og torsdagen til linjedager. Hos oss velger elevene 2 linjer - og hver linje er på 6 timer pr uke. I tillegg legger vi inn 2 linjeuker på hver linje + 4 til 8 linjedager i tillegg. I snitt har da hver linje ca 17 timer pr uke.

Mandag, onsdag og fredag er satt av til fellesfag og valgfag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 24.08.2023
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Fellesturer
 • Høstferie i uke 41
 • Halloween
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Julefest
 • Juleferie
 • Nyttårsball
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Fellestur
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Totalt kan en velge mellom cirka 15 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag.
NB! Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene. Hvilke valgfag vi tilbyr er avhengig av hvilke lærerkrefter vi har.

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors vil du bidra til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Med deg på laget kan vi gjøre en viktig innsats for fellesskapet.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Italiensk

Har du lyst til å lære liltt italiensk?Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Klær & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Sjølvberging

Vil du lære være meir sjølberga? Her skal vi sanke frukt og bær i naturen, lage sylte og saft. Og vi kan skal kappe, kløyve og stable ved til skolens turer gjennom vinteren

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert. Skolen er frilynt. I fjor var vi full skole allerede i februar, så det kan være lurt å søke tidlig

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 141 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Minst 2 måltider pr dag på linjeturer
 • Studietur til Brussel og Paris
 • Bad på rommet
 • Studietur: Fellesturer og fellesopplegg
 • Studietur: Baker & Konditor - Oslo
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 21 000,-
Minimumspris for linja 141 400,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 141 400,-
(14 140,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no og velg dine 2 linjer.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Fellesturer og fellesopplegg
 • Noen ekstra måltider på studietur Baker & Konditor - Oslo (2 måltider per dag er inkludert)
 • Reiseforsikring på studietur Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris
 • Vaksiner på studietur Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris
 • Visum på studietur Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris
 • Noen ekstra måltider på studietur Baker & Konditor - studietur til Brussel og Paris (2 måltider per dag er inkludert)
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Spesielt utstyr på denne linjen er forkle og gode sko.
 • Det vil ikke bli brukt spesielle fagbøker som elevene på linjen må ha.
 • Det vil bli utlevert materiale hentet ut fra diverse faglitteratur som er relevant for undervisningen. Dette gjelder også oppskrifter.

       Anbefaler elever med funksjonsnedsettelser til å ta kontakt med linjelærer eller skolen

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Er du glad i og bake og interessert i å lære mer kan jeg uten tvil anbefale Baker & Konditor. Ett av høydepunktene var linjeturen til Oslo hvor Pascal gav oss inspirasjon! En strålende lærer Marit!

Kjetil Henriksen
Kjetil Henriksen

Er du glad i og bake og interessert i å lære mer kan jeg uten tvil anbefale Baker & Konditor. Ett av høydepunktene var linjeturen til Oslo hvor Pascal gav oss inspirasjon!En strålende lærer Marit!

Kjetil Henriksen

Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk!Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene.

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ellevill mat

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Matglede & Matopplevelser

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Street food

Sund folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Mathåndverk

Evje Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Mat & Barista - Italia

Bømlo Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Gla'Mat

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Street Food

Nordmøre Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Birøkt og Mat

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
HelårskursFrilynt

Fit for Future

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Matglede & Matopplevelser

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt