Lag cosplaykostymer og bli god til å utvikle karakterene dine. Med kun ti minutter til Oslo kommer du raskt til ulike cons og events. Japan som reisemål er ett av mange høydepunkt.

Hvis du ikke har laget cosplay-kostymer før, kan du glede deg til å lære grunnleggende teknikker innen søm og til å få ferdig dine første props. Hvis du kan en del fra før, kan du se fram til å utvikle deg og lage kostymer som sitter akkurat som du vil!

Du vil få hjelp av lærere og medelever til å velge karakterer som passer deg og som kan realiseres innenfor det du har råd til. Du må også være forberedt på å hjelpe andre med å finne sine karakterer. På denne måten kan vi støtte hverandre og heie hverandre frem. Kanskje velger også klassen å delta sammen i konkurranser? Skolens nærhet til Oslo gir oss også muligheten til å reise på ulike cons og events.

Noen temaer vi vil jobbe med:

Et av høydepunktene er selvfølgelig studieturen til Cosplayets hjemland, Japan. Her får du virkelig muligheten til å studere kulturen på nært hold når vi blant annet kjøper materialer i Nippori textile street og besøker International Manga Museum.

Linjen passer både for nybegynnere og de mer erfarne cosplayerne. Du kan ha med eget prosjekt eller stille helt fra start - du vil uansett få hjelp til å komme videre!

Vi kommer innom mange emner i løpet av et år:

• Kostyme
  • Props
  • Worbla
  • Catwalk
  • Karakterutvikling
  • Sminke
  • Skits
  • Science Fiction
  • Actionhelter
  • Redesign
  • Anime
  • Special FX Make Up
  • Manga
  • Parykk
  • Fantasy
  • Photoshoot
  • Søm
  • Popkultur
  • Japan

Vi lærer og produserer best i et godt miljø der man heier hverandre frem! Vi forventer derfor av deg at du bidrar med kunnskap, erfaringer og ideer, at du deltar og er engasjert både i eget arbeid og klassens felles prosjekter og oppgaver.

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Varighet: 10 dager

Et av høydepunktene er selvfølgelig studieturen til Cosplayets hjemland, Japan. Her får du virkelig muligheten til å studere kulturen på nært hold når vi blant annet kjøper materialer i Nippori textile street i Tokyo og besøker International Manga Museum i Kyoto. Målet er at alle har med seg et cosplay til Japan og at vi drar til Akihabara sammen i cosplay. Vi får en innføring i den japanske cosplaykulturen før avreise.

Denise Wood Skar

Lærer

Denise underviser på Cosplay. Hun er en erfaren kursholder og har holdt på med cosplay aktivt siden 2013. Hun har en bachelor i maske og hårdesign fra Westerdals Oslo ACT hvor hun blant annet spesialiserte seg som parykkmaker og i SFX (spesialeffektsminke).

Epost: denise@holtekilen.no

Marianne Jepsen

Lærer

Marianne kommer fra Danmark og hun har håndarbeid som sitt fagfelt. Marianne har også kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og hun har et spesielt øye for detaljer. Marianne er skolens rådgiver og veileder elevene i videre utdanning. Hun er også engasjert i gjenbruk/miljø og har en drøm om at alle som jobber ved Holtekilen skal kjøre el-bil.

Epost: marianne@holtekilen.no

• Skolestart søndag 25.08.19
  • Bli kjent-tur til Nordmarka første skoleuke
  • Fredspriskonserten
  • Martin Luther King jr. dagen
  • Foreldrefest
  • Fjorårstreff
  • Nyttårsball
  • Linjetur til ulike verdensmetropoler
  • Felles aktivitetsdager
  • Høstferie uke 40, juleferie uke 52 og uke 1, vinterferie uke 8 og påskeferie uke 16
  • Skoleavslutning: helgen i uke 19

På Holtekilen er det et bredt valgfagtilbud! Noen fag kan gi fordypning til linjefaget ditt, andre gir deg mulighet til å prøve noe helt nytt. Flere av valgfagene handler om trening og kosthold og mange er praktiske fag. Også i valgfag søker vi å benytte Oslos mange tilbud mest mulig.

Baking

Tegning

Typisk norsk

Vegetarmat

Holtekilen folkehøgskole ligger en timinutters busstur fra Oslo sentrum og er en storbyskole! Oslo er en utømmelig kilde til inspirasjon og faglig fordypning. Både på skolen, i byen og på reiser over hele verden blir du utfordret på det sosiale og kulturelle mangfoldet. Vi har stor respekt for enkeltmennesket, her får du være deg selv, samtidig som fellesskapet utfordrer, forplikter og gir deg anledning til å kjenne på toleranse og grensesetting. Sammen gjør vi skoleåret til en helt spesiell erfaring. Velkommen!

• Månedskort

• Reiseforsikring på Japan, frivillig studietur
  • Vaksiner på Japan, frivillig studietur
  • Visum på Japan, frivillig studietur
  • Mat på Japan, frivillig studietur
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Skolen stenger kl. 14:00 siste dag før ferier og åpner klokken 16:00 dagen før første skoledag etter ferier.

Dette sier tidligere elever

Maria Ellingsen

På Cosplay har jeg endelig laget mitt første cosplay, og lært masse nytt. Spesielt mye innen søm og bruk av ulike materialer. Jeg har sett en stor progresjon hos meg selv! Linjeturen til Japan var absolutt det beste med året på Holtekilen.

Maria Ellingsen , elev 2018/19
Thea Asmaro

Året på Holtekilen har vært et minnerikt, uforglemmelig og fargerikt år. Vi er en stor familie, med våre forskjeller og likheter og man lærer ikke bare om de andre, men også om seg selv. Jeg har utviklet både mine sosiale og faglige kunnskaper.

Thea Asmaro, elev 2018/19
Miriam Jortveit

Holtekilen var definitivt det riktige valget for meg. Det er aldri en kjedelig dag her, både elever og ansatte står på for å finne på mye å gjøre. Det har vært inspirerende å arbeide med talentfulle medelever og lærere som kan håndverket sitt godt.

Cosplay & Cons

Bjerkely folkehøyskole