Til hovedinnhold

Kreativ Forming Natur Island

Søk på linjen
Ledig plass

Ønsker du å skape noe med hendene? Linja for deg som vil prøve mye forskjellig: bilde, søm, redesign, trearbeid, sølv, glass, tekstil mm. Gode opplevelser inne og ute. Velg fritt mellom 6 studieturer.

En allsidig kreativ linje!

Tekstil

Symaskin: Innføring i bruk av symaskin. Sy klær, toalettmappe, veske mm.
Gjenbruk: Sy om tekstiler til nye tidsriktige produkter.
Hekling og strikking: Luer, votter, sokker osv.

Redesign

Gjenbruk av forskjellige materialer som plastposer, kaffeposer, kartonger, aviser/blader, sykkelslanger, klær mm.

Natur og turer

Turer: Pizzalaging i 7-steinsovn i fjæra, fjelltur, hyttetur, Nordic Light Fotofestival, tur til Rangøya. Hyttetur i skisenter i Oppdal fem dager med hele skolen i januar.
Førjulstur til julemarkedet i vinterbyen Røros. 
Naturmaterialer: Vi finner både materialer og inpspirasjon utendørs.
Blomsterdekorasjoner: Vi lager borddekorasjonene til juleballet.

Trearbeid

Gled deg til knivlaging, treskjæring og sveiping.

Tegning og maling

Vi kommer til å jobbe litt med tegning og akrylmaling.

Smykker

Du lærer å lage smykker hovedsaklig i sølv og glass.

Foto

Lær å ta gode bilder og å arbeide videre med bildene. 

Diverse

Vi er også innom keramikk, hjemmelaget/resirkulert papir, blomsterdekorasjoner, kranser i bjørk, juleverksted (drops, godis, julekort, julepynt) og påskeverksted (lage kort, påskeegg i ulike varianter og annen påskepynt).

Studietur

I tillegg til studietur til Island på linjen kan du velge mellom disse reisemålene:

 

Vi anbefaler å sjekke ut vår instagramkonto @hogtun_kreativ

Linjen passer for deg som ønsker å prøve mye forskjellig. Du trenger ingen forkunnskap, vi går gjennom grunnleggende teknikker innenfor alle fagområdene

Klatring Spania

Pris: 15 000

I November, når mørket og kuldegradene begynner å sige på her i Norge, drar vi til Spania for å klatre. Her får vi forlenga utesesongen i perfekt klatretemperatur. Spania er et eldorado for førsteklasses klatring på kalkstein, med ruter på tusentallet og klipper så langt øyet kan se.

Bli inspirert og instruert av profesjonell klatrer!

Vi er så heldige at vi har med oss Rannveig Aamodt som instruktør. Rannveig kommer fra Nordmøre, bor i Colorado og lever som profesjonell klatrer. Ei dame som inspirerer og motiverer, og med en sterk historie som tar pusten fra de fleste. På denne turen får du med andre ord en helt unik mulighet til å lære av den beste, og her vil du heve klatrenivået ditt, bli tryggere i klatring, og få mer erfaring innen ulike klatreteknikker. Om du har lyst til å lære å klatre eller utvikle deg som klatrer er dette turen for deg. Uavhengig av ferdighetsnivå vil du oppleve både mestring og utfordring.

Kultur og reise

Du vil få en litt annerledes opplevelse av Spania hvor vi kommer nærmere på hva naturen har å by på, besøker steder som ikke er like typiske å dra til, og få en ny tilnærming til spansk kultur og befolkning. Turen er først og fremst forbeholdt elever på Alpint Ariluftsliv, men er åpen for flere om ledige plasser. Det settes krav til at du har hatt klatring som plusslinje på Høgtun om du ikke går Alpint Friluftsliv. Utover det trenger du ikke å ha klatra mye fra før, da det florerer med ruter på alle nivå.

 

Kenya

Pris: 24 000

Ønsker du en eksotisk reise som kan forandre deg som menneske? Du får oppleve det hektiske, men spennende storbylivet i Nairobi. Vi besøker barnehjem, skoler og våre fadderbarn i Kiberaslummen. Bli kjent med lokalbefolkningen i Taita Hills. Vi drar på Safari, snorkler i Mombasa, drar på fjelltur og mye mer. Du vil kjenne på kroppen de store kontrastene mellom fattig og rik. Lære å kjenne forskjellige sider ved afrikansk kultur, og får garantert opplevelser som varer livet ut.

Sør-Amerika

Pris: 28 000

Latinamerikanske rytmer, indianerkultur og Andesfjella, Amazonasjungelen, lange stillehavsstrender ved sjarmerende surfeog fiskelandsbyer, storbyliv i Guayaquil og Quito, lokal mat, bistandsarbeid og møte med Sør-Amerikansk befolkning. Du vil lære å kjenne sør-amerikansk kultur, oppleve kontraster mellom fattig og rik, kyst og fjell. Denne turen vil gi deg en reise gjennom mye av det store mangfoldet Sør-Amerika har å by på.

Turen varer i 2-3 uker.

Fuerteventura

Pris: 15 000

Et paradis for de som elsker sport. Sykling, surfing, løping, svømming, beachvolley, tennis og mye mer. Stabile temperaturer og nydelig klima for aktivitet og trening.

Interrail Roma

Pris: 15 000

Glad i å reise? Har du lyst til å oppleve Europas storbyer, besøke mange land og mange kulturer, være med å bestemme hvor reisen skal gå og hva dere skal gjøre? Reiseruten legger vi i turplanleggingen i forkant av turen, men kanskje starter vi med fly til Roma. 

 
Turen varer i 2 uker.

Midt-Norge

Pris: 5 000

Det finnes mange grunner til å reise på studietur til utlandet, og like mange grunner til å reise på studietur i Norge. Opplev Midt-Norge: Røros, Trondheim og kysten av Nordvestlandet. Vi besøker reindriftssamer, moderne norsk gårdsbruk og klapper tamme elger. Vi står på ski i Oppdal skisenter og kjenner sjøsprøyten under havrafting på mørekysten.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi i koselige hytter med kjøkken, stue og badstue, i skisenteret. Ski in-ski out!

Her blir det mye skiglede, leik og hyttekos. Vi har med oss mange dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i apint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt! Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene. 

Ruth Marie Rasmussen

Lærer Kreativ og kenyatur

Ruth Marie er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med fordyping i trearbeid. Hun har også svennebrev i treskjæring. I tillegg til ulike formingsaktiviteter, er hun glad i idrett- og friluftsliv og gjerne med en kreativ vri! Som elvevandring, badekarpadling og bursdagskalas til fjells. Underviser hovedsaklig i tegning, maling, trearbeid og tar deg med på spennende utflukter!

Epost: ruthmarie@hogtun.no
Instagram: @hogtun_kreativ

Grethe Råheim

Lærer Kreativ

Grethe er utdannet aktivitør og har jobbet som lærer på Høgtun i mange år. Hovedområdet på linja er tekstilforming, men underviser også i blant annet redesign, strikking, toving og smykkelaging. Glad i å bake, pynte og lage god stemning! Grethe er en typisk nordmøring med røff humor, men raus og omtenksom.

Epost: grethe@hogtun.no
Instagram: @hogtun_kreativ

 • Mandag: 3 t fellesfag, 2 t plusslinje/valgfag
 • Tirsdag: 5 t plusslinje/valgfag
 • Onsdag: 3 t fellesfag, 2 t hovedlinje
 • Torsdag: Hel dag hovedlinje
 • Fredag: Hel dag hovedlinje
 • Lørdag: 3 t lørdagsseminar. Elevkveld.

Det er mange vanlige uker. Men det er også mange uker med nye høydepunkter. Her kan du se noe av det som skjer utenom den vanlige timeplanen.

 • August: Skolestart, bli-kjent-tur
 • September: Opplevelsesuke
 • Oktober: Volleyballhelg
 • November: Studietur
 • Desember: Julekonsert, juleverksted mm.
 • Januar: Prosjektuke
 • Februar: Skiuke i Oppdal Skisenter
 • Mars: Skoleovertakelse (elevene får prøve seg som lærere på andre skoler)
 • April: Toppturhelg
 • Mai: Avslutningstur til Eikesdalen

Velg 1 plusslinje høst og 1 plusslinje vinter/vår.
Plusslinjene går 1,5 dag i uka.
Vil du heller ha flere valgfag, velger du + Valgfagmix hvor du setter sammen 3 valgfag selv. Totalt kan du altså ha 6 valgfag (3 høst og 3 vår).

+ Klatring (høst)

Pris: 2 000,-

Klatring byr på utfordringer til å vokse på, mentalt så vel som fysisk for alle ferdighetsnivåer. Det er gode muligheter for å klatre hele året og du får ledkort som en del av linjen.

+ Langrenn (vinter/vår)

Pris: 2 000,-

Enten du er turløper eller aktiv konkurranseløper, vil du få kyndig veiledning og gode treningsmuligheter. Her får du mulighet til å utvikle dine ferdigheter innen både klassisk og skøyting. Birken.

+ Topptur Telemark Alpint (vinter/vår)

Pris: 2 500,-

Høgtun ligger midt i et eldorado for toppturer på ski, og dette utnytter vi til fulle på linja Topptur - telemark - alpint. Følelsen av å stå på toppen, med 1600 høgdemeter skikjøring som venter kan k

+ Valgfagmix (høst)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

+ Valgfagmix (vinter/vår)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

Velkommen til Høgtun på vakre nordvestlandet!

På Høgtun setter du selv sammen ditt drømmeår bestående av hovedlinje, plusslinjer og studietur i valgfri kombinasjon. Her får du utvikle deg og dine interesser i et inspirerende, trygt og godt miljø. 

Gled deg til det beste året i ditt liv!

Linjer ved skolen

Fra kr 113 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Forsikring
 • Høgtungave
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesturer for hele skolen
 • Utstyr til fritidsaktiviteter
 • Minstepris studietur
 • Studietur: Skiuke på Oppdal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 5 000,-
Minimumspris for linja 113 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 113 800,-
(11 380,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I tillegg til de fire feriene er det også fri noen dager før (eller etter) skoletur i November. Dette blir i praksis en 5. ferie der skolen er stengt
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Strikking

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Esthetics Marokko New York

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Håndverk og design

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Design og håndverk

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Fashion Design

Skiringssal folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Grafisk design - Japan

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Båtbygging

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst og illustrasjon

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Kunst - Italia - Mexico

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Arkitektur & interiør

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

egenART Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto - New York

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Frys tiden: Bilde- og fotokunst

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Cosplay Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Livslinja Thailand - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Film & Foto - USA - Hollywood

Voss folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt

Tegning, maling & kunstreise (TMK)

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Viking

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

COSPLAY - Japan

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst og arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Visuell kunst

Nansenskolen
Venteliste
Helårskurs26 t/ukeFrilynt