Til hovedinnhold

Idrett Ballsport Fuerteventura

Søk på linjen
Ledig plass

Du liker å trene. Helst med ball! Prøv mange ulike idretter, mest ballidretter. Vi har gode fasiliteter, dyktige lærere og godt elevmiljø. Utenlandstur til Sør-Amerika, Kenya, New York eller Lanzarote

Trening med ball i fokus. Utvikle deg selv teknisk, fysisk og som lagspiller. Prøv nye idretter – ute og inne. Glimrende forhold for de største ballidrettene. Fagets innhold: Volleyball, fotball, håndball, innebandy, frisbee ultimate, badminton, squash, tennis, golf, beachvolleyball, basketball, frisbeegolf, ishockey, curling, grunntrening, leik, langrenn, alpint, skøyter mm. I tillegg litt friluftsliv med fjellturer, sjøsport og overnattingsturer.

Det er mange måter å trene på. Leik, spill og konkurranser med ball er moro. Det er viktig å ha det litt gøy samtidig som man utvikler seg og kommer i bedre form. Du får lære teknikk, taktikk og utvikler ferdighetene dine i mange idretter. Du lærer mer om regler, dømming og spilleforståelse. Du kan også få prøve deg som instruktør

Fair-play, vennskap og inkluderende fellesskap er viktige verdier for oss. De fleste ballspill er lagidretter der fellesskapet avgjør hvor gode vi blir sammen! Vi lærer også litt om hva som påvirker oss til å prestere, og hva som påvirker oss negativt i forhold til trening og konkurranser.

 

Studietur

Velg mellom

 

Alle kan begynne på Idrett Ballsport, uansett nivå. Det viktigste er at du trives med å være aktiv, og har lyst til å utvikle deg innen ulike idretter.

Klatring Spania

Pris: 15 000

I November, når mørket og kuldegradene begynner å sige på her i Norge, drar vi til Spania for å klatre. Her får vi forlenga utesesongen i perfekt klatretemperatur. Spania er et eldorado for førsteklasses klatring på kalkstein, med ruter på tusentallet og klipper så langt øyet kan se.

Bli inspirert og instruert av profesjonell klatrer!

Vi er så heldige at vi har med oss Rannveig Aamodt som instruktør. Rannveig kommer fra Nordmøre, bor i Colorado og lever som profesjonell klatrer. Ei dame som inspirerer og motiverer, og med en sterk historie som tar pusten fra de fleste. På denne turen får du med andre ord en helt unik mulighet til å lære av den beste, og her vil du heve klatrenivået ditt, bli tryggere i klatring, og få mer erfaring innen ulike klatreteknikker. Om du har lyst til å lære å klatre eller utvikle deg som klatrer er dette turen for deg. Uavhengig av ferdighetsnivå vil du oppleve både mestring og utfordring.

Kultur og reise

Du vil få en litt annerledes opplevelse av Spania hvor vi kommer nærmere på hva naturen har å by på, besøker steder som ikke er like typiske å dra til, og få en ny tilnærming til spansk kultur og befolkning. Turen er først og fremst forbeholdt elever på Alpint Ariluftsliv, men er åpen for flere om ledige plasser. Det settes krav til at du har hatt klatring som plusslinje på Høgtun om du ikke går Alpint Friluftsliv. Utover det trenger du ikke å ha klatra mye fra før, da det florerer med ruter på alle nivå.

 

Kenya

Pris: 24 000

Ønsker du en eksotisk reise som kan forandre deg som menneske? Du får oppleve det hektiske, men spennende storbylivet i Nairobi. Vi besøker barnehjem, skoler og våre fadderbarn i Kiberaslummen. Bli kjent med lokalbefolkningen i Taita Hills. Vi drar på Safari, snorkler i Mombasa, drar på fjelltur og mye mer. Du vil kjenne på kroppen de store kontrastene mellom fattig og rik. Lære å kjenne forskjellige sider ved afrikansk kultur, og får garantert opplevelser som varer livet ut.

Sør-Amerika

Pris: 28 000

Latinamerikanske rytmer, indianerkultur og Andesfjella, Amazonasjungelen, lange stillehavsstrender ved sjarmerende surfeog fiskelandsbyer, storbyliv i Guayaquil og Quito, lokal mat, bistandsarbeid og møte med Sør-Amerikansk befolkning. Du vil lære å kjenne sør-amerikansk kultur, oppleve kontraster mellom fattig og rik, kyst og fjell. Denne turen vil gi deg en reise gjennom mye av det store mangfoldet Sør-Amerika har å by på.

Turen varer i 2-3 uker.

Fuerteventura

Pris: 15 000

Et paradis for de som elsker sport. Sykling, surfing, løping, svømming, beachvolley, tennis og mye mer. Stabile temperaturer og nydelig klima for aktivitet og trening.

Interrail Roma

Pris: 15 000

Glad i å reise? Har du lyst til å oppleve Europas storbyer, besøke mange land og mange kulturer, være med å bestemme hvor reisen skal gå og hva dere skal gjøre? Reiseruten legger vi i turplanleggingen i forkant av turen, men kanskje starter vi med fly til Roma. 

 
Turen varer i 2 uker.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi i koselige hytter med kjøkken, stue og badstue, i skisenteret. Ski in-ski out!

Her blir det mye skiglede, leik og hyttekos. Vi har med oss mange dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i apint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt! Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene. 

Idar Remmereit

Lærer Idrett Ballsport

Idar er utdannet faglærer i kroppsøving fra Norges Idrettshøgskole. Selv om Idar etterhvert er blitt en voksen mann, er han fortsatt leken, smidig og nysgjerrig. Har stor sans for uhøytidelige konkurranser, spill og quiz. Klarer ikke å motstå: Sjokolade, kaffi og kaker - og kamper med Molde Fotballklubb.

Epost: idar@hogtun.no

 • Mandag: 3 t fellesfag, 2 t plusslinje/valgfag
 • Tirsdag: 5 t plusslinje/valgfag
 • Onsdag: 3 t fellesfag, 2 t hovedlinje
 • Torsdag: Hel dag hovedlinje
 • Fredag: Hel dag hovedlinje
 • Lørdag: 3 t lørdagsseminar. Elevkveld.

Det er mange vanlige uker. Men det er også mange uker med nye høydepunkter. Her kan du se noe av det som skjer utenom den vanlige timeplanen.

 • August: Skolestart, bli-kjent-tur
 • September: Opplevelsesuke
 • Oktober: Volleyballhelg
 • November: Studietur
 • Desember: Julekonsert, juleverksted mm.
 • Januar: Prosjektuke
 • Februar: Skiuke i Oppdal Skisenter
 • Mars: Skoleovertakelse (elevene får prøve seg som lærere på andre skoler)
 • April: Toppturhelg
 • Mai: Avslutningstur til Eikesdalen

Velg 1 plusslinje høst og 1 plusslinje vinter/vår.
Plusslinjene går 1,5 dag i uka.
Vil du heller ha flere valgfag, velger du + Valgfagmix hvor du setter sammen 3 valgfag selv. Totalt kan du altså ha 6 valgfag (3 høst og 3 vår).

+ Klatring (høst)

Pris: 2 000,-

Klatring byr på utfordringer til å vokse på, mentalt så vel som fysisk for alle ferdighetsnivåer. Det er gode muligheter for å klatre hele året og du får ledkort som en del av linjen.

+ Langrenn (vinter/vår)

Pris: 2 000,-

Enten du er turløper eller aktiv konkurranseløper, vil du få kyndig veiledning og gode treningsmuligheter. Her får du mulighet til å utvikle dine ferdigheter innen både klassisk og skøyting. Birken.

+ Topptur Telemark Alpint (vinter/vår)

Pris: 2 500,-

Høgtun ligger midt i et eldorado for toppturer på ski, og dette utnytter vi til fulle på linja Topptur - telemark - alpint. Følelsen av å stå på toppen, med 1600 høgdemeter skikjøring som venter kan k

+ Valgfagmix (høst)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

+ Valgfagmix (vinter/vår)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

Velkommen til Høgtun på vakre nordvestlandet!

På Høgtun setter du selv sammen ditt drømmeår bestående av hovedlinje, plusslinjer og studietur i valgfri kombinasjon. Her får du utvikle deg og dine interesser i et inspirerende, trygt og godt miljø. 

Gled deg til det beste året i ditt liv!

Linjer ved skolen

Fra kr 114 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Forsikring
 • Høgtungave
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesturer for hele skolen
 • Utstyr til fritidsaktiviteter
 • Minstepris studietur
 • Studietur: Skiuke på Oppdal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 15 000,-
Minimumspris for linja 114 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 800,-
(11 480,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I tillegg til de fire feriene er det også fri noen dager før (eller etter) skoletur i November. Dette blir i praksis en 5. ferie der skolen er stengt
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ballsport

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett Ball Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

GlobalActive: Australia-Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeKristen

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

BALL - fotball og ballspill

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

UX

Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og Ball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotball & Ballspill - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Golf Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Crosstrening og Beachvolley - Bali

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sport Adventure Australia Sri Lanka

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport-urban

Holtekilen Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Fotball, gutter

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpacking - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Coaching Fotball - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Fullt
Helårskurs19 t/ukeKristen

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

PULS Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Friluftsliv - Idrett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Håndball Brasil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

FOTBALL & Groundhopping

Hurdal Verk folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

FS - fotball og styrke

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett ALT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Idrett & friluftsliv

Torshus folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sport & villmark: France, Svalbard, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Surfing Beachsport

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Fotball Fitness - Italia

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball, jenter

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen