Til hovedinnhold
Ledig plass

Ny, spennende fotballinje! Lærer/trener med erfaring fra Champions League! Fotballtrening med høy kvalitet! Fysisk trening/fitness. Eventyrreise til fotballandet Italia! Se flere Serie A kamper!

En dag på linja

Fokuset vil være å bli en best mulig fotballspiller, teknisk, taktisk og fysisk. Treneren er opptatt av å utvikle dere på alle felter slik at du totalt sett tar et skikkelig steg som fotballspiller og medspiller i løpet av året.

Vi spiller fotball både inne og ute, og deltar på treningskamper og i turneringer. Et populært innslag er når vi reiser og spiller mot andre folkehøgskoler. Videre vil det være fysiske økter og tester. Vi skal også smake på andre aktiviteter som utfordrer andre sider av deg, fysisk og mentalt. 

«Giro d Italia, interrail»

Italia har vunnet både EM og VM en rekke ganger. Klubbfotballen kjenner vi gjennom en rekke storlag fra ulike sentrale fotballbyen. Juventus, Milan, Inter, Napoli, Lazio er bare noen av de klubbene med stor historie bak seg. På turen i Italia vil vi besøke arenaer, klubber og byer fra Nord til Sør. Turen vil være en slags interrail gjennom dette spennende og langstrakte landet. Fotballen er selvsagt med i sekken og også badebuksa, men like mye er dette en fotball- og kulturreise i et fascinerende land. Vi reiser på våren, i innspurten på Serie-A. Vi vil minst se 2 Serie-A kamper på turen. 

Lærer

Hovedtreneren på linja er Knut Anders Fostervold. Han har blant annet spilt 270 offisielle kamper i serie, cup og Europacup for Molde Fotballklubb. Han var også med da laget møtte Real Madrid, Porto, Olympiakos, CSKA Moskva og Mallorca, i gruppespillet i Champions League.

Han har topptrenerutdannelsen gjennom Olympiatoppen.

Du har gjerne spilt organisert fotball i barne og ungdomsskolealder. Fotball er din lidenskap! Du vil utvikle deg som spiller i et trygt og inkluderende miljø med en kompetent trener og klare mål!

Dette vil du lære

 • Det vil bli mulighet for å hospitere som trener i barne- og ungdomsfotball i nærområdet.
 • Vi skal også klatre, dra på fjellturer, spille golf, volleyball og ishockey bla.
 • Vi vil dra på eliteseriekamper, både i Kristiansund og Molde. Vi skal besøke deres arena, trenere og treningsanlegg.
 • Vi skal spille turneringer og kamper andre steder i landet, mot andre fotballlinjer.
 • Mulighet for divisjonsspill.

Våre forventninger til deg

 • Positiv innstilling
 • God innsats!
 • Treningsvilje

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 8 - 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

«Interrail-Giro d’Italia»
 
På denne turen vil vi primært oppsøke fotballbyer som har klubber med rike historier og høyt internasjonalt nivå. Vi vil kjenne på hvor ildfullt forhold Italienerne har til sine klubber og rivalklubber. Vi vil se minst to kamper i Serie A og besøke sentrale fotballbyer i hele Italia, fra nord til sør. Turen vil være en mini Interrail i dette eventyrlige landet, med både storby, trening, sydlandsk klima og kultur som ingredienser.
 
Hovedfokus på linja vil være å drive med aktiviteter som gjør deg til en bedre og mer kompetent fotballspiller, både fysisk, mentalt, taktisk og teknisk. Vi vil spille fotball på alle banestørrelser og format, også Futsal, og trene på alle de ferdighetene som totalt sett gir deg fremgang og mestring som fotballspiller og menneske. Treneren er opptatt av å utvikle dere på alle felter både individuelt og som lagspillere, på og utenfor banen.
 

Klatring Spania

Pris: 15 000

I November, når mørket og kuldegradene begynner å sige på her i Norge, drar vi til Spania for å klatre. Her får vi forlenga utesesongen i perfekt klatretemperatur. Spania er et eldorado for førsteklasses klatring på kalkstein, med ruter på tusentallet og klipper så langt øyet kan se.

Bli inspirert og instruert av profesjonell klatrer!

Vi er så heldige at vi har med oss Rannveig Aamodt som instruktør. Rannveig kommer fra Nordmøre, bor i Colorado og lever som profesjonell klatrer. Ei dame som inspirerer og motiverer, og med en sterk historie som tar pusten fra de fleste. På denne turen får du med andre ord en helt unik mulighet til å lære av den beste, og her vil du heve klatrenivået ditt, bli tryggere i klatring, og få mer erfaring innen ulike klatreteknikker. Om du har lyst til å lære å klatre eller utvikle deg som klatrer er dette turen for deg. Uavhengig av ferdighetsnivå vil du oppleve både mestring og utfordring.

Kultur og reise

Du vil få en litt annerledes opplevelse av Spania hvor vi kommer nærmere på hva naturen har å by på, besøker steder som ikke er like typiske å dra til, og få en ny tilnærming til spansk kultur og befolkning. Turen er først og fremst forbeholdt elever på Alpint Ariluftsliv, men er åpen for flere om ledige plasser. Det settes krav til at du har hatt klatring som plusslinje på Høgtun om du ikke går Alpint Friluftsliv. Utover det trenger du ikke å ha klatra mye fra før, da det florerer med ruter på alle nivå.

 

Kenya

Pris: 24 000

Ønsker du en eksotisk reise som kan forandre deg som menneske? Du får oppleve det hektiske, men spennende storbylivet i Nairobi. Vi besøker barnehjem, skoler og våre fadderbarn i Kiberaslummen. Bli kjent med lokalbefolkningen i Taita Hills. Vi drar på Safari, snorkler i Mombasa, drar på fjelltur og mye mer. Du vil kjenne på kroppen de store kontrastene mellom fattig og rik. Lære å kjenne forskjellige sider ved afrikansk kultur, og får garantert opplevelser som varer livet ut.

Sør-Amerika

Pris: 28 000

Latinamerikanske rytmer, indianerkultur og Andesfjella, Amazonasjungelen, lange stillehavsstrender ved sjarmerende surfeog fiskelandsbyer, storbyliv i Guayaquil og Quito, lokal mat, bistandsarbeid og møte med Sør-Amerikansk befolkning. Du vil lære å kjenne sør-amerikansk kultur, oppleve kontraster mellom fattig og rik, kyst og fjell. Denne turen vil gi deg en reise gjennom mye av det store mangfoldet Sør-Amerika har å by på.

Turen varer i 2-3 uker.

Fuerteventura

Pris: 15 000

Et paradis for de som elsker sport. Sykling, surfing, løping, svømming, beachvolley, tennis og mye mer. Stabile temperaturer og nydelig klima for aktivitet og trening.

Interrail Roma

Pris: 15 000

Glad i å reise? Har du lyst til å oppleve Europas storbyer, besøke mange land og mange kulturer, være med å bestemme hvor reisen skal gå og hva dere skal gjøre? Reiseruten legger vi i turplanleggingen i forkant av turen, men kanskje starter vi med fly til Roma. 

 
Turen varer i 2 uker.

Midt-Norge

Pris: 5 000

Det finnes mange grunner til å reise på studietur til utlandet, og like mange grunner til å reise på studietur i Norge. Opplev Midt-Norge: Røros, Trondheim og kysten av Nordvestlandet. Vi besøker reindriftssamer, moderne norsk gårdsbruk og klapper tamme elger. Vi står på ski i Oppdal skisenter og kjenner sjøsprøyten under havrafting på mørekysten.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi i koselige hytter med kjøkken, stue og badstue, i skisenteret. Ski in-ski out!

Her blir det mye skiglede, leik og hyttekos. Vi har med oss mange dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i apint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt! Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene. 

 • Mandag: 3 t fellesfag, 2 t plusslinje/valgfag
 • Tirsdag: 5 t plusslinje/valgfag
 • Onsdag: 3 t fellesfag, 2 t hovedlinje
 • Torsdag: Hel dag hovedlinje
 • Fredag: Hel dag hovedlinje
 • Lørdag: 3 t lørdagsseminar. Elevkveld.

Det er mange vanlige uker. Men det er også mange uker med nye høydepunkter. Her kan du se noe av det som skjer utenom den vanlige timeplanen.

 • August: Skolestart, bli-kjent-tur
 • September: Opplevelsesuke
 • Oktober: Volleyballhelg
 • November: Studietur
 • Desember: Julekonsert, juleverksted mm.
 • Januar: Prosjektuke
 • Februar: Skiuke i Oppdal Skisenter
 • Mars: Skoleovertakelse (elevene får prøve seg som lærere på andre skoler)
 • April: Toppturhelg
 • Mai: Avslutningstur til Eikesdalen

Velg 1 plusslinje høst og 1 plusslinje vinter/vår.
Plusslinjene går 1,5 dag i uka.
Vil du heller ha flere valgfag, velger du + Valgfagmix hvor du setter sammen 3 valgfag selv. Totalt kan du altså ha 6 valgfag (3 høst og 3 vår).

+ Klatring (høst)

Pris: 2 000,-

Klatring byr på utfordringer til å vokse på, mentalt så vel som fysisk for alle ferdighetsnivåer. Det er gode muligheter for å klatre hele året og du får ledkort som en del av linjen.

+ Langrenn (vinter/vår)

Pris: 2 000,-

Enten du er turløper eller aktiv konkurranseløper, vil du få kyndig veiledning og gode treningsmuligheter. Her får du mulighet til å utvikle dine ferdigheter innen både klassisk og skøyting. Birken.

+ Topptur Telemark Alpint (vinter/vår)

Pris: 2 500,-

Høgtun ligger midt i et eldorado for toppturer på ski, og dette utnytter vi til fulle på linja Topptur - telemark - alpint. Følelsen av å stå på toppen, med 1600 høgdemeter skikjøring som venter kan k

+ Valgfagmix (høst)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

+ Valgfagmix (vinter/vår)

Velg tre valgfag høst/tre valgfag vår. Eksempler på valgfag: Fotball, Foto, Musikk/band, Hybelmat, Matglede, Piano, Gitar, Bilde, Jegerprøven, Trearbeid, Spansk, Utholdenhet, Styrke, Homo Ludens, Kniv

Velkommen til Høgtun på vakre nordvestlandet!

På Høgtun setter du selv sammen ditt drømmeår bestående av hovedlinje, plusslinjer og studietur i valgfri kombinasjon. Her får du utvikle deg og dine interesser i et inspirerende, trygt og godt miljø. 

Gled deg til det beste året i ditt liv!

Linjer ved skolen

Fra kr 121 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Inngansbilletter elitekamper Molde/Kristiansund
 • Transport til klassens treninger
 • Studietur til Italia
 • Forsikring
 • Høgtungave
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesturer for hele skolen
 • Utstyr til fritidsaktiviteter
 • Minstepris studietur
 • Studietur: Skiuke på Oppdal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Fotball Fitness Italia
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 5 000,-
Minimumspris for linja 121 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 800,-
(12 180,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I tillegg til de fire feriene er det også fri noen dager før (eller etter) skoletur i November. Dette blir i praksis en 5. ferie der skolen er stengt
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Fasiliteter

 • Skolen disponerer en idrettshall til Futsal og innefotball.
 • Vi har en egen gressbane til disposisjon, noe som i våre dager er nokså unikt.
 • Vi har også tilgang til fullbane innendørshall samt 2/3 og 1/3 kunstrgressbane i umiddelbar nærhet.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Fotballsko ute
 • Fotballsko inne
 • Leggskinner
 • Idrettstøy
 • Turtøy
 • Sovepose og liggeunderlag
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Coaching Fotball - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball - YNWA!

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
HelårskursKristen

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FOTBALL & Groundhopping

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport & Fotball

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen