Til hovedinnhold
Venteliste

Vil du komme i bedre form? På Puls får du variert trening både på skolen og treningssentre, samt kunnskap om treningsplanlegging, kosthold og ernæring. Vi reiser til Portugal og New York/Florida.

Puls – trening & ernæring

Er du glad i å trene, og vil bli enda raskere, sterkere og sunnere, er Puls linja for deg!
Det blir et år med masse trening, og du kommer garantert til å kjenne at du lever.

Vi trener ute og inne – sommer som vinter. Det er da du blir bedre! Du lærer om hvordan kroppen fungerer, både i forhold til ernæring og trening. Vi ønsker at du etter dette året, skal gjøre bevisste valg i forhold til trening, og kunne lage egne treningsprogram slik at du får frem det beste i deg! Vi samarbeider med Elixia der du har medlemskap og deler av undervisningen foregår der. Dette kombinert med egne fasiliteter, nye spennende treningsformer og mye frisk luft vil gi deg et morsomt og annerledes år med minner for livet.

Puls tilbyr et år med variert og målrettet trening – og du har alle muligheter til å komme i ditt livs form!

Vi vil bl.a. være innom
• Treningsveiledning
• Utholdenhetstrening
• Bevegelighetstrening/Stretching
• Kropp, helse og forebygging av skader
• Kosthold og ernæring
• Fysiske tester
• Test av O2 opptak
• Sykkel / Xycling / spinning
• Styrke/ Fitness/ Core
• Pilates/ Yoga
• Crossfit/TRX
• Løping / løpeteknikk
• Boksing, bakkekamp og selvforsvar
• Bootcamp
• Svømming/Ski
• Lag sunn mat/ nye spennende oppskrifter
• Eksterne forelesere

Les mer på våre nettsider.

Linja passer for deg som er glad i å trene, og som vil lære om trening og kosthold.

Dette vil du lære

 • Styrketrening; teknikker, treningsplanlegging, crossfit, kettlebell, bootcamp, basisball, boksing. 
 • Utholdenhetstrening; fysiske tester, O2- opptak, makspuls, intervalltrening, spinning, løping/ løpeteknikk.
 • Bevegelsestrening; restitusjon, streching, yoga, svømming, skadeforebygging, slyngetrening. TRX.
 • Kosthold og ernæring. Om energi, væske og rehydrering, sunn mat
 • Om kropp og helse.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er klar for mange treningsøkter, og at du ellers vil bidra positivt i det sosiale fellesskapet.

New York

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

I april reiser Puls til New York, hvor vi skal oppleve Empire State Building, Liberty Island med Frihetsgudinnen, Central Station, Ground Zero, Rockefeller Center og Magnolia Bakery.

Vi skal også se SoHo, Greenwich Village og hektiske Times Square. Ved Times Square finner vi noen av de mest berømte musikalene på Broadway, slik som Mamma Mia, Les Misérables og Løvenes konge. Hvem vi drar på i år er du med på å bestemme!

Og vi lar ikke treningstøy og joggesko bli igjen hjemme! USAs nyeste trender innen trening skal testes, og vi tar en klassisk joggetur eller to i nevnte Central Park.

Det blir tid til kafebesøk og shopping, og vi håper du vil nyte dagene i "Verdens hovedstad" eller The Big Apple som den også kalles.

Treningscamp i Portugal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi starter skoleåret med en treningstur til Portugal. Vi skal her bo på en surfe/ treningscamp som ligger bare noen minutter
fra stranden i den lille byen Ericeira. Ericeira ligger ca 40 min nord for Lisboa, og er en sjarmerende fiskelandsby med koselige trange gater, milelange strender og nydelig mat.
Dette er ett av Europas mest kjente surfesteder og vi skal foruten trening få flere surfeleksjoner. Campen har basseng, utendørs gym, beach volleybane og yoga leksjoner.

Dette blir en fantastisk uke der vi kickstarter vårt trenings år sammen med forskjellige styrke og utholdenhetsøkter hver
dag. Toppet med yoga leksjoner, surfeleksjoner og turer til blant annet Lisboa, skal vi bli bedre kjent og sammensveiset som
gruppe.
Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Portugal?

Maren Palotta

Lærer

Maren er sykepleier og jobber fortsatt på akuttmottaket på Ullevål sykehus. Hun ble i 2012 klasselærer for Puls og fikk da muligheten til å jobbe med en av sine hovedinteresser, nemlig trening. Har studert fitness og ernæring ved Norges idrettshøyskole, samt Styrke og Core på Elixia. Maren har i mange år trent ulike former for kampsport, og har valgfag innen dette på Haugetun.

Epost: maren@haugetun.no

Stig Nygaard

Lærer

Skoleuka består av:

 • linjefag ca. 15 timer
 • valgfag 6 timer
 • fellesfag 4-5 timer
 • lørdagsseminarer 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2019-2020:

 • Skolestart er 21.august
 • De første linjeturene er i uke 37 og 38. Linjeturene har ulik lengde.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 19.desember tom 12.januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 4. - 14.april.
 • Skoleavslutning er 14.mai.
 • Haugetun Bistand, som er skolens innsamlingsprosjekt, blir det jobbet med gjennom hele året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen har valgfag 6 timer pr uke, fordelt på tre totimersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit! Du blir bedre kjent med deg selv, med Jesus og med andre deler av verden. Her kan du realisere drømmene dine, få opplevelser du aldri hadde drømt om sammen med mennesker du vil drømme om resten av livet. Haugetun er et år for livet!

Linjer ved skolen

Fra kr 121 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Studietur: New York
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Treningscamp i Portugal
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 200,-
(12 120,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Visum på studietur New York (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur New York (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 1 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ragnhild Gjevre

I tillegg til spennende linjer, får du på Haugetun være med på mange kule valgfag og aktiviteter, henge med supre lærere og medelever som blir venner for livet. Jeg fikk et fantastisk år på Haugetun!

Ragnhild Gjevre
Malin M. Steinsland

På Haugetun møter ein så mange flotte menneske som er ulik ein sjølv, likevel er det eit godt og inkluderande miljø. I tillegg er lærarane utruleg flinke, morosame og får deg til å føle deg som heime.

Malin M. Steinsland
Elida Lillehammer Bakka

Haugetun er ikke bare en skole. Haugetun er et hjem. Mitt andre hjem. Vårt andre hjem. Jeg var så heldig å bli en del av Haugetunfamilien i fjor. Mitt beste valg noensinne.Velkommen i familien.

Fra bloggen

- Tror du får bedre utbytte av studier med folkehøgskole i bunn

Anne Britt og Håkon Mølsæter har hatt tre sønner på folkehøgskole, og er ikke i tvil om at det var viktig for dem. – Det ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fitness, Styrke, GX: L.A. USA

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Push & Pull USA

Jeløy Folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER & FRILUFTSLIV, med BALI (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fitness & Helse

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Trening, Kropp og Kosthold: L.A. USA

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

PT - Treningsglede

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

PERSONLIG TRENER - Utøver og trener

Follo Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Bootcamp Survive - America

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen