Til hovedinnhold

Musikk - sang/scene/studio

Søk på linja
Ledig plass

Drømmer du om å stå på en scene, gi ut egne sanger på Spotify, eller bruke et år på å utvikle deg som vokalist og musiker? Vi hjelper deg mot DINE mål!

Noe av det vi gjør på linja:

Vi jobber mye med å få frem kreativitet og skaperglede innen musikk. Vi jobber mye med å gjøre scenen trygg for både erfarne og uerfarne. Noen har som mål synge alene, andre vil legge stemmer, opptre på små intime scener eller for et større publikum med scenelys og fullt trøkk.

Vi har stort fokus på å jobbe fram et ærlig musikkuttrykk, og vi bruker kreative prosesser for å utvikle dette.

LÅTSKRIVING:
Å skrive en låt er for mange en ny erfaring. En spennende prosess hvor vi starter med blanke ark, jobber kreativt og til slutt ender med en ferdig innspilling i vårt proffe studio. Vi følger hele prosessen fra idé til ferdig produkt. Vår egen låtprodusent hjelper deg å finne låtens uttrykk og lager produksjoner som passer deg, stemmen din og låten din.

Vi er glade for at musikkelevene på Haugetun skal få lov å jobbe sammen med med meritterte og dyktige Christian Ingebrigtsen. Da skal vi skrive låter og lære av en topp artist, låtskriver og produsent!

På musikklinja vil du også lære noe om hvordan man arrangere konserter og være med på hele prosessen fra idé, via studio og ut på scenen.

Velkommen til oss!

Linja passer for deg som er glad i musikk, som vil lage egen musikk, jobbe i studio og for deg som ønsker et kreativt år med musikalske utfordringer og musikkglede i fokus!

Dette vil du lære

Vi starter med å arbeide oss sammen musikalsk, og fokuserer på

 • tonedannelse
 • improvisasjon rytmisk og tonalt
 • samklang
 • turnè
 • huskonserter
 • julekonsert
 • vokalpedag
 • studioarbeid,
 • innspilling
 • låtskriving
 • innføring i grunnleggende musikkteori 
 • formidling

Du lærer også å jobbe i team, prestere under press og takle ulike publikum.  

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du vil bidra positivt på linja, og forøvrig i det sosiale fellesskapet.

-

Studietur: New York

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

I april reiser vi til New York, hvor vi opplever Empire State Building, Liberty Island med Frihetsgudinnen, Central Station, Ground Zero, Rockefeller Center og Magnolia Bakery.

Vi skal også oppleve SoHo, Greenwich Village og hektiske Times Square. Ved Times Square finner vi noen av de mest berømte musikalene på Broadway, slik som Mamma Mia, Les Misérables og Løvenes konge. Hvem vi drar på i år er du med på å bestemme!

Vi skal også ta med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn, og Central Park med sitt yrende liv av joggere, akrobater, dansere og musikere. Dette er byen der mulighetene er enorme til å sanse, utforske og utfolde seg.

Pakk pass og gjør deg klar til innta ”Verdens hovedstad” og alt den har å by på av kultur, butikker, caféer og et myldrende folkeliv.

 

 

Studietur: Norgesturnè

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når våren kommer er det tid for turnè. Det er et av høydepunktene i skoleåret. Da pakker vi minibussen, har med oss dyktige musikere og godt lydanlegg.  Vi reiser rundt i Norge og besøker andre folkehøyskoler og videregående skoler med konsertene våre. Du vil i løpet av en turnè få god trening i å holde konserter på ulike scener og for ulike typer publikum. Dette er dager der vi lærer mye om å formidle musikk og å fungere sammen som en hel gruppe.

Vi blir også godt trent i å rigge anlegg opp og ned, se hverandre, ta ansvar der det trengs og hele tiden være ferdige til riktig tid slik at selve konsertopplevelsen blir så god som mulig for alle.

Etter en turnè sitter du igjen med økt kunnskap om deg selv i forhold til måter du har taklet utfordringene på.

Berit Kopperud Grønli

Lærer

Berit Kopperud Grønli har jobbet med musikk på skolen siden 1997, og har brukt mye tid på sang og musikk opp gjennom oppveksten. Berit har utdanning i musikk og kristendom fra Bibelskolen i Oslo. Deretter lærerutdannelse med fordypning i drama og forming fra Høyskolen i Volda, samtidig som hun fylte på med Musikk storfag. Hun har drevet flere kor og vokalgrupper.

Epost: berit@haugetun.no

Leif Bråten

Lærer

Leif har vært lærer på musikklinja ved Haugetun siden 1998.

Leif Bråten er selv musiker og har i en årrekke jobbet med alt fra rock til salmer, og spiller piano, bass og gitar.

Han har bred erfaring fra lydstudio, både som artist, dirigent, produsent og tekniker. Leif driver sitt eget lydstudio, og har hatt over 200 cd-produksjoner de siste 10 årene. I tillegg jobber han også som lydtekniker.

Epost: leif@haugetun.no

Skoleuka består av:

 • Linjefag ca. 15 timer
 • Valgfag 6 timer
 • Fellesfag 4-5 timer
 • Lørdagsseminar 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2022-2023:

 • Skolestart er 21. august
 • De første linjeturene er vanligvis i uke 37 og 38. Linjeturene har ulikt starttidspunkt og ulik lengde, og skolen forholder seg til FHIs reiseråd.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 16 .desember til 9. januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 1.-12. april.
 • Skoleavslutning er 13. mai.

Skolen har valgfag 6 timer pr. uke, fordelt på tre to-timersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Fra kr 123 250,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Studietur: New York
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Norgesturnè
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 250,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 250,-
(12 325,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Visum på studietur New York (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur New York (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anabel Eidås Askeland

Haugetun FHS lærte meg om livets ekte verdier: vennskap og det å ha det bra med seg selv. Jeg blir fylt med glade følelser når jeg mimrer tilbake. Haugetun ga meg virkelig minner og venner for livet!

Anabel Eidås Askeland
Cristina Andersen

Etter et år på Haugetun greide jeg ikke å slutte, så jeg tok et år til. På SSS fikk jeg utvikla meg musikalsk på alle måter av en inspirerende lærer, som utfordra alle på sitt nivå. Vi fikk lov til å være oss selv både på og av scenen, det var godt.

Cristina Andersen
Beathe Børresen

SSS gir deg musikalske gleder, opplevelser og utfordringer, og du får muligheten til å oppdage nye. SSS er for deg som liker å synge, spille, underholde, skrive, bruke fantasien og å opptre, uansett hvor mange erfaringer du har fra før.

Fra bloggen

Aurora trengte en pause fra videregående. Stortrives på folkehøgskole

Etter to år helsefag på videregående, trengte Aurora et avbrekk før lærlingtid. En rådgiver anbefalte henne folkehøgskole, noe som ble full klaff.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Vocal & Performance - New York

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Stipendiat

Manger Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Brassband

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Jazz

Sund folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Music Live Studio - Sang

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Lyd- & Musikkproduksjon

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Andreårs-jazz

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikk Ski Snowboard

Toten Folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

VOKAL

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Ten Sing Norway

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen