Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du utvikle deg som fotballspiller og dyrke samhold og fellesskap?

Fotball på Haugetun folkehøgskole er et år med mye trening, mange kamper og flotte turer i et positivt og trygt miljø. 

En liten smakebit:

På treningene foregår det meste med ball i beina, og en stor del av økta vies til spill. I tillegg til spill er det mange basis/teknikkøvelser ofte i konkurranseform, og selv om vinnerviljen er stor sitter ofte latteren løst.

Utover høsten reiser vi på treningsleir til Spania, hvor både fotball, strandliv, kultur og det sosiale er sentralt. Det blir mange kamper mot både folkehøyskoler og lokale skoler, før det hele rundes av med en spennende tur til Brasil. Vi er hovedsaklig i Rio og opplever alt fra strand til heftig fotballkamp på Maracana. I tillegg besøker vi Karanba, et fotballprosjekt for fattige, der vi spiller kamper og deltar i deres hverdag.

Etter endt skoleår sitter du igjen med bedre fotballferdigheter, god fysisk form og minner for livet. 

Hør om fotballinja i Haugepodden!

Les mer på våre nettsider.

Linja passer for deg som er aktiv spiller eller som nylig har vært det. Har du lyst å være del av et lag og vil utvikle spillet og spilleforståelsen din - velkommen!

Dette vil du lære

 • Gjennom 4 ukentlige treninger blir du en bedre fotballspiller. Vi jobber med basisferdigheter som teknikk, pasning og avslutninger, men også med samspill og samhandling som lag.
 • Kampanalyse gjennom å se seg selv i kampsituasjon.
 • Holdninger og lagbygging.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du skal være positiv både til klassens aktiviteter og til dine medelever både på linja og i det store skolefellesskapet. Vi forventer selvsagt også at du at møter forberedt til treningene, at du yter ditt beste i tillegg til at du er med å bygge laget.

-

Studietur: Rio i Brasil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Vårturen går til Rio i Brasil, som er en fantastisk spennende by å oppleve. Her besøker vi Karanba, et fotballakademi for fattige barn i Rio. Her blir det både treninger og kamper. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun, skal vi også overrekke pengene skolen har samlet inn. Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – forhåpentligvis også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter. 

Studietur: Treningsleir i Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi starter skoleåret med en treningstur til Spania sammen med FS og Puls. Vi reiser til Torremolinos som ligger nær Malaga, helt sør i Spania. Her bor vi på et fint hotell med helpensjon og flotte fasiliteter. Det er flere bassenger og kort vei til stranda. På stranda settes det opp beachvolleybaner for oss. Det er også en kort gåtur til fotballbanene hvor vi trener. På dette anlegget er det også muligheter for å spille tennis og padel.

En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe. Det at vi reiser med både FS og Puls fører til at man blir kjent med halve skolen.

Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Spania!
 

Dagsprogram

Turen er en treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

 • Frokost
 • Trening: Fotball
 • Lunsj, restitusjon og bading
 • Trening: Varierte treninger med alt fra Mesternes mester til, padel og bootcamp
 • Middag
 • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

Fotballtur til England

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.

Bernt Inge Steinsland

Inspektør/lærer

Bernt ble ansatt som lærer på fotballinja høsten 06, og er nå lærer på friluftslivlinja. Bernt er lærerutdanna, med årsstudier i både matte og kristendom. Han har også idrett grunnfag og NFF C-lisenskurs. På fritiden trener han både fotball, sykkel og løping. Bernt elsker å spille sketsjer og har loftet fullt av stygge klær, til glede for oss andre!

Epost: bernt@haugetun.no

Eivind Storeheier

Lærer

Eivind har jobbet på Haugetun siden 1998. Han har treårig idrettsutdannelse fra lærerhøgskolen og har NFF C-lisenskurs. Han har trent aldersbestemte lag i åtte år. i tillegg til fotball har han også hatt en rekke valgfag; «Tro og liv», squash, tennis og ballspill for å nevne noen. På fritiden liker han seg veldig godt ute i naturen sammen med familien. Fiskestanga er bestandig med.

Epost: eivind@haugetun.no

Skoleuka består av:

 • Linjefag ca. 15 timer
 • Valgfag 6 timer
 • Fellesfag 4-5 timer
 • Lørdagsseminar 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2023-2024:

 • Skolestart er 20. august
 • De første linjeturene er vanligvis i uke 37 og 38. Linjeturene har ulikt starttidspunkt og ulik lengde, og skolen forholder seg til FHIs reiseråd.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 15 .desember til 9. januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 22. mars-3. april.
 • Skoleavslutning er 12. mai.

Skolen har valgfag 6 timer pr. uke, fordelt på tre to-timersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit!

Hos oss kan du realisere sider av deg selv du ikke visste fantes, gi liv til drømmene dine og få venner for resten av livet.

Et bredt linjetilbud, dedikerte lærere og et nydelig nærområde bidrar til å gi deg et uforglemmelig år!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Studietur: Rio i Brasil
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Treningsleir i Spania
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 000,-
(13 100,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på Fotballtur til England, frivillig studietur
 • Vaksiner på studietur Rio i Brasil (500,-)
 • Visum på studietur Rio i Brasil (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur Rio i Brasil (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Fotballsko
 • Leggskinn
 • Keeperhansker (om du er keeper...)
 • Treningsklær
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ørjan Sveen

Venner anbefalte Haugetun og jeg erfarte fort at lærerne var inkluderende og kompetente folk som brant for faget. De brydde seg, om skolen og om deg. Jeg fikk venner for livet og et av mine beste år.

Ørjan Sveen
Maren Øydna

Jeg ser tilbake på Haugetunåret med et stort smil. Her ble jeg møtt av hyggelige elever og ansatte som brydde seg. Jeg utviklet meg enormt og fikk venner for livet. Jeg er evig takknemlig for året.

Maren Øydna
Håkon Økelsrud Pedersen

For meg har Haugetun vært et sted hvor jeg utviklet meg som menneske og lærte masse om meg selv og andre samtidig som jeg fikk være med på uforglemmelige opplevelser med venner jeg vil ha for alltid!

Fra bloggen

- Tror du får bedre utbytte av studier med folkehøgskole i bunn

Anne Britt og Håkon Mølsæter har hatt tre sønner på folkehøgskole, og er ikke i tvil om at det var viktig for dem. – Det ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball - Premier League

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Fotball, FIFA og Fantasy

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball - Liverpool

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Humanitær Fotball-linje

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Toppfotball OSLO

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball & GROUNDHOPPING

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt