Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du utvikle deg som fotballspiller og dyrke samhold og fellesskap. Vi har 4 økter i uka, på kunstgress, og spiller mange kamper og turneringer. Vi reiser på treningsleir til Spania og til NY/Rio.

Fotball på Haugetun folkehøgskole er et år med mye trening, mange kamper og flotte turer i et positivt og trygt miljø. Ønsker du å utvikle deg som fotballspiller og har bakgrunn fra klubbfotball er fotball-linja på Haugetun noe for deg. Vi trener for det meste på kunstgress, men om høsten er tørr starter vi på gress. Linja trener fotball fire dager i uka. Vi spiller kamper mot folkehøyskoler, Toppidrettsgymnas, lokale lag og deltar i ulike cuper. Vi liker å spille mange kamper og det blir vanligvis rundt 30 i året. Endel kamper filmes slik at elevene kan se seg selv i kampsituasjon.

Les mer på våre nettsider.

Linjen passer for aktive fotballspillere og er i hovedsak en linje for gutter. Jentesøkere må ha erfaring fra toppserien for å vurderes.

Dette vil du lære

 • Gjennom 4 ukentlige treninger blir du en bedre fotballspiller. Vi jobber med basisferdigheter som teknikk, pasning og avslutninger, men også med samspill og samhandling som lag.
 • Teoretiske emner innen fotballteori, kosthold og skadeforebygging.
 • Kampanalyse gjennom å se seg selv i kampsituasjon.
 • Holdninger og lagbygging.
 • Tilbud om trenerkurs og dommerkurs i regi av Østfold fotballkrets og Sarpsborg 08.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du skal være positiv både til klassens aktiviteter og til dine medelever både på linja og i det store skolefellesskapet.

New York og Rio i Brasil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Vårturen går til New York og Brasil. Vi opplever New York med severdigheter som Ground Zero, Empire State Building, Central Park og frihetsgudinnen, og en hockey eller basketkamp i Madison Square Garden! I tillegg til guidede turer får vi også tid til å vandre gatelangs i en av verdens mest spennende byer, og vi prøver å få med oss en heftig gospelgudstjeneste i Brooklyn.

I Brasil besøker vi Karanba, et fotballakademi for gatebarn i Rio. Her blir det både treninger og kamper. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun, skal vi også overrekke pengene skolen har samlet inn. Vi får også med oss Kristusstatuen, Sukkertoppen og Rios mylder av tilbud – kanskje også en kamp på Maracana. På Copacabana og Ipanema blir det rikelig tid til både beachfotball og andre strandaktiviteter.

Treningsleir i Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi starter skoleåret med en treningstur til Spania sammen med BALL, FS og Puls. Vi reiser til Torremolinos som ligger nær Malaga, helt sør i Spania. Her bor vi på et fint hotell med helpensjon og flotte fasiliteter. Det er flere bassenger og kort vei til stranda. På stranda settes det opp beachvolleybaner for oss. Det er også en kort gåtur til fotballbanene hvor vi trener. På dette anlegget er det også muligheter for å spille tennis og padel.

En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe. Det at vi reiser med både BALL, FS og Puls fører til at man blir kjent med halve skolen.

Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Spania!
 

Dagsprogram

Turen er en treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

 • Frokost
 • Trening: Fotball
 • Lunsj, restitusjon og bading
 • Trening: Varierte treninger med alt fra mesternes mester til bootcamp
 • Middag
 • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

Fotballtur til England

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

I løpet av vinteren blir det mulighet for å reise til England for å se favorittlaget. Dette er en frivillig tur som gjennomføres dersom mange nok har lyst. Vi har vært i både Liverpool, Manchester og London og prøver å legge til rette for at flest mulig får sett sitt favorittlag.

Bernt Inge Steinsland

Inspektør/lærer

Bernt ble ansatt som lærer på fotballinja høsten 2006. Bernt er lærerutdanna, med årsstudier i både matte og kristendom. Han har også idrett grunnfag og NFF C-lisenskurs. I tillegg til å være på fotballinja, underviser han i ”Tro og liv” og valgfag. På fritiden trener han både fotball, sykkel og løping. Bernt elsker å spille sketsjer og har loftet fullt av stygge klær, til glede for oss andre!

Epost: bernt@haugetun.no

Eivind Storeheier

Lærer

Eivind har jobbet på Haugetun siden 1998. Han har treårig idrettsutdannelse fra lærerhøgskolen og har NFF C-lisenskurs. Han har trent aldersbestemte lag i åtte år. i tillegg til fotball har han også hatt en rekke valgfag; «Tro og liv», squash, tennis og ballspill for å nevne noen. På fritiden liker han seg veldig godt ute i naturen sammen med familien. Fiskestanga er bestandig med.

Epost: eivind@haugetun.no

Skoleuka består av:

 • linjefag ca. 15 timer
 • valgfag 6 timer
 • fellesfag 4-5 timer
 • lørdagsseminarer 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2019-2020:

 • Skolestart er 21.august
 • De første linjeturene er i uke 37 og 38. Linjeturene har ulik lengde.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 19.desember tom 12.januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 4. - 14.april.
 • Skoleavslutning er 14.mai.
 • Haugetun Bistand, som er skolens innsamlingsprosjekt, blir det jobbet med gjennom hele året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen har valgfag 6 timer pr uke, fordelt på tre totimersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit! Du blir bedre kjent med deg selv, med Jesus og med andre deler av verden. Her kan du realisere drømmene dine, få opplevelser du aldri hadde drømt om sammen med mennesker du vil drømme om resten av livet. Haugetun er et år for livet!

Linjer ved skolen

Fra kr 123 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Studietur: New York og Rio i Brasil
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Treningsleir i Spania
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 200,-
(12 320,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på Fotballtur til England, frivillig studietur
 • Vaksiner på studietur New York og Rio i Brasil (500,-)
 • Visum på studietur New York og Rio i Brasil (200,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur New York og Rio i Brasil (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 1 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Aleksander Ruud Underdal

Haugetun er virkelig et år for livet! En fantastisk skole med mye å tilby. Et trygt miljø, hyggelig personale og en rekke opplevelser man tar med seg resten av livet. Anbefales på det sterkeste!

Aleksander Ruud Underdal
Elise Richardsen

Haugetun legger til rette for at man lærer å kjenne seg selv bedre, utfordrer en til å tørre og mestre nye ting, og til å akseptere at vi alle er unike. Haugetun gir minner og venner for livet.

Elise Richardsen
Filip Haug

Fotballlinja er det morsomste året jeg har gjort i hele mitt liv. Menneskene på skolen, lærere, omgivelsene alt var supert. Alle lærerens vil kun det beste for deg. Man blir kjent med mennesker fra hele Norge og får et stort nettverk med venner.

Fra bloggen

- Tror du får bedre utbytte av studier med folkehøgskole i bunn

Anne Britt og Håkon Mølsæter har hatt tre sønner på folkehøgskole, og er ikke i tvil om at det var viktig for dem. – Det ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FOTBALL & Groundhopping

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport & Fotball

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Fitness - Italia

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Coaching Fotball - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball - YNWA!

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
HelårskursKristen