Til hovedinnhold

BALL - fotball og ballspill

Søk på linjen
Ledig plass

Liker du å leke med ball? Vil du bli bedre i fotball, samtidig som du trener flere andre ballidretter? Har du lyst til å oppleve New York, Rio og Spania! Da bør du vurdere BALL!

På BALL får du litt av hvert. Du blir en del av vår flotte fotballklasse pluss at du får mye trening, lek og moro med ballidretter som volleyball, golf, squash, tennis, innebandy og basketball. Her er det bare fantasien som setter grenser, og året blir fylt med fartsfylt ballspill!

I løpet av en uke får du 2 dager med fotball og 2 dager med andre ballspill. Alt i alt en variert linje med fokus på samspill, idrettsglede og utvikling.

Linjen passer for deg som er fotballinteressert og også synes det er gøy med andre ballidretter.

Dette vil du lære

 • Gjennom flere ukentlige fotballtreninger blir du en bedre fotballspiller.
 • Du kommer til å utvikle deg og bli bedre i mange forskjellige ballspill.
 • Holdninger og lagbygging.
 • Vi håper at du gjennom året får et videre perspektiv på verden, utvikler deg sosialt og får utfordret egne grenser.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du skal være positiv både til klassens aktiviteter og til dine medelever på linja og og i det store skolefellesskapet.

Skoleuka består av:

 • linjefag ca. 15 timer
 • valgfag 6 timer
 • fellesfag 4-5 timer
 • lørdagsseminarer 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2019-2020:

 • Skolestart er 21.august
 • De første linjeturene er i uke 37 og 38. Linjeturene har ulik lengde.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 19.desember tom 12.januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 4. - 14.april.
 • Skoleavslutning er 14.mai.
 • Haugetun Bistand, som er skolens innsamlingsprosjekt, blir det jobbet med gjennom hele året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen har valgfag 6 timer pr uke, fordelt på tre totimersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Brettspill

Brettspill kan være så mangt, fra Ludo og Den forsvunne diamant til Settlers og Risk. Stemningen er stor og man får utfordre både konkurranseinstinkt, intellekt og strategiske evner.

Bry seg om

I Norge er ensomhet et stort problem. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Når vi ruller inn på eldresenteret på Rolvsøy er gleden stor blant beboerne, men det er faktisk like givende for oss.

Crossfit

Enten hater man det eller så elsker man det. Crossfit er en knallhard treningsform som krever mye selvdisiplin.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Hybelmat

Om ikke lenge er det slutt på ferdig tilberedt mat. Når hybeltilværelsen inntar en kan det være greit å være litt forberedt.

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør makeover

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Kampsport

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Psykologi

Hensikten med psykologifaget er at vi skal lære å forstå oss selv i vårt samspill med andre mennesker.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Skriveverksted

Det er mange dyktige skribenter blant elevene, og noen vet det kanskje ikke selv. Gjennom skriveverkstedet får du mulighet til å utvikle egen skriving.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Styrkesirkel

Gymsalen fylles med kettlebells, vekter, matter og annet utstyr før musikken settes igang. Gjennom ulike stasjoner får du trent alle muskler du kan tenke deg, og stølheten trenger seg på dagen derpå.

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tegning og maling

Her får du sjansen til utfolde deg kreativt. Vi starter med litt undervisning i tegning og avslutter med maling av egne bilder.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Et valgfag du får masse energi av! Vi får opp pulsen samtidig som vi har det kjempegøy! Dropp treningen – bli med på festen!

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit! Du blir bedre kjent med deg selv, med Jesus og med andre deler av verden. Her kan du realisere drømmene dine, få opplevelser du aldri hadde drømt om sammen med mennesker du vil drømme om resten av livet. Haugetun er et år for livet!

Linjer ved skolen

Fra kr 123 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • FHS-app
 • Skolegenser
 • Skolebilde
 • Fellesturer
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 1 350,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 200,-
(12 320,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball & Ballspill - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

UX

Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Golf Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Idrett og Ball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett Ballsport Fuerteventura

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ballsport

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

GlobalActive: Australia-Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeKristen

Idrett Ball Sør-Amerika

Hurdal Verk folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Backpacking - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball, gutter

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FOTBALL & Groundhopping

Hurdal Verk folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Håndball Brasil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Fullt
Helårskurs19 t/ukeKristen

Sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Crosstrening og Beachvolley - Bali

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Fitness - Italia

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

FS - fotball og styrke

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

PULS Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sport & villmark: France, Svalbard, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sport Adventure Australia Sri Lanka

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport-urban

Holtekilen Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Idrett ALT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Idrett & friluftsliv

Torshus folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv - Idrett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball, jenter

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Multisport - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Surfing Beachsport

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Coaching Fotball - Spania og USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen