Til hovedinnhold
Ledig plass

Lev ut drømmen! Opplev magien på scenen og foran kamera - og utvikle ditt skuespillertalent!

Gjør du deg best på film, eller er du en skikkelig scenepersonlighet?
Bli en bedre skuespiller, eller prøv deg på scenen for første gang!  

Testimonials - elever fra tidligere år forteller. 

Inspirert av bl.a. Stanislavskij, Meisner, Adler, Strasberg, Chekov, Lecoq, Meyerhold, Boal og Johnsstone får du en innføring i ulike måter å jobbe frem en karakter eller en produksjon på.

Black box kan bli et fristed
– for deg som vil prøve noe helt nytt, 
og for deg som vil utfordre grensene dine som skuespiller!

Les mer og se flere bilder på hjemmesidene våre

Linja passer for alle som har lyst til eller tør å by på seg selv! Det spiller ingen rolle hvilken teater/film-erfaring du har - vi har plass til deg.

Dette vil du lære

 • Metoder og skuespillteknikker for scene og film
 • Utvikle kroppens og stemmens potensiale
 • Scenearbeid med og uten tekst
 • Å produsere scenekunst
 • Å produsere ulike former for kortfilm

Velkommen til et herlig år, full av dypeste alvor og eventyrlig moro- og ikke minst, premieremilkshake :-) 

Våre forventninger til deg

Du og din innsats avgjør hva du får igjen av skoleåret - og vi forventer : 

 • Oppmøte - at du møter opp når du skal 
 • Innsats - at du viser vilje til å prøve, og møter forberedt
 • Toleranse- at du er åpen for at ikke alle er like
 • Ansvar - at du er med på å ta ansvar for et godt miljø på linja, og på skolen

London

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

London!

Enten rett før eller rett etter høstferien! Vi bor enkelt og bruker penger på opplevelser, teater og musicaler. Og Globen. Og Victoria og Albert Museum. Og Big Ben. Og London Eye. Teaterbyen over alle! 

Hele reisen, overnatting og alt av mat er inkludert i skolepengene 

Stockholm

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

 Vi reiser til Stockholm med sovetoget, og reisen er kort og rimelig - vi betaler for opplevelser og forestillinger, ikke for dyre reiser! 

Vi kan derfor velge på øverst hylle av teaterforestillinger og musicaler av ypperste klasse, minst en forestilling daglig - og vi trenger ikke gå på de samme forestillingene, men kan lage ulike opplegg ut fra deres interesser. I tillegg besøker vi noen svenske kollegaer, og ser hva de gjør! 

Hele reisen, overnatting og alt av mat + forestillingene er inkludert i skolepengene, det vil si at det eneste du trenger er lommepenger utenom. 

TIFF

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

TIFF er Norges største internasjonale filmfestival, både en populær publikumsfestival, og et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje. 
TIFF blir arrangert hvert år, i januar - og vi er hjertelig tilstede. Vi arbeider noen vakter som frivillige på festivalen, og da får både mat og vi får se så mye prisbelønt film vi overhodet klarer. Rekorden er fra januar 2017, 36 filmer på en uke! 

Tromsø - også kalt Nordens Paris - er et bra sted å bo dersom man har lyst til  å fortsette med teater eller film, det er filmfestival og teaterfestival. 

Hele reisen, overnatting og alt av mat er inkludert i skolepengene, det vil si at det eneste du trenger er lommepenger utenom.

Hege Anette Aag Fjeld

Faglærer - Teater og film

Hege har bred utdanning, innen både teater, dans og språk/litteratur, og arbeider med en mastergrad i kunst og kulturpedagogikk. Hun freelancer som produsent og instruktør, og er produsent for UKM på kommune- og fylkesnivå. 
Hege er gift og har tre barn, og hennes brennende kulturengasjement deles heldigvis med mannen Trond, mens minstejenta surfer med i kulissene.

Epost: hege@harstadfolkehogskole.no
Telefon: 47041426 / 77040070
Instagram: @teaterlinja_harstadfhs
Facebook

Mandag: 

 • Ord for dagen 
 • Linjefagtimer/Fellestimer
 • Vasketid
 • Etasjemøter
 • Valgfag 
 • Studietid

Tirsdag, onsdag, torsdag

 • Ord for dagen
 • Linjefagtimer
 • Valgfag
 • Studietid
 • Stippekvelder

Fredag

 • Ord for dagen
 • Fellestimer
 • Rektors time
 • Valgfag
 • Studietid

Lørdager

 • Seminar
 • Elevkvelder
Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart med bli-kjent-turer og sosiale kvelder
 • September: Linjene i fokus, oppstart elevkvelder, studietur ToF
 • Oktober: Høstferie, halloween, Multicultura
 • November
 • Desember: DSJ for Teater og film, skoleturne for ToF
 • Januar: Skoleprosjekt, studietur TIFF ToF
 • Februar: Vinterferie, praksisperiode BUA/YS, skoleturne for ToF
 • Mars: Skoleturne for MLS
 • April: Skoleturer for alle linjene
 • Mai: Avslutningsfest
Last ned årsplan som pdf ↓

Det trenger ikke være ET kjedelig øyeblikk hos oss! Vi har fag, fellestimer, seminar OG mange ulike valgfag! Du MÅ ha minimum 2 valgfag pr. halvår, 2. timer pr. uke pr. fag - og du velger så mange du vil, bare de ikke foregår til samme tid. Valgfagene varierer fra år til år, ut fra deres interesser.

Årbok

Vær med å bestemme hvordan skoleåret skal se ut i ettertid -lag årbok med oss! Alle de gode minnene fra året må sorteres, katalogiseres og settes inn i det som blir verdens beste avslutningsgave!

Assistent på kurs for utviklingshemmede ungdommer

Kurs i dans og teaterlek for utviklingshemmede i alderen 16- 25 år. De elevene som velger dette valgfaget fungerer som ledsagere og samtalepartnere. Et populært, koselig og lærerikt valgfag

Bass nybegynnerkurs

Har du alltid hatt en drøm om å spille bass? Her kan du få et nybegynnerkurs og virkeliggjøre drømmen din!

Blogg

Året på folkehøgskole i bloggform! Her er valgfaget for deg som vil prøve deg som redaktør, fotograf og skribent i bloggformat, og når skoleåret er ferdig kan du legge til blogg på cv'en din

Calisthenics

Et utrolig spennende valgfag hvor du bruker din egen kropp som verktøy

Filmklubb

Årgangsfilmer skal nytes, Gjøkeredet, An American Beauty, Leon - mulighetene er mange! Vi ser film, lager litt popkorn og diskuterer tema og filmatiske virkemidler etter visningene

FiXit!

Valgfaget for deg som ønsker å bli litt mer handy - som trenger å øve på å bli mer praktisk!

Fotball

Fresk trening i gymsalen - halvannen time med intens balljakt og høyt tempo!

Foto

Liker du å ta bilder? Ta med speilrefleks eller godt mobilkamera - så skal vi eksperimentere med former og farger, og skape flotte kunstverk sammen

Friluftsliv

Sunn og morsom fysisk aktivitet i godt sosialt selskap. Opplev naturen gjennom alle årstidene i vakre Nord-Norge - og ja, vi lover et pølsebål eller to!

Gitar nybegynnerkurs

Har du aldri tatt i en gitar før? Eller har du lært deg å klimpre litt på egen hånd? Her kan du lære å spille litt gitar, akkurat nok til å imponere venner eller besteforeldre i juleferien!

IMovie - final cut! Film valgfag

For nybegynnere og for de som har erfaring fra før av. Vi blir inspirert av film, oglager egen film! Både for de som vil være regissør, fotografere/filme, lage musikk, være skuespillere og redigere

Keramikk

Et valgfagtilbud med koselig atmosfære og uendelige muligheter den kreative sjel. I førjulstida er det vanlig å jobbe flere kvelder i uka for å få til flest mulig julegaver!

Kreativ

Et kreativt valgfag hvor innholdet varierer fra år til år. Elevene er med på å bestemme hva vi skal gjøre, og alt av materiale står vi for

Latin Dance Workout

Høyt tempo og fresk musikk i godt selskap med en utrolig dyktig instruktør! Du trener uten å merke det

Låtsnekring

En fantastisk mulighet til å lære hvordan man snekrer sammen en låt, en få en mulighet til å spille inn din låt i studio!

Musical

Teater, sang og dans - kort sagt, skrekkelig morsomt!

Norsk for flerspråklige

Ukentlig norsktrening for flerspråklige elever, forbedre både de muntlige og skriftlige norskferdighetene dine

Piano nybegynnerkurs

Klør det i fingrene når du ser et piano, og kunne du ønske at du kunne litt mer enn introen på Til Elise? Da er piano nybegynnerkurs noe for deg - hvem vet, kanskje blir du den neste Leif Ove Andenes

Radio Harstad

Har du lyst til å lage radioprogram, eller kunne du tenke deg å sitte i kontrollrommet og styre en spilleliste? Bli med å lage radio på Norges eneste ungdomsstyrte radio, Radio Harstad.

Sang

Sangtimer med sangpedagog, individuell veiledning

Sceneproduksjon

Har du lurt på hvordan man lager konsert, utstilling, forestilling? Her kan du få planlegge, prosjektere og produsere en forestilling på scene og en kunstutstilling med barn og ungdom fra 10-20 år!

Skriveverksted

Har du lyst til å skrive? Dikt, sanger, noveller, dramatikk - romaner? Her kan du få hjelp til å virkeliggjøre drømmeprosjektet ditt, kanskje du får se/høre teksten din på scenen, spilt inn i studio?

Strikking

En koselig ettermiddagsstund med strikketøy og snakking, her er det mors og farsdagsproduksjon, julegaveproduksjon eller rett og slett bare strikkeglede som gjelder

Swing

I regi av Kom og dans kan du delta på ulike grunnkurs og dansekvelder hver mandag i løpet av skoleåret! Fantastisk morsomt, sosialt og utrolig god trening

Teater

Det er ingen steder i livet du IKKE har bruk for det du lærer når du driver med teater! Det er slagordet til læreren - og her er valgfaget for deg som har lyst til å utfordre og utvikle deg selv

Teatersminke og spesialeffektsminke (SFX-sminke)

Lek med teatersminke og SFX-sminke! Lær å sminke dyreansikter, gamle folk, ulike epoker i verdenshistorien og ikke minst frost og brannskader, blåmerker, kulehull, kuttsår, brukne ben, zombier m.m.

Treningsstudio + fri tilgang til badeland!

Pris: 3 900,-

Trening på Actic treningssenter, oppmøte registreres som 1 time pr. uke. Og det beste av alt, inkludert i treningsavgiften er ubegrenset tilgang til Grottebadet, et fantastisk badeland inne i fjellet!

Vaffel og vinyl

Vel - her ligger vel valgfagets innhold i tittelen? Vi koser oss med - vaffel og vinyl.

Volleyball

2 timer pr uke, instruksjon i teknikk og trening, sunt og sosialt. Målet er å slå Folkehøgskolen Nord-Norge i november og desember! :)

Fra kr 116 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Billetter til fellesturer på forestillinger, kino, konserter, festivaler m.m.
 • Fellesaktiviteter på skoleturene, eks. trampolinepark, escaperoom, workshops
 • Bad på gangen
 • Fellesturer
 • Fellesarrangement utenfor skolen
 • Månedskort på buss for enkelte linjer
 • Skoleklær
 • Studietur: London
 • Studietur: Stockholm
 • Studietur: TIFF
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 000,-
(11 600,- per måned)
For en detaljert betalingsplan - se skolens hjemmeside https://harstadfolkehogskole.no/pris/
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Siste måltid avreisedag er frokost. Internatet må forlates før kl 16:00 siste skoledag. Innreise til skolen dagen før undervisningsstart.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Black box, amfi med sceneelement utstyrt med enkel lysrigg
 • Lydstudio, både grupper/instrumenter og vokalstudio
 • Designatelier med alt du trenger til å lage egne kostymer
 • Kostymelager - med alt fra parykker, hatter, klær, sko m.m.
 • Sminkerom med speil og ekstra lys 
 • Teatersminke - basis og SFX-sminke
 • Imac m.redigeringsprogram Imovie og Final Cut
 • Speilreflekskamera 
 • Videokamera
 • Go Pro
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Stipendiat Susanne Naas Bjørkely

Jeg har fått utfordret meg selv, har fått utfordre andre og vært med på så mange morsomme prosjekter. Black box har blitt som et hjem, og livet er perfekt når jeg er der sammen med den fantastiske teaterfamilien min. Jeg kommer til å savne det

Stipendiat Susanne Naas Bjørkely, elev 2018-2019
Linda Berget

Året har vært morsomt og utfordrende, men til syvende og sist har det for ført til at jeg har blitt mye tøffere, mer selvstendig og jeg føler at jeg takler utfordringene mye bedre nå enn tidligere!

Linda Berget, elev 2016/2017
Inger-Johanne Vatne-Dahl

Uansett om du vil bli skuespiller, eller om du bare vil gjøre noe gøy et år - her blir du utfordret til å gjøre og bli det beste du kan. Jeg har lært så mye - og jeg ler i hver eneste teatertime!

Fra bloggen

Ny eventlinje frister internasjonale søkere

En splitter ny eventlinje på Harstad folkehøgskole tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet, og har fått søkere fra både Chile, Palestina og Kashmir. – Ikke så rart, ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal og dans

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikal

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole - Skiringssal
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Skuespillteknikk

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Teater; Skuespiller

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Skuespiller for scene og skjerm

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Kreativ Scene (USA)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt