Til hovedinnhold

Festival Event Management

Søk på linja
Ledig plass

Her er linja for deg som ELSKER høyt tempo, fart og spenning! Vi starter som frivillige, og skal til slutt produsere egne små festivaler og events.

Dette er  linja med actionfylte dager både til hverdags og til fest - deg som liker å være der det skjer eller deg som ønsker å være den som får det til å skje!
IN ENGLISH
Praktisk erfaring og spennende opplevelser. Her får du erfaring som frivillig, som linjeleder og kanskje til og med som produsent! I tillegg gir vi deg en gylden mulighet til å utvide nettverket ditt, du får arbeide sammen med andre frivillige og kanskje fins det en praksisplass i en interessant produksjonsstab? 

Hvem er DU i et team? Vi jobber prosjektbasert, og gjennom året får du masse praktisk erfaring i samarbeid. Du skal øve på å organisere og planlegge arbeidsoppgaver, både for deg selv og for andre, og hvordan du kan sikre fremdrift for din del av prosjektet. God veiledning av medarbeidere og ledelse underveis, vil bidra til at du blir en bedre deltaker og medarbeider. 

Bli en bedre leder! Da trenger du teoretisk og praktisk innføring i produksjons-etablering og planlegging. Vi skal arbeide med prosjektetablering og organisering, aktivitets- og milepælplanlegging og økonomi, planlegging, risikovurdering og styring.
Du vil få prøve ut rollen som prosjektleder, få verdifull erfaring i hvordan du kan lede, påvirke og motivere andre prosjektdeltakere. Dette er en utmerket mulighet til å utvikle dine lederevner under kyndig veiledning av faglærer og andre erfarne prosjektledere.  

Fra ide til ferdig prosjekt. Kort sagt - mulighet og verktøy til å planlegge, organisere og gjennomføre ditt drømmeprosjekt! 

Her er linja for deg som elsker at det skjer noe - hele tiden! Du kan være erfaren frivillig eller aldri har satt dine bein på festival før, men du MÅ være innstilt på å jobbe og å ta i et ekstra tak

Dette vil du lære

 • Utvikle dine samarbeidsevner
 • Delta som frivillig på festivaler og events
 • Nettverksbygging – bli kjent med samfunnet og menneskene bak produksjonene
 • Utvikle evner til å lede 
 • Fra ide til ferdig festival/event – teorigrunnlag og praktisk gjennomføring
 • Samarbeide med ulike festivaler, eventmakers, produsenter, andre ledere og frivillige fra inn- og utland
 • Mitt prosjekt – festival eller event

Våre forventninger til deg

Det er du som avgjør hva du får igjen av skoleåret - men vi forventer: 

 • Oppmøte - at du møter opp når du skal og at du er arbeidsvillig
 • Innsats - at du viser vilje til å prøve, og møter forberedt til alle oppgaver
 • Toleranse- at du er åpen for at ikke alle er like, og respekterer at det er rom for ulikheter
 • Ansvar - at du er med på å ta ansvar for et godt miljø på linja, og på skolen

Studietur: Festitur - les mer!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Å kunne være med på å bestemme sin egen skolehverdag er viktig på folkehøgskole, og det finnes uendelig mange festivaler og events vi kan besøke - derfor står studieturene åpne!
Det vil si at dine og dine medelevers interesser, ønsker, og hva som skjer av festivaler og events vil bli avgjørende for turvirksomheten utenom de faste innslagene. 

BAKgården

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Vi starter året som frivillige på BAKgården - og blir kjent med hverandre og skolen før alle de andre elevene! 

TIFF - Festivaltur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-7 dager

TIFF er Norges største internasjonale filmfestival, både en populær publikumsfestival, og et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje. 
TIFF blir arrangert hvert år, i januar - og vi er hjertelig tilstede. Vi arbeider som frivillige med ulike arbeidsoppgaver på festivalen, som varer en hel uke til ende! 

Hele reisen, overnatting og alt av mat er inkludert i skolepengene, det vil si at det eneste du trenger er lommepenger utenom.

Festspillene i Nord-Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Festspillene i Nord-Norge er en institusjon  -og vi gleder oss til å avslutte skoleåret med å ta del i dette vakre eventyret! 

bildetekst

Mandag: 

 • Morgensamling 
 • Linjefagtimer/Fellestimer
 • Vasketid
 • Etasjemøter
 • Valgfag 
 • Studietid

Tirsdag, onsdag, torsdag

 • Morgensamling
 • Linjefagtimer
 • Valgfag
 • Studietid

Fredag

 • Morgensamling
 • Fellestimer
 • Sang/Aktivitetstime
 • Rektors time
 • Valgfag
 • Studietid

Lørdager

 • Seminar
 • Elevkvelder

Søndager

 • Stipendiataktiviteter 

 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart med bli-kjent-opplegg, fellesturer og oppstart stippesøndager
 • September: Linjene i fokus, Harstad PRIDE, oppstart etasjekvelder
 • Oktober: Høstferie, AMIFF, Kulturnatt, Multicultura, Halloween
 • November: Skoleprosjekt, oppstart linjekvelder
 • Desember: DSJ for Teater og film, skoleturne for ToF
 • Januar: Skoleprosjekt, studietur TIFF ToF
 • Februar: Praksisperiode BUA/YS, skoleturne for ToF
 • Mars: Skoleturne for MLS
 • April: Skoleturer for alle linjene
 • Mai: Avslutningsfest
Last ned årsplan som pdf ↓

Det trenger ikke være ET kjedelig øyeblikk hos oss! Vi har fag, fellestimer, seminar OG mange ulike valgfag! Du MÅ ha minimum 2 valgfag pr. halvår, 2. timer pr. uke pr. fag - og du velger så mange du vil, bare de ikke foregår til samme tid. Valgfagene varierer fra år til år, ut fra deres interesser.

Assistent på kurs for utviklingshemmede ungdommer

Kurs i dans og teaterlek for utviklingshemmede i alderen 16- 25 år. De elevene som velger dette valgfaget fungerer som ledsagere og samtalepartnere. Et populært, koselig og lærerikt valgfag

Bass nybegynnerkurs

Har du alltid hatt en drøm om å spille bass? Her kan du få et nybegynnerkurs og virkeliggjøre drømmen din!

Blogg

Året på folkehøgskole i bloggform! Her er valgfaget for deg som vil prøve deg som redaktør, fotograf og skribent i bloggformat, og når skoleåret er ferdig kan du legge til blogg på cv'en din

Calisthenics

Et utrolig spennende valgfag hvor du bruker din egen kropp som verktøy

Filmklubb

Årgangsfilmer skal nytes, Gjøkeredet, An American Beauty, Leon - mulighetene er mange! Vi ser film, lager litt popkorn og diskuterer tema og filmatiske virkemidler etter visningene

FiXit!

Valgfaget for deg som ønsker å bli litt mer handy - som trenger å øve på å bli mer praktisk!

Fotball

Fresk trening i gymsalen - halvannen time med intens balljakt og høyt tempo!

Foto

Liker du å ta bilder? Ta med speilrefleks eller godt mobilkamera - så skal vi eksperimentere med former og farger, og skape flotte kunstverk sammen

Friluftsliv

Sunn og morsom fysisk aktivitet i godt sosialt selskap. Opplev naturen gjennom alle årstidene i vakre Nord-Norge - og ja, vi lover et pølsebål eller to!

Gitar nybegynnerkurs

Har du aldri tatt i en gitar før? Eller har du lært deg å klimpre litt på egen hånd? Her kan du lære å spille litt gitar, akkurat nok til å imponere venner eller besteforeldre i juleferien!

IMovie - final cut! Film valgfag

For nybegynnere og for de som har erfaring fra før av. Vi blir inspirert av film, oglager egen film! Både for de som vil være regissør, fotografere/filme, lage musikk, være skuespillere og redigere

Keramikk

Et valgfagtilbud med koselig atmosfære og uendelige muligheter den kreative sjel. I førjulstida er det vanlig å jobbe flere kvelder i uka for å få til flest mulig julegaver!

Kreativ

Et kreativt valgfag hvor innholdet varierer fra år til år. Elevene er med på å bestemme hva vi skal gjøre, og alt av materiale står vi for

Latin Dance Workout

Høyt tempo og fresk musikk i godt selskap med en utrolig dyktig instruktør! Du trener uten å merke det

Låtsnekring

En fantastisk mulighet til å lære hvordan man snekrer sammen en låt, en få en mulighet til å spille inn din låt i studio!

Musical

Teater, sang og dans - kort sagt, skrekkelig morsomt!

Norsk for flerspråklige

Ukentlig norsktrening for flerspråklige elever, forbedre både de muntlige og skriftlige norskferdighetene dine

Piano nybegynnerkurs

Klør det i fingrene når du ser et piano, og kunne du ønske at du kunne litt mer enn introen på Til Elise? Da er piano nybegynnerkurs noe for deg - hvem vet, kanskje blir du den neste Leif Ove Andenes

Radio Harstad

Har du lyst til å lage radioprogram, eller kunne du tenke deg å sitte i kontrollrommet og styre en spilleliste? Bli med å lage radio på Norges eneste ungdomsstyrte radio, Radio Harstad.

Sang

Sangtimer med sangpedagog, individuell veiledning

Sceneproduksjon

Har du lurt på hvordan man lager konsert, utstilling, forestilling? Her kan du få planlegge, prosjektere og produsere en forestilling på scene og en kunstutstilling med barn og ungdom fra 10-20 år!

Skriveverksted

Har du lyst til å skrive? Dikt, sanger, noveller, dramatikk - romaner? Her kan du få hjelp til å virkeliggjøre drømmeprosjektet ditt, kanskje du får se/høre teksten din på scenen, spilt inn i studio?

Strikking

En koselig ettermiddagsstund med strikketøy og snakking, her er det mors og farsdagsproduksjon, julegaveproduksjon eller rett og slett bare strikkeglede som gjelder

Swing

I regi av Kom og dans kan du delta på ulike grunnkurs og dansekvelder hver mandag i løpet av skoleåret! Fantastisk morsomt, sosialt og utrolig god trening

Teater

Det er ingen steder i livet du IKKE har bruk for det du lærer når du driver med teater! Det er slagordet til læreren - og her er valgfaget for deg som har lyst til å utfordre og utvikle deg selv

Teatersminke og spesialeffektsminke (SFX-sminke)

Lek med teatersminke og SFX-sminke! Lær å sminke dyreansikter, gamle folk, ulike epoker i verdenshistorien og ikke minst frost og brannskader, blåmerker, kulehull, kuttsår, brukne ben, zombier m.m.

Treningsstudio + fri tilgang til badeland!

Pris: 3 900,-

Trening på Actic treningssenter, oppmøte registreres som 1 time pr. uke. Og det beste av alt, inkludert i treningsavgiften er ubegrenset tilgang til Grottebadet, et fantastisk badeland inne i fjellet!

Vaffel og vinyl

Vel - her ligger vel valgfagets innhold i tittelen? Vi koser oss med - vaffel og vinyl.

Volleyball

2 timer pr uke, instruksjon i teknikk og trening, sunt og sosialt. Målet er å slå Folkehøgskolen Nord-Norge i november og desember! :)

Årbok

Vær med å bestemme hvordan skoleåret skal se ut i ettertid -lag årbok med oss! Alle de gode minnene fra året må sorteres, katalogiseres og settes inn i det som blir verdens beste avslutningsgave!

Som elev hos oss får du litt av alt: Folkehøgskoleopplevelsen, eventyrlig nordnorsk natur og et aktivt kulturliv i studentbyen Harstad. Et spennende år med personlig utvikling i et støttende og inkluderende fellesskap. Her får du rom til å vokse, leve drømmen og frihet til å velge hvem du skal være! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Fellesturer
 • Fellesarrangement utenfor skolen
 • Skoleklær
 • Studietur: Festitur - les mer!
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Studietur: BAKgården
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: TIFF - Festivaltur
 • Studietur: Festspillene i Nord-Norge
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 000,-
(11 800,- per måned)
For en detaljert betalingsplan - se skolens hjemmeside https://harstadfolkehogskole.no/pris/
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur TIFF - Festivaltur
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Juleferie, vinterferie, påskeferie
   Siste måltid avreisedag er frokost. Internatet må forlates før kl 21:00 på hjemreisedag. Innreise til skolen dagen før undervisningsstart.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ingrid Malene Steinsland

Her får du skape og spreie glede og samhald til eit fellesskap du blir ein del av. Å gje av deg sjølv, å by på deg sjølv og å bidra med det du kan, og du ender opp med gode venner, god arbeidsmoral og ei heil kasse med gode minner!

Fra bloggen

Ny eventlinje frister internasjonale søkere

En splitter ny eventlinje på Harstad folkehøgskole tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet, og har fått søkere fra både Chile, Palestina og Kashmir. – Ikke så rart, ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Helse - psykologi og sosialfag

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Helse, psykologi og velvære

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Stipendiat

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Psykologi og egenutvikling

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Lege & Sykepleier

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Barn ingen hindring -bo med barn på folkehøyskole

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Tilrettelagt Rønningen (på en av skolens linjer)

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Sosialt arbeid

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Musikk og helse

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Blålys 113

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Praktisk solidaritet

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv / Vegleiing, 2.-års tilbod

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen

Barne- og ungdomsarbeid

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Botrening & Aktiv fritid

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Stipendiatlinje

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje35 t/ukeKristen

SE:OSLO sosialt engasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere