Til hovedinnhold
Ledig plass

Liker du å være aktiv og utfordre deg selv både fysisk og mentalt? Opplev styrke, harmoni og balanse gjennom ulike yogastiler, meditasjon og thaimassasje!

I en tid der hverdagen er krevende, kan det hende at vi trenger noen verktøy til å møte livets utfordninger.

Gjennom tidene har praktiseringen av yoga vært viktig for å opprettholde en sunn livsstil - både fysisk og mentalt.

På yoga-linja hos oss vil du få en fantastisk verktøykasse som kan hjelpe deg videre i livet!
Hos oss vil du lære alt fra hvordan du møter utfordringer med en sterk og smidig kropp inkludert et balansert sinn
til hvordan du kan takler stress gjennom meditasjon. Vi topper året med en studietur til yogas hjemmeland Nepal/Himalaya eller India!

Opplev hvordan en systematisk, daglig yogapraksis kan hjelpe deg å opprettholde god helse og å nå dine målsetninger, gi mestring, økt konsentrasjon og bidra til en mer harmonisk hverdag, indre ro og glede.

Uansett hvilket nivå du befinner deg på, vil du oppleve fremgang og mestring.

Her vil du få oppfølging av lærere som har førstehåndserfaring med yogakultur - rett fra Nepal/India.

Som bonus vil du også lære deg thaimassasje, også kjent som yogamassasje som fokuserer på tøying og massasje av energilinjer og stive muskler. Gjennom thaimassasje får man en smidig kropp. En lærdom som du kan ta med deg videre til dine næremeste :-)

Du vil lære å sette opp dine egne yogaprogram, teknikker for å håndtere stress, bli mer bevisst, samt utvikle gode vaner som du kan ha nytte av videre i livet. 

Hva venter du på?

Søk i dag!

Linja passer like godt for deg som aldri har prøvd yoga før, som for deg som har lang erfaring med både yoga, meditasjon og pusteøvelser.

Dette vil du lære

 • Asana yoga (ulike yogastillinger)
 • Ashtanga yoga
 • Hatha yoga
 • Yin yoga
 • Tøying/stretching
 • Motivasjon
 • Meditasjon
 • Mindfulness
 • Mental trening
 • Mantra sang
 • Disiplin
 • Ayurveda
 • Yoga filosofi, visdom & Livsstil
 • Pranayama (pusteøvelser)
 • Avspenning
 • Yogaanatomi
 • Akroyoga, paryoga, partneryoga
 • Karmayoga
 • Thaimassasje

Våre forventninger til deg

Yoga linja er for alle, uansett ferdighetsnivå - men også for deg som ønsker: 

 • å lære mer om yoga og ulike yogastiler inkludert thaimassasje
 • å oppnå fysisk styrke og fleksibilitet
 • å få indre ro og fred
 • å møte motgang med et positivt mindset 
 • å takle hverdagsstress

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

Klar for en helt ny type utfordring? Hvert år reiser yogaelevene på studietur og tar et dypdykk i yogaens mangfoldige rikdom. I år går turen til India, et massivt land med stor variasjon i kulturarv, språk, natur, mat og mennesker. Studieturen gir en unike muligheter for å lære om yoga og dens opprinnelse. Turen blir lagt opp slik at vi skal få oppleve India på en variert og spennende måte, samtidig som vårt hovedfokus blir på yoga, meditasjon, og mestring av emosjonelle impulser.
India er et land som gir sterke inntrykk og sterke kontraster og vi skal ikke bare utfordre oss selv i selve yogatimene, men vi får også muligheten til å se og oppleve fattigdom, rikdom, lukter, varme, trafikk, dyr og mennesker. Mange kaller India "kontrastenes land". Vi lander i New Delhi og reiser derfra videre mot Rishikesh, yogaens hovedstad, like ved starten på Himalayafjellene. "The foothills of the Himalaya". Vi vil få muligheten til å lære fra mennesker som har hatt et helt annet utgangspunkt enn oss selv, og i løpet av året med yoga på Hadeland skal vi jobbe tett opp mot den spennende turen som ligger oss i vente.

Rabin Thapa

Linjelærer

Jeg kommer fra Nepal, og bor på Gran sammen med min familie. Jeg er oppvokst med Yoga, Meditasjon og mange alternative praksiser fra ganske ung alder.

Ved siden av Yoga, er jeg sertifisert i Ancient Thai massasje og Ayurvedisk Massasje, Reiki Mester og Tibetanske Syngeboller terapeut.

For meg er yoga en livsstil, der jeg har blitt kjent med meg selv, og funnet indre ro, fred og balansen i livet.

Ida Falchenberg

Linjelærer (Permisjon i skoleåret 2020/21)

Ida er hovedlærer på Yogalinja. Hun underviser i yogastilene; Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Yin og Medisinsk yoga. I tillegg har Ida utdannelse i selvutvikling, livsveiledning og energiarbeid fra ILIANA akademiet, og i filosofi, religion og kultur fra Universitetet i Oslo. Men den mest verdifulle lærdommen kommer fra erfaringer av menneske- og kulturmøter fra reiser rundt omkring i verden.

Epost: ida@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest.

For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 106 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Studietur India
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 106 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 106 200,-
(10 620,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Det er ikke krav om noe utstyr – behagelige klær til å gjøre yoga i er alt du trenger. Skolen har alt av utstyr som matter, blokker, belter, tepper. Du er også velkommen til å ta med ditt eget, om du ønsker det.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året har vært som et eventyr. Jeg fått utfordret meg selv både fysisk og psykisk, truffet mange flotte mennesker og hatt det veldig gøy. Jeg valgte yoga fordi jeg ville lære mer om meg selv. Alt fra power-yoga til rolig og avslappende Yin yoga.

Jonas Nesjø

Jeg har lært masse om yoga, fått en utvidet forståelse av praksisen og har blitt kjent med mange nye folk som jeg ikke ville blitt kjent med ellers. Her har jeg fått en unik mulighet til å trene yoga med en fast lærer gjennom et helt år.

Maud Karin Kristiansen

Jeg søkte på yogalinja med et ønske om å fordype meg i meditasjon, og hadde aldri prøvd fysiske yogaøvelser før. Jeg ble overrasket over hvor mye kropp og sinn kan samarbeide! Form og humør ble snudd,like raskt som jeg lærte meg å stå på hodet.

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Idrett.Ball

Sunnmøre Folkehøgskule
Venteliste
HelårskursKristen

Sportmix

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport & Friluft

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Fullt
Helårskurs24 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK - Volleyball og Flyt

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER - Utøver og trener

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Trening, friluftsliv, reise

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Multisport Ball & Surf Tema Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Crosstrening, beachvolley og klatring

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ekspedisjon og idrett

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt