Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du trene yoga for å komme i form eller som supplement til egen trening?

Hos oss vil du lære mange yogastiler som gir deg en god workout.

Dette er linja for deg som ønsker å trene yoga ved siden av en annen idrett, eller som ønsker å ha en helhetlig treningsform. Du vil utvikle større kroppsbevissthet og bygge en sterk, balansert og bevegelig kropp. Du vil lære verktøy som hjelper deg å håndtere stress, styrker konsentrasjon og bygger en sterk mental holdning. Yoga and Fitness er en perfekt form for «cross training». Yoga and Fitness vil ta både treningen din og prestasjonen til et nytt nivå!

STYRKE

Føl deg sterkere! Opplev mestringsfølelse og økt selvtillit!

Vi jobber med kjernemuskulatur og de store muskelgruppene. Gjennom Ashtanga- og Power yoga trener vi den indre, stabiliserende muskulaturen. Vi kombinerer yogaøvelser med vekter for å øke effekten av stillingene. Vi jobber med styrke med egen kroppsvekt og vekter.

FLEKSIBILITET

Føl deg myk og bevegelig, prester bedre, hold deg skadefri!

Vi gjør dynamiske yogaøvelser kombinert med pust for å øke bevegeligheten. God bevegelighet er grunnlaget for riktig teknikk som optimaliserer styrketreningen. Det er også en viktig faktor for å forebygge skader.

Stressmestring, restitusjon og søvn.

Lær å håndtere både positivt og negativt stress på en konstruktiv måte. Få en mer harmonisk hverdag med økt energi og livsglede! Restituer bedre og få bedre søvnkvalitet!

 

Hva venter du på?

Søk i dag!

Linja passer for deg som vil ha yoga og styrketrening som din treningsform, eller for deg som vil ha yoga og styrke som et supplement til din egen idrett. Egner seg for alle nivå.

Dette vil du lære

 • Asana yoga (ulike yogastillinger)
 • Ashtanga yoga
 • Power yoga
 • Hatha yoga
 • Tøying/stretching
 • Styrketrening
 • Kondisjon
 • Motivasjon
 • Mindfulness
 • Mental trening
 • Disiplin
 • Yoga filosofi, visdom & Livsstil
 • Pranayama (pusteøvelser)
 • Avspenning
 • Yogaanatomi
 • Akroyoga, paryoga, partneryoga
 • Thaimassasje

Våre forventninger til deg

Yoga linja er for alle, uansett ferdighetsnivå - men også for deg som ønsker: 

 • å lære mer om yoga og ulike yogastiler inkludert thaimassasje
 • å oppnå fysisk styrke og fleksibilitet
 • å prestere på et høyere nivå
 • å møte motgang med et positivt mindset 
 • å takle hverdagsstress

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker

Klar for en helt ny type utfordring? Hvert år reiser yogaelevene på studietur og tar et dypdykk i yogaens mangfoldige rikdom. I år går turen til India, et massivt land med stor variasjon i kulturarv, språk, natur, mat og mennesker. Studieturen gir en unike muligheter for å lære om yoga og dens opprinnelse. Turen blir lagt opp slik at vi skal få oppleve India på en variert og spennende måte, samtidig som vårt hovedfokus blir på yoga, meditasjon, og mestring av emosjonelle impulser. India er et land som gir sterke inntrykk og sterke kontraster og vi skal ikke bare utfordre oss selv i selve yogatimene, men vi får også muligheten til å se og oppleve fattigdom, rikdom, lukter, varme, trafikk, dyr og mennesker. Mange kaller India "kontrastenes land". Vi lander i New Delhi og reiser derfra videre mot Rishikesh, yogaens hovedstad, like ved starten på Himalayafjellene. "The foothills of the Himalaya". Vi vil få muligheten til å lære fra mennesker som har hatt et helt annet utgangspunkt enn oss selv, og i løpet av året med yoga på Hadeland skal vi jobbe tett opp mot den spennende turen som ligger oss i vente.

Rabin Thapa

Valgfagslærer

Rabin kommer fra Nepal og bor på Gran. Han har vokst opp med yoga, meditasjon og andre alternative praksiser - noe som førte til at han eide et yogasenter sammen med sin bror. Han har også sertifikat i Ancient Thai massasje og Ayurvedisk Massasje, Reiki Mester og Tibetanske Syngeboller terapeut. For Rabin er yoga en livsstil som har hjulpet han med å finne indre ro, fred og balanse i livet.

Epost: rabin@hafos.no

Ida Falchenberg

Linjelærer (Permisjon)

Ida er hovedlærer på Yogalinja. Hun underviser i yogastilene; Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Yin og Medisinsk yoga. I tillegg har Ida utdannelse i selvutvikling, livsveiledning og energiarbeid fra ILIANA akademiet, og i filosofi, religion og kultur fra Universitetet i Oslo. Men den mest verdifulle lærdommen kommer fra erfaringer av menneske- og kulturmøter fra reiser rundt omkring i verden.

Epost: ida@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest. For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 113 050,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: India/Nepal
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 113 050,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 113 050,-
(11 305,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Det er ikke krav om noe utstyr – behagelige klær til å gjøre yoga i er alt du trenger. Skolen har alt av utstyr som matter, blokker, belter, tepper. Du er også velkommen til å ta med ditt eget, om du ønsker det.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Jeg søkte på yogalinja med et ønske om å fordype meg i meditasjon, og hadde aldri prøvd fysiske yogaøvelser før. Jeg ble overrasket over hvor mye kropp og sinn kan samarbeide! Form og humør ble snudd,like raskt som jeg lærte meg å stå på hodet.

Maria Pedersen

Jeg har lært masse om yoga, fått en utvidet forståelse av praksisen og har blitt kjent med mange nye folk som jeg ikke ville blitt kjent med ellers. Her har jeg fått en unik mulighet til å trene yoga med en fast lærer gjennom et helt år.

Maud Karin Kristiansen

Året har vært som et eventyr. Jeg fått utfordret meg selv både fysisk og psykisk, truffet mange flotte mennesker og hatt det veldig gøy. Jeg valgte yoga fordi jeg ville lære mer om meg selv. Alt fra power-yoga til rolig og avslappende Yin yoga.

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Multisport Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport & Friluft

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Trening, friluftsliv, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett.Ball

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Ekspedisjon og idrett

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

TURN

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Functional fitness

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen