Til hovedinnhold
Ledig plass

Det undervises i Hatha yoga, en form for yoga som vektlegger kroppsøvelser, pusteteknikker, meditasjon og selvutvikling. Det er rom for å utforske kreativitet, mantrasang og yogafilosofi.

Yoga er en helhetlig metode for fysisk og spirituell praksis og har som formål å bringe deg i balanse på alle plan. Ordet yoga er sanskrit og betyr union. Ordet kom opprinnelig fra de gamle vediske tekster funnet i India for ca. 5000 år siden. Yoga tradisjonen er et stort system som grener ut i mange stiler og tradisjoner. En yogapraksis fordeler seg over flere områder; fysiske stillinger/posisjoner (asanas), pusteøvelser, (pranayama) avspenning, meditasjon, studie av skrifter og praksis av hengivenhet. Det er et system som hjelper deg med å forene kropp, sinn og sjel til en integrert og balansert helhet. Jo mer vi er i balanse, dess mer er vi i harmoni med oss selv og omgivelsene rundt oss. Ved å praktisere yoga kan du få mer energi, bedre konsentrasjonsevne, økt velvære og bedre livskvalitet.

Dette vil du lære

 • Hatha yoga
 • Meditasjon
 • Mindfulness
 • Pusteøvelser
 • Mantra sang
 • Yoga filosofi & Livsstil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Klar for en helt ny type utfordring? Hvert år reiser yogaelevene på studietur og tar et dypdykk i yogaens mangfoldige rikdom. I år går turen til India, et massivt land med stor variasjon i kulturarv, språk, natur, mat og mennesker. Studieturen gir en unike muligheter for å lære om yoga og dens opprinnelse. Turen blir lagt opp slik at vi skal få oppleve India på en variert og spennende måte, samtidig som vårt hovedfokus blir på yoga, meditasjon, og mestring av emosjonelle impulser.


India er et land som gir sterke inntrykk og sterke kontraster og vi skal ikke bare utfordre oss selv i selve yogatimene, men vi får også muligheten til å se og oppleve fattigdom, rikdom, lukter, varme, trafikk, dyr og mennesker. Mange kaller India "kontrastenes land". Vi lander i New Delhi og reiser derfra videre mot Rishikesh, yogaens hovedstad, like ved starten på Himalayafjellene. "The foothills of the Himalaya". Vi vil få muligheten til å lære fra mennesker som har hatt et helt annet utgangspunkt enn oss selv, og i løpet av året med yoga på Hadeland skal vi jobbe tett opp mot den spennende turen som ligger oss i vente.

Ida Molund Vasstrand

Linjelærer

Ida underviser i Hatha, Ashtanga, Vinyasa og Yin, samt filosofi og yogahistorie. Hun har en mastergrad i religionsvitenskap fra universitetet i Bergen, og skrev sin masteroppgave om yoga. Hun har bodd i Latin Amerika, USA og et år tilsammen i India, og har også studert spansk et år. For henne er yoga en metode for å bli kjent med seg selv og sammenhengen mellom kropp og sinn. 

Ida Falchenberg

Linjelærer

Ida er hovedlærer på Yogalinja. Hun underviser i yogastilene; Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Yin og Medisinsk yoga. I tillegg har Ida utdannelse i selvutvikling, livsveiledning og energiarbeid fra ILIANA akademiet, og i filosofi, religion og kultur fra Universitetet i Oslo. Men den mest verdifulle lærdommen kommer fra erfaringer av menneske- og kulturmøter fra reiser rundt omkring i verden.

Epost: ida@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester, hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi kommer til å spille ulike former for kjente ballspill, som fotball, volleyball, basketball og innebandy.

Bueskyting

Bueskyting er en teknisk idrett, hvor du ikke behøver å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Lær konsentrasjon, fokus og egendisiplin.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi.

Dans

Vi kommer til å være innom jazzdans, lyrisk, hiphop og noen andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk, samtidig som vi beveger oss og har det gøy.

Dans: K-Pop Dance

Ha det gøy samtidig som du lærer dansekoreografiene til kjente grupper i Korea. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk, eller ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Drømmearbeid

Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Sigmund Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som adspredelse. Du vil lære fletting i never, strikking, hekling og håndsøm i lær.

Keramikk

Lær grunnleggende leirforming og utforsk begrepet brukskunst. Du vil få anledning til å lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kor og konsert

Dette er et valgfag for deg som vil lære å synge sammen med flere. Vi vil synge flerstemt i ulike sjangere. Til jul vll vi lage en julekonsert og til våren setter vi sammen sanger til en mini-musikal.

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kosthold

Formålet med dette valgfaget er å gi en innføring i energigivende næringsstoffer, deres betydning for kroppen, og kroppens funksjoner. Vi skal også innom hvorfor vi serverer den maten vi gjør.

Kreativt møte

For deg som liker å tegne, male, skrive osv. men som synes det kan være ensomt å arbeide/skape alene, eller finne tid i en travel hverdag. Utforsk kunsteren i deg og kjenn gleden ved å skape.

Kunstglass

Lær grunnleggende teknikker i bearbeidelse av kaldglass og varmglass.

Meditasjon og kroppsbevissthet

Faget er for de som ønsker å bli bedre kjent med egen kropp, kjenne på stillheten og refleksjon.

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangteknikk

Sangteknikk og stemmebruk er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med stemme, lyd og kroppen som instrument.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Valgfaget inneholder en innføring i trening på treningssenter og i ulike treningsteknikker. Det vil også bli fokus på skadeforebygging.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? Vi formidler kontakt med Hadeland videregående hvor du kan gå opp som privatisk. Valgfagsøkta er lagt opp som selvstudium.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er særlig kjent for sine velutviklede og dynamiske fotteknikker.

Turn

I faget fokuseres det på styrketrening med kroppsvekt, samt nøye innlæring av svært effektive teknikker for å øke mobilitet og smidighet. Turn er overlegen de fleste idretter i å trene kroppskontroll.

Yin & Restituerende Yoga

Yin yoga har fokus på det stille, dype og restituerende (gjenoppbyggende). En kombinasjon av stillinger som har sin inspirasjon fra Taoistisk og Restorative yoga.

Vi er skolen der Øst møter Vest.

Er du fascinert av østlig filosofi og kultur? Ønsker du er perspektiv på verden og din egen hverdag? Kunne du tenke deg en variert skolehverdag? Vil du bruke et år på trening og bevisstgjøring? 

Linjer ved skolen

Fra kr 101 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Studietur India
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 101 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 101 800,-
(10 180,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- For meg ble folkehøgskolen en øyeåpner

Adrian Dahl Askelund (26) er snart ferdigutdannet klinisk psykolog. Masteroppgaven hans fra universitetet i Cambridge handler om forebygging av depresjon hos unge. For han selv ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Mission Possible!

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Livslinja - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

PT - Treningsglede

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Puls Trening Helse - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Helse,psykologi og velvære - Thailand og Kambodsja

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv Light

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Taekwondo, Hapkido, BJJ

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Balanse - positiv psykologi

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kickboxing - K1 & Thaiboxing (Thailand & Irland)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fitness, Styrke, GX: L.A. USA

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

CrossFit USA

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Botrening & Aktiv fritid

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER & FRILUFTSLIV, med BALI (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

TURN (Sør-Afrika)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Naturlig Helse Italia

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Fitness Miami

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Surf, klima og miljø

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Yrkesvalg og selvutvikling

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fitness & Helse

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Helse, Trening og Velvære

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Push & Pull USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Trening, Kropp og Kosthold: L.A. USA

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Bo.Aktiv

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen