Til hovedinnhold

UPGRADE: Trening med Mestring

Søk på linja
Ledig plass

Er du interessert i trening og bevegelse, eller har du lyst til å få kommet i gang med aktivitet? Ta sjansen på et unikt år med full fokus på deg og din praksis!

På linjen forener vi den mentale og den fysiske treningen til en helhetlig praksis. Du vil gjennom et år hos oss få muligheten til å forbedre din trening gjennom egen forståelse, utgangspunkt og mestring. Sammen skal vi utforske tankemønstre og skreddersy dem til deg. 

Med fokus på bevissthet, oppmerksomhet og konsentrasjon vil du oppleve en dypere forståelse av hva som motiverer deg, gir deg mestring, og hva som gir deg bevegelsesglede. Det vil bli mange ulike treningsformer på en daglig basis der du skal benytte deg av det du har lært teoretisk, inn i det praktiske.

Sammen med fellesøkter får du en økt med egentrening hver uke og får brukt det du har lært inn i en aktivitet du velger. Aktiviteten kan være sport og idrett, kampkunst, yoga, dans, styrke, eller noe annet. 

Her tar vi utgangspunktet i deg og din utvikling, sammen med likesinnede som heier på hverandre! På denne måten vil du kunne bli den beste versjonen av deg selv med utbytte som:

Vil du sette i gang med en total treningsform, eller optimalisere din nåværende praksis? Kanskje du har et mål du vil oppnå innen egen idrett, eller trenger du litt hjelp for å sette i gang? Uansett årsak er linjen tilpasset deg. Så grip sjansen og start en helhetlig prosess med din mestring i sentrum!

 

Linjen passer for deg som vil tilbringe et år til deg selv. Treningene er tilpasset alle som er klar for å være i bevegelse. Så lenge du er deltagende vil treningen kunne tilpasses!

Dette vil du lære

 • Bevissthet rundt egen trening
 • Innsikt og innsats som gir utbytte
 • Mange former for trening:
  • Skadeforebyggende trening
  • Styrke
  • Ballspill
  • Kampkunst
  • Yoga
  • Massasje
  • Kondisjonstrening
  • Movement Training
  • Sirkeltrening
  • Jogging, løping og utflukter
  • Vektløfting
 • Teoretisk forståelse og erfaring om tanker og deres påvirkning
 • Selvdisiplin for hvordan danne og vedlikeholde gode vaner

Våre forventninger til deg

 • At du er åpen og mottakelig for å lære, både praktisk og teoretisk
 • At du møter opp og gjør ditt beste
 • At du ønsker å bruke et år med fokus på helhetlig mental og fysisk trening
 • At du støtter opp og gjør ditt beste til å danne et trygt og positivt miljø
 • At du heier frem og støtter medelever og ansatte
 • At du selv tar ansvar for å delta aktivt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

UPGRADE: Trening med Mestring reiser på tur til Hellas. Turen vil fordype praksisen vår med innsikt og fysisk aktivitet og vil inneholde mange spennende og givende opplevelser. Med utflukter, treninger sammen og trenings-besøk får vi det beste Hellas har å by på. Fra vakre strender, opphold på øy(er), mat og kulturopplevelser, til relativ praksis til linje med spennende instruktører, metoder, og undervisning. Opplegget vil variere for å tilpasse mål, interesse og ambisjoner for klassen. Opplegget vil variere fra år til år.

Jonas Bjerck

Linjelærer for Trening, motivasjon og kosthold

Jonas har tidligere vært elev, stipendiat og vikar på Hadeland folkehøgskole, og skal være linjelærer på Trening, motivasjon og kosthold til høsten 2022. Han er har siden den gangen tatt en bachleor grad i idrett - spesialisering i trenerrollen og master i idrettspsykologi samt 19 års erfaring som instruktør i taekwondo.

Epost: jonas@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Events

"Event teamet» vil bestå av en kreativ og praktisk gruppe som vil jobbe med ideer, dekor, praktiske løsninger, scenearbeid, lys og lyd, streaming, foto, osv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mental Skills Training - MST

Valgfaget er for deg som vil bli kjent med ulike verktøy en kan benytte seg av for mental bevissthet med mål om å forbedre seg innen en eller flere ferdigheter.

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Hellas
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 500,-
(12 150,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Trening, kropp og kosthold

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kondis

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

PT // Bali - Personleg trenar

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Helse, Trening, Velvære

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

PULS Idrett & Trening

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Functional Fitness USA

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen