Til hovedinnhold

Trening, Motivasjon og Kosthold (TMK)

Søk på linja
Ledig plass

Oppgrader din fysiske og psykiske kapasitet med et skikkelig dypdykk i trening, innsikt og bevissthet på kosthold og kropp. Skap gode treningsvaner og jobb mot forbedret helse, kropp og velvære!

La dette bli året du virkelig legger grunnlaget for en sunn og sterk kropp!

Kom til oss som erfaren eller nybegynner - på TMK har vi verktøyene du trenger.

Hovedtema på linjen er fysisk og mental trening, innsikt og utforskning innen ernæring, og hvordan iverksette godt kosthold og gode vaner i praksis.

I tillegg blir elevene introdusert til mindfulness, yoga og effektive restitusjonsteknikker.

Vi jobber med å få et mer bevisst forhold til kosthold og trening og en økt trivsel i kropp og eget liv.

Du vil få muligheten til å prøve et bredt utvalg av treningsmetoder og aktiviteter, blant annet:

Undervisningen vil foregå innen- og utendørs, fra treningsrom på skolen, til treningssenter og ut i naturen.

For de fleste er det nødvendig med større faglig og personlig innsikt. På linjen vil vi fokusere på trening som utfordrer og også utvikler for å få en kontinuerlig progresjon i treningen sin. Vi skal inkludere målrettede planer og være oppmerksomme på hvordan vi kan oppnå dem.

Er du interessert i å komme i gang med trening, eller er du erfaren og har lyst til å dedikere et år av livet ditt til fullt fokus og innsats i din prosess? Kanskje du har et mål om å tilpasse trening til egen idrett eller annen fysisk aktivitet, eller rett og slett trenger litt hjelp for å sette i gang? Uansett årsak er TMK en linje som passer der vi fokuserer på å tilpasse den enkelte.

Hva ønsker DU å få til?

Linjen passer for deg som er interessert i å dedikere et år på å komme i skikkelig form, og lære nyttig informasjon om trening, oppmerksomhet, kosthold, restitusjon og mindre stress i hverdagen.

Dette vil du lære

 • Trening i teori og praksis
  • Oppvarmingsrutiner
  • Teknikktrening
  • Treningsprogram med medbestemmelse
  • Verktøy for å ta vare på egen kropp, sinn og overordnet helse
  • Bevegelighetstrening og kroppskontroll
 • En innsikt i kostholdets påvirkning på kroppen og god helse
 • Forståelse for egne tanker og hvordan vi kan jobbe for forbedret helse
 • Basiskunnskap for egen praksis og veien videre etter fullført skoleår

Våre forventninger til deg

 • At du er åpen og mottagelig for å lære, både praktisk og teoretisk
 • At du møter opp og gjør ditt beste
 • At du ønsker å bruke et år med fokus på trening og fysisk aktivitet
 • At du støtter opp og gjør ditt beste for å danne et trygt og positivt miljø
 • At du selv tar ansvar for å delta aktivt

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

Trening, Motivasjon og Kosthold varierer på studieturen sin. Denne variasjonen blir brukt for å tilpasse treningsmuligheter, interesse, og ambisjoner og mål for klassen. Turen vil inneholde varierte treningsmetoder og opplegg, pluss utflukter til forskjellige turistattraksjoner i området.

Jonas Bjerck

Linjelærer for Trening, motivasjon og kosthold

Jonas har tidligere vært elev, stipendiat og vikar på Hadeland folkehøgskole, og skal være linjelærer på Trening, motivasjon og kosthold til høsten 2022. Han er har siden den gangen tatt en bachleor grad i idrett - spesialisering i trenerrollen og master i idrettspsykologi samt 19 års erfaring som instruktør i taekwondo.

Epost: jonas@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Shake it loose

Valgfag for deg som ønsker å danse og bevege deg på en alternativ måte - en fusjon av strekking, styrking av kroppen og mobilitet, kombinert med musikk og frigjørende dans.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Events

"Event teamet» vil bestå av en kreativ og praktisk gruppe som vil jobbe med ideer, dekor, praktiske løsninger, scenearbeid, lys og lyd, streaming, foto, osv.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mental Skills Training - MST

Valgfaget er for deg som vil bli kjent med ulike verktøy en kan benytte seg av for mental bevissthet med mål om å forbedre seg innen en eller flere ferdigheter.

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest. For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 114 050,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Varierende
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 114 050,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 050,-
(11 405,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Valgte å gå trening, motivasjon og kosthold fordi jeg ville starte skikkelig med trening. Har tidligere slitt litt med å komme i gang, men har dette året fått god hjelp og lært mye. TMK er en super linje, som jeg er veldig glad jeg gikk.

Tonje Rustebakke

Å gå et år på TMK er et valg jeg er utrolig glad for at jeg tok, jeg kunne ikke ha byttet det ut mot noe annet. Jeg var jeg usikker på hva jeg gikk til og jeg hadde ingen treningserfaring, men jeg oppdaget raskt at dette kom til å bli et spennende år

Emma Jæger

Jeg lært mye innenfor å lage egne treningsprogrammer, kosthold og å ha kritisk tenking til informasjon som ligger ute. Læreren er kjempe hyggelig og full av kunnskap. Det har vært kjempe gøy å trene og svette sammen med klassen.

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Beach og volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

TURN

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Håndball

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Dans

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Security - Politi og Vekter

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Balanse - yoga, ski & personlig utvikling

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt