Til hovedinnhold
Fullt

Oppgrader din fysiske og psykiske kapasitet med skikkelig treningsplanlegging, ordentlig løfteteknikk og forståelse for ernæring og matlaging. Få gode treningsvaner og faktakunnskap om kropp og helse!

La dette bli året du virkelig legger grunnlaget for en sunn og sterk kropp! Kom til oss som erfaren eller nybegynner – på TMK har vi verktøyene du trenger.

Hovedtema på linjen er fysisk og mental trening, studier av ernæring og praktisk matlaging, samt introduksjon til mindfulness, yoga og gode restitusjonsteknikker. Vi jobber med å få et mer bevisst forhold til kosthold og trening og en økt trivsel i kropp og eget liv. 

Du vil få muligheten til å prøve et bredt utvalg av treningsmetoder og aktiviteter, der hovedfokuset ligger på styrketrening med vekter og utholdenhetstrening innen- og utendørs, samt metoder for å øke din bevegelighet og kroppskontroll.

For de fleste er det nødvendig med et ordentlig dypdykk ned i treningslære og praktiske ferdigheter for å få en kontinuerlig progresjon i treningen sin. Mange trener uten målsetninger og en plan, og kommer heller ingen vei. 

Kanskje du vil klare et fysisk opptakskrav på en skole, forberede deg til halvmarathon, eller lære mer om korrekt teknikk i baseløft? Eller kanskje du vil begynne fra begynnelsen? Kanskje du har trent i mange år allerede, og ønsker et friår med skikkelig treningsfokus?

På TMK fokuserer vi på hvordan trening kan tilpasses hver enkelt. Dette vil gi deg kunnskap om hvordan du kan veilede andre, som grunnlag for å utdanne deg videre til å bli personlig trener, eller andre typer jobber der du jobber med mennesker og helse.

Hva ønsker DU å få til?

Linjen passer for deg som er interessert i å bruke et år på å komme i skikkelig form, og å lære nyttig informasjon om kosthold og matlaging, samt restitusjon og mindre stress i egen hverdag.

Dette vil du lære

 • Trening i teori og praksis
  • Oppvarmingsrutiner
  • Teknikktrening
  • Individuelt treningsprogram med fokus på styrkeløft og kondisjon
  • Verktøy for å ta vare egen kropp og helse
  • Bevelighets og kroppskontroll
 • En innføring i hva et kosthold for god helse kan være
 • Tilberedning av god næringsrik mat i praksis
 • Basiskunnskap på ferden mot å bli personlig trener:
  • Treningslære
  • Anatomi og fysiologi
  • Kosthold og ernæring

Våre forventninger til deg

 • At du er åpen og mottagelig for å lære praktisk og teoretisk
 • At du møter opp og gjør ditt beste
 • At du ønsker å bruke et år med fokus på trening og fysisk aktivitet
 • At du selv tar ansvar for å delta aktivt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

Trening, motivasjon og kosthold reiser på studietur til USA. Vi drar til San Fransisco, California og besøker kjente treningssentere innen styrketrening, hvor vi blant annet treffer Mark Bell. Linjen reiser også på utflukter til turistattraksjoner som Alcatraz og Redwood.

Asgeir Tharaldsen Grind

Linjelærer

Asgeir er personlig trener og er linjelærer på Trening, Motivasjon og Kosthold, han er også utdannet som kokk. Asgeir bruker mye av fritiden sin på å trene og underviser i valgfagene styrketrening og eventyrlig mat.

Epost: asgeir@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Akrobatikk fokuserer hovedsakelig på styrke,tøying og enkel akrobatisk kroppskontroll. Vi starter enkelt, men beveger oss mot mer avanserte teknikker underveis. Du trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi kommer til å spille ulike former for kjente ballspill, som stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille med og mot andre.

Bueskyting

Bueskyting er en teknisk idrett, hvor du ikke behøver å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Lær konsentrasjon, fokus og egendisiplin.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Vi kommer til å være innom jazzdans, lyrisk, hiphop og noen andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk, samtidig som vi beveger oss og har det gøy.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som adspredelse. Du vil lære fletting i never, strikking, hekling og håndsøm i lær.

Hatha Yoga

Du vil lære kroppspositurer(asana) som styrker kropp og balanse, og som øker mobilitet(bevegelighet). Du vil lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser med fokus på pusten.

K-Pop Dance

Ha det gøy samtidig som du lærer dansekoreografiene til kjente grupper i Korea. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk, eller ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

Lær grunnleggende leirforming og utforsk begrepet brukskunst. Du vil få anledning til å lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på. Du kan lage fat, kopper, skåler og figurer.

Kor og konsert

Dette er et valgfag for deg som vil lære å synge sammen med flere. Vi vil synge flerstemt i ulike sjangere. Til jul vll vi lage en julekonsert og til våren setter vi sammen sanger til en mini-musikal.

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kosthold

Formålet med dette valgfaget er å gi en innføring i energigivende næringsstoffer, deres betydning for kroppen, og kroppens funksjoner. Vi skal også innom hvorfor vi serverer den maten vi gjør.

Kreativt møte

For deg som liker å tegne, male, skrive osv. men som synes det kan være ensomt å arbeide/skape alene, eller finne tid i en travel hverdag. Utforsk kunsteren i deg og kjenn gleden ved å skape.

Kunstglass

Lær grunnleggende teknikker i bearbeidelse av kaldglass og varmglass. Du vil lære å lage smykker, figurer og bilder.

Meditasjon og kroppsbevissthet

Faget er for de som ønsker å bli bedre kjent med egen kropp, kjenne på stillheten og refleksjon.

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangteknikk

Sangteknikk og stemmebruk er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med stemme, lyd og kroppen som instrument.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Valgfaget inneholder en innføring i trening på treningssenter og i ulike treningsteknikker. Det vil også bli fokus på skadeforebygging.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? Vi formidler kontakt med Hadeland videregående hvor du kan gå opp som privatisk. Valgfagsøkta er lagt opp som selvstudium.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er særlig kjent for sine velutviklede og dynamiske fotteknikker.

Turn

I faget fokuseres det på styrketrening med kroppsvekt, samt nøye innlæring av svært effektive teknikker for å øke mobilitet og smidighet. Turn er overlegen de fleste idretter i å trene kroppskontroll.

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest.

For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 106 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: USA
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 106 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 106 550,-
(10 655,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Valgte å gå trening, motivasjon og kosthold fordi jeg ville starte skikkelig med trening. Har tidligere slitt litt med å komme i gang, men har dette året fått god hjelp og lært mye. TMK er en super linje, som jeg er veldig glad jeg gikk.

Tonje Rustebakke

Jeg lært mye innenfor å lage egne treningsprogrammer, kosthold og å ha kritisk tenking til informasjon som ligger ute. Læreren er kjempe hyggelig og full av kunnskap. Det har vært kjempe gøy å trene og svette sammen med klassen.

Kevin Nor

Å gå et år på TMK er et valg jeg er utrolig glad for at jeg tok, jeg kunne ikke ha byttet det ut mot noe annet. Jeg var jeg usikker på hva jeg gikk til og jeg hadde ingen treningserfaring, men jeg oppdaget raskt at dette kom til å bli et spennende år

Fra bloggen

- For meg ble folkehøgskolen en øyeåpner

Adrian Dahl Askelund (26) er snart ferdigutdannet klinisk psykolog. Masteroppgaven hans fra universitetet i Cambridge handler om forebygging av depresjon hos unge. For han selv ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

CrossFit USA

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kompani Nordvest

Høgtun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Fitness Florida

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Push & Pull USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

FS - fotball og styrke

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt