Til hovedinnhold

Trening, Motivasjon og Kosthold

Søk på linja
Ledig plass

Oppgrader din fysiske og psykiske kapasitet med skikkelig treningsplanlegging, ordentlig løfteteknikk og forståelse for ernæring og matlaging. Få gode treningsvaner og faktakunnskap om kropp og helse!

La dette bli året du virkelig legger grunnlaget for en sunn og sterk kropp! Kom til oss som erfaren eller nybegynner – på TMK har vi verktøyene du trenger.

Hovedtema på linjen er fysisk og mental trening, studier av ernæring og praktisk matlaging, samt introduksjon til mindfulness, yoga og gode restitusjonsteknikker. Vi jobber med å få et mer bevisst forhold til kosthold og trening og en økt trivsel i kropp og eget liv. 

Du vil få muligheten til å prøve et bredt utvalg av treningsmetoder og aktiviteter, der hovedfokuset ligger på styrketrening med vekter og utholdenhetstrening innen- og utendørs, samt metoder for å øke din bevegelighet og kroppskontroll.

For de fleste er det nødvendig med et ordentlig dypdykk ned i treningslære og praktiske ferdigheter for å få en kontinuerlig progresjon i treningen sin. Mange trener uten målsetninger og en plan, og kommer heller ingen vei. 

Kanskje du vil klare et fysisk opptakskrav på en skole, forberede deg til halvmarathon, eller lære mer om korrekt teknikk i baseløft? Eller kanskje du vil begynne fra begynnelsen? Kanskje du har trent i mange år allerede, og ønsker et friår med skikkelig treningsfokus?

På TMK fokuserer vi på hvordan trening kan tilpasses hver enkelt. Dette vil gi deg kunnskap om hvordan du kan veilede andre, som grunnlag for å utdanne deg videre til å bli personlig trener, eller andre typer jobber der du jobber med mennesker og helse.

Hva ønsker DU å få til?

Linjen passer for deg som er interessert i å bruke et år på å komme i skikkelig form, og å lære nyttig informasjon om kosthold og matlaging, samt restitusjon og mindre stress i egen hverdag.

Dette vil du lære

 • Trening i teori og praksis
  • Oppvarmingsrutiner
  • Teknikktrening
  • Individuelt treningsprogram med fokus på styrkeløft og kondisjon
  • Verktøy for å ta vare egen kropp og helse
  • Bevelighets og kroppskontroll
 • En innføring i hva et kosthold for god helse kan være
 • Tilberedning av god næringsrik mat i praksis
 • Basiskunnskap på ferden mot å bli personlig trener:
  • Treningslære
  • Anatomi og fysiologi
  • Kosthold og ernæring

Våre forventninger til deg

 • At du er åpen og mottagelig for å lære praktisk og teoretisk
 • At du møter opp og gjør ditt beste
 • At du ønsker å bruke et år med fokus på trening og fysisk aktivitet
 • At du selv tar ansvar for å delta aktivt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

Trening, motivasjon og kosthold reiser på studietur til USA. Vi drar til San Fransisco, California og besøker kjente treningssentere innen styrketrening, hvor vi blant annet treffer Mark Bell. Linjen reiser også på utflukter til turistattraksjoner som Alcatraz og Redwood.

Asgeir Tharaldsen Grind

Linjelærer for Trening, motivasjon og kosthold

Asgeir er født i 1994 og har vært linjelærer på Trening, motivasjon og kosthold siden 2016. Han er utdannet personlig trener og kokk. Når han ikke underviser jobber han som personlig trener her på Hadeland og holder kurs rundt omkring i landet. Det beste med å være lærer ifølge Asgeir er å spre latter, glede og finne på sprell sammen med elevene. 

Epost: asgeir@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Her blir du introdusert til jazzdans, lyrisk, hiphop og andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk samtidig som vi beveger oss og har det gøy. Timene tilrettelegges etter nivå.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest. For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 106 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: USA
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 106 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 106 550,-
(10 655,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Å gå et år på TMK er et valg jeg er utrolig glad for at jeg tok, jeg kunne ikke ha byttet det ut mot noe annet. Jeg var jeg usikker på hva jeg gikk til og jeg hadde ingen treningserfaring, men jeg oppdaget raskt at dette kom til å bli et spennende år

Emma Jæger

Jeg lært mye innenfor å lage egne treningsprogrammer, kosthold og å ha kritisk tenking til informasjon som ligger ute. Læreren er kjempe hyggelig og full av kunnskap. Det har vært kjempe gøy å trene og svette sammen med klassen.

Kevin Nor

Valgte å gå trening, motivasjon og kosthold fordi jeg ville starte skikkelig med trening. Har tidligere slitt litt med å komme i gang, men har dette året fått god hjelp og lært mye. TMK er en super linje, som jeg er veldig glad jeg gikk.

Fra bloggen

- Jeg føler meg sterkere psykisk etter et år på folkehøgskole

Anna Wistum (19) har slitt med angst, PTSD og depresjon. Hun valgte å være åpen om dette da hun søkte plass på folkehøgskole og i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gruppeinstruktør, Kropp og Kosthold

Fredly Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Personlig Trener

Møre Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Trening/Livsstil

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Push & Pull

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Trening, Kropp og Kosthold

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Helse og Trening

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

FS - fotball og styrke

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Livsstil og helse

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Puls - trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt