Til hovedinnhold
Ledig plass

Dette er linjen for deg som ønsker å trene kampkunst/kampsport på en helhetlig og allsidig måte. Vi har fokus på Taekwondo, Hapkido og Brasiliansk jiu-jitsu.

Hos oss vil du utvikle ferdigheter innen tradisjonell kampkunst, sparring, selvforsvar og grappling. Dette er en unik og spennende måte å komme i form på og du vil trene opp både styrke, kondisjon, smidighet og balanse. Det gjennomgående temaet i undervisningen er WT(F) Taekwondo, og du får en innføring i Taekwondo både som en kampsport og en tradisjonell kampkunst. Selvforsvarstreningen bygger vi i stor grad opp rundt Hapkido og BJJ. Du får også en introduksjon til andre kampsporter, blant annet Kyokushinkai Karate. Andre temaer er stokk, chi gong, meditasjon/avspenning og østlig filosofi. Linjen passer for både nybegynnere og viderekommende, men også utøvere fra andre Taekwondostilarter/kampsporter. Vi har en jevn fordeling av utøvere av begge kjønn.

Hapkido er en komplett koreansk Martial Art som inneholder både spark, slag, kast, leddmanipulering og våpentrening.

BJJ blir ofte sett på som en del av MMA og fokuserer i stor grad på grappling/bakkekamp.

Treningen bedrer ikke bare styrke, fleksibilitet, hurtighet, koordinasjon, men den gir deg også mental utholdenhet, konsentrasjon og indre styrke.

Skap den beste versjonen av deg selv gjennom trening basert på verdier som mot, empati, disiplin, høflighet, respekt og integritet!

Du er interessert i kampkunst/kampsport og er glad i fysisk aktivitet. Du ønsker å utvikle deg både fysisk og mentalt. Du trenger ingen forkunnskaper.

Dette vil du lære

 • Taekwondo
 • Hapkido
 • Brasiliansk jiu jitsu
 • Kamsport/Kampkunst
 • Stokktrening
 • Chi gong
 • Meditasjon/ avspenning

Våre forventninger til deg

 • At du har et åpent sinn og viser interesse og god sportsånd
 • At du er til stede og gir en innsats

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med på en uforglemmelig tur til Sør-Korea! Turen er en blanding av trening og kulturopplevelser, og du får oppleve både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden. I tillegg til å  trene Taekwondo på høyt nivå får du stifte bekjentskap med andre koreanske tradisjonelle kampkunster, prøve deg på koreansk tromming og mye mye mer.  Dette er en enestående mulighet for deg som er interessert i koreansk kampkunst og kultur.

Hadeland folkehøgskole har en utvekslingsavtale med Sehan University i Sør-Korea. Elever som har gått hos oss vil kunne bli tildelt et stipend for å trene et skoleår i Korea.

 

Jon Lennart Løbak

Linjelærer

Jon Lennart har vært hovedlærer på Taekwondo- Martial Art linja siden 2000. Han har trent Taekwondo siden 1989 og har 4. dan. Han har trent under tidligere landslagstrener Jan Terje Sletten og stormester Cho Woon Sup. Han er utdannet i koreansk språk og kultur, tysk, samt pedagogikk, og han har bodd i Sør-Korea i 1998-1999 og i 2013-2014. Jon Lennart er også utdannet Shiatsuterapeut.

Epost: jon@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester, hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi kommer til å spille ulike former for kjente ballspill, som fotball, volleyball, basketball og innebandy.

Bueskyting

Bueskyting er en teknisk idrett, hvor du ikke behøver å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Lær konsentrasjon, fokus og egendisiplin.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi.

Dans

Vi kommer til å være innom jazzdans, lyrisk, hiphop og noen andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk, samtidig som vi beveger oss og har det gøy.

Dans: K-Pop Dance

Ha det gøy samtidig som du lærer dansekoreografiene til kjente grupper i Korea. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk, eller ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Drømmearbeid

Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Sigmund Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som adspredelse. Du vil lære fletting i never, strikking, hekling og håndsøm i lær.

Keramikk

Lær grunnleggende leirforming og utforsk begrepet brukskunst. Du vil få anledning til å lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kor og konsert

Dette er et valgfag for deg som vil lære å synge sammen med flere. Vi vil synge flerstemt i ulike sjangere. Til jul vll vi lage en julekonsert og til våren setter vi sammen sanger til en mini-musikal.

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kosthold

Formålet med dette valgfaget er å gi en innføring i energigivende næringsstoffer, deres betydning for kroppen, og kroppens funksjoner. Vi skal også innom hvorfor vi serverer den maten vi gjør.

Kreativt møte

For deg som liker å tegne, male, skrive osv. men som synes det kan være ensomt å arbeide/skape alene, eller finne tid i en travel hverdag. Utforsk kunsteren i deg og kjenn gleden ved å skape.

Kunstglass

Lær grunnleggende teknikker i bearbeidelse av kaldglass og varmglass.

Meditasjon og kroppsbevissthet

Faget er for de som ønsker å bli bedre kjent med egen kropp, kjenne på stillheten og refleksjon.

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangteknikk

Sangteknikk og stemmebruk er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med stemme, lyd og kroppen som instrument.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Valgfaget inneholder en innføring i trening på treningssenter og i ulike treningsteknikker. Det vil også bli fokus på skadeforebygging.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? Vi formidler kontakt med Hadeland videregående hvor du kan gå opp som privatisk. Valgfagsøkta er lagt opp som selvstudium.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er særlig kjent for sine velutviklede og dynamiske fotteknikker.

Turn

I faget fokuseres det på styrketrening med kroppsvekt, samt nøye innlæring av svært effektive teknikker for å øke mobilitet og smidighet. Turn er overlegen de fleste idretter i å trene kroppskontroll.

Yin & Restituerende Yoga

Yin yoga har fokus på det stille, dype og restituerende (gjenoppbyggende). En kombinasjon av stillinger som har sin inspirasjon fra Taoistisk og Restorative yoga.

Vi er skolen der Øst møter Vest.

Er du fascinert av østlig filosofi og kultur? Ønsker du er perspektiv på verden og din egen hverdag? Kunne du tenke deg en variert skolehverdag? Vil du bruke et år på trening og bevisstgjøring? 

Linjer ved skolen

Fra kr 104 650,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Studietur Sør-Korea (Taekwondo, Hapkido, BJJ)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 650,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 650,-
(10 465,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

MMA kampsport

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing og Fitness Thailand

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kickboxing

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Aikido, Japan, Sverd og Bueskyting

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Taekwon-Do & Fitness Thailand

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs18 t/ukeFrilynt