Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du utvikle ditt kreative talent og skape gripende illustrerte historier? Vi hjelper deg med å finne din fortellerstemme og lage karakterer som folk vil huske!

Manga og webtoons er linjen for deg som liker et mangfold av sjangre, fengende historieformidling og kvalitetsillustrasjoner.

På manga- og webtoonlinjen får du et år med innføring i det som gjør øst-asiatiske tegneserier så suksessfulle:

Årets høydepunkt vil være studieturen til Japan.

Hos oss vil du få individuell oppfølging av lærere som støtter deg i din reise fra skisse til publisering. Undervisningen vil være lagt til rette for at du som skaper skal kunne utfolde deg med alle verktøyene du måtte trenge fra manga og webtoons. Ikke vær redd for å vise din skaperglede! 

Få hjelp til å starte for deg selv

Vi ønsker at deres manga og webtoons skal ha positiv virkning i den norske kulturen. Derfor fokuserer vi på å gi deg den informasjonen du skulle trenge til å sette i gang med ditt tegneserie- eventyr når du er ferdig hos oss.

Hva venter du på?

Vi venter på deg! Søk i dag!

Linjen er for deg som: liker å tegne manga/webtoons og liker å lage historier. Ønsker å utvikle grunnleggende tegneferdigheter og finne din fortellerstemme.

Dette vil du lære

 • Lage karakterer som folk vil huske 
 • Utviklingen av manga- og webtoon som et medium
 • Idémyldring, dramaturgi og oppbygging av ruter
 • Grunnleggende ferdigheter innenfor anatomi, fargeteori og komposisjon
 • Bruke digitale «snarveier» for å lage manga- og webtoons
 • Markedsføring, selvpublisering og utgivelse i forlag

Våre forventninger til deg

 • Du har interesse for manga og webtoons
 • Du har et brennende ønske om å fortelle en historie
 • Du er motivert og har et ønske om å bli god i tegning
 • Du ønsker å utvikle deg og dine ferdigheter
 • Du møter utfordringer med et smil
 • Du bidrar til å skape et positivt miljø rundt deg
 • Du møter opp og deltar aktivt

Eden Bilen Melles

Linjelærer

Eden er hovedlærer på Manga og webtoons. Hun har fått to tegneserier på trykk i et tegneserieblad og har selvpublisert en tegneserie i regi av Nordicomics i 2018. I tillegg har hun en bachleorgrad i spesialpedagogikk inkludert videreutdanning i nordisk litteraturhistorie. 

 

E-post: Eden@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Akrobatikk fokuserer hovedsakelig på styrke,tøying og enkel akrobatisk kroppskontroll. Vi starter enkelt, men beveger oss mot mer avanserte teknikker underveis. Du trenger ingen tidligere erfaring.

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi kommer til å spille ulike former for kjente ballspill, som stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille med og mot andre.

Bueskyting

Bueskyting er en teknisk idrett, hvor du ikke behøver å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Lær konsentrasjon, fokus og egendisiplin.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Dans

Vi kommer til å være innom jazzdans, lyrisk, hiphop og noen andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk, samtidig som vi beveger oss og har det gøy.

Drømmearbeid

Nattens drømmer er en kommentar til det livet vi lever som våkne. Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som adspredelse. Du vil lære fletting i never, strikking, hekling og håndsøm i lær.

Hatha Yoga

Du vil lære kroppspositurer(asana) som styrker kropp og balanse, og som øker mobilitet(bevegelighet). Du vil lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser med fokus på pusten.

K-Pop Dance

Ha det gøy samtidig som du lærer dansekoreografiene til kjente grupper i Korea. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk, eller ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

Lær grunnleggende leirforming og utforsk begrepet brukskunst. Du vil få anledning til å lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på. Du kan lage fat, kopper, skåler og figurer.

Kor og konsert

Dette er et valgfag for deg som vil lære å synge sammen med flere. Vi vil synge flerstemt i ulike sjangere. Til jul vll vi lage en julekonsert og til våren setter vi sammen sanger til en mini-musikal.

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kosthold

Formålet med dette valgfaget er å gi en innføring i energigivende næringsstoffer, deres betydning for kroppen, og kroppens funksjoner. Vi skal også innom hvorfor vi serverer den maten vi gjør.

Kreativt møte

For deg som liker å tegne, male, skrive osv. men som synes det kan være ensomt å arbeide/skape alene, eller finne tid i en travel hverdag. Utforsk kunsteren i deg og kjenn gleden ved å skape.

Kunstglass

Lær grunnleggende teknikker i bearbeidelse av kaldglass og varmglass. Du vil lære å lage smykker, figurer og bilder.

Meditasjon og kroppsbevissthet

Faget er for de som ønsker å bli bedre kjent med egen kropp, kjenne på stillheten og refleksjon.

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangteknikk

Sangteknikk og stemmebruk er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med stemme, lyd og kroppen som instrument.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Valgfaget inneholder en innføring i trening på treningssenter og i ulike treningsteknikker. Det vil også bli fokus på skadeforebygging.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? Vi formidler kontakt med Hadeland videregående hvor du kan gå opp som privatisk. Valgfagsøkta er lagt opp som selvstudium.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er særlig kjent for sine velutviklede og dynamiske fotteknikker.

Turn

I faget fokuseres det på styrketrening med kroppsvekt, samt nøye innlæring av svært effektive teknikker for å øke mobilitet og smidighet. Turn er overlegen de fleste idretter i å trene kroppskontroll.

Vi er en frilynt skole, og skolen der Øst møter Vest.

For deg som er nysgjerrig på asiatisk filosofi og kultur. Du vil bli utfordret, og lære mye om deg selv gjennom spennede linjer, valgfag og studieturer. La dette bli et år med vennskap, god trivsel og utvikling av nye ferdigheter - et år du sent vil glemme!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 109 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 109 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 109 200,-
(10 920,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egen PC/iPad, programmet Clip studio paint (kjører kun på Windows, Mac, iPad). 
 • Digital tegnebrett (feks: Wacom)
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- For meg ble folkehøgskolen en øyeåpner

Adrian Dahl Askelund (26) er snart ferdigutdannet klinisk psykolog. Masteroppgaven hans fra universitetet i Cambridge handler om forebygging av depresjon hos unge. For han selv ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Tegneserie <3 Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs27 t/ukeKristen

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Nordiska Bildskolan

Nordiska Folkhögskolan
Kontakt skolen
Helårskurs30 t/ukeFrilynt

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt